Sunday, 19 October 2014 14:43

Αντιφασιστική συγκέντρωση - Όλοι στα δικαστήρια του Πειραιά τη Δευτέρα, 20 Οκτώβρη, 9πμ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ
ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
TΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΙ


Στις 20 Οκτωβρίου 2014 δικάζονται στον Πειραιά οι νεοναζί Σαλούφας και Αποστόλου, πρωτοκλασάτα στελέχη της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Πειραιά. Η δίκη γίνεται ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν 2 μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά για την επίθεση που δέχθηκαν στις 15 Σεπτέμβρη του 2012 από ομάδα 4 χρυσαυγιτών, κατά τη διάρκεια εξόρμησης και διακίνησης αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού υλικού στον πεζόδρομο της Σωτήρος. Ο Αποστόλου είναι ήδη προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν προκλητικά ανενόχλητοι τη δράση τους και μάλιστα έχουν αναγνωριστεί και σε άλλες επιθέσεις δίπλα στον – επίσης προφυλακισμένο πλέον – βουλευτή της Α’ Πειραιά Ν. Κούζηλο. Η επίθεση αυτή, στην ουσία προανήγγειλε την προσπάθεια της νεοναζιστικής οργάνωσης να εδραιώσει την παρουσία της στις εργατογειτονιές του Πειραιά με πορείες μίσους και επιθέσεις σε μετανάστες και μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων.

 

 

Η Χρυσή Αυγή, όπως και κάθε νεοναζιστική – φασιστική συμμορία, ήταν είναι και θα είναι σάρκα από τη σάρκα του συστήματος που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, του συστήματος που δημιούργησε τη σημερινή κατάσταση. Η Χ.Α. είναι ένα τσιράκι της κυβέρνησης, της τρόϊκας, της ξένης και της ντόπιας ολιγαρχίας, που στις γειτονιές συμπληρώνει και εντείνει την ήδη οξυμένη κρατική καταστολή ενάντια σε μετανάστες, εργαζόμενους και ανέργους, ενάντια στα λαϊκά στρώματα και τους αγωνιστές.

 Την ίδια στιγμή, ενώ δήλωνε ότι θα μπει στη βουλή για να καθαρίσει τη σαπίλα, όπως ήταν φυσικό απλά έγινε ο καλύτερος υπηρέτης των συμφερόντων που έχουν οδηγήσει τον λαό στην εξαθλίωση. Η Χρυσή Αυγή συμφώνησε στο ξεπούλημα της Αγροτικής στην Πειραιώς, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην πώληση νησιών σε ιδιώτες, στη διεύρυνση των φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές, στηρίζει το Μπόμπολα στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και εναντιώνεται σε κάθε απεργία στηρίζοντας κάθε βιομήχανο και εργοδότη.

Όλα αυτά τα χρόνια ενωμένοι ντόπιοι και μετανάστες εργάτες παλέψαμε ενάντια στα μνημόνια και τις επιθέσεις των αφεντικών ενώ οι νεοναζί δολοφόνοι οργάνωναν τα τάγματα εφόδου για να τσακίσουν όλες τις αντιστάσεις. Είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα και τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν και οργάνωσαν άπειρες επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές. Τα παραπάνω (και πολλά περισσότερα) μπορεί να τα βρει ο καθένας, με ελάχιστο ψάξιμο…

Είναι τόσο «αντισυστημικοί» που έπαιρναν γραμμή από τον Μπαλτάκο (δεξί χέρι του Σαμαρά) για το τι θα ψηφίσουν μέσα στη Βουλή! Αλλά και η κυβέρνηση είναι τόσο «αντιφασίστες», που διατηρούσαν τις καλύτερες πολιτικές σχέσεις με το νεοναζιστικό κόμμα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χρόνια τώρα με τις πολιτικές τους στήριξαν, εξέθρεψαν, ανέχτηκαν και χρηματοδότησαν τη Χρυσή Αυγή, πολύ πριν αυτή μπει στη βουλή. Αυτοί λοιπόν, ούτε μπορούν ούτε, πολύ περισσότερο, θέλουν να αντιμετωπίσουν τους φασίστες.

Το αντιφασιστικό κίνημα αναπτύσσει τη δική του δράση και δεν περιμένει καμιά κυβέρνηση να διώξει και να αντιμετωπίσει το φασισμό. Οι σκηνές που λαμβάνουν χώρα τώρα στην Ουκρανία με την Ε.Ε, τις Η.Π.Α και το ΝΑΤΟ να στηρίζουν ανοιχτά τη φασιστική κυβέρνηση, είναι εικόνα από το μέλλον του δικού μας τόπου. Άλλωστε πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι οι χρυσαυγίτες συμμετείχαν μαζί με τους Ουκρανούς νεοναζί φασιστικές παρελάσεις στη Δυτική Ουκρανία και ποιος ξέρει σε τι ακόμα. Οι χρυσαυγίτες και οι νεοναζί πρέπει να εξαφανιστούν από τις γειτονιές και τη ζωή μας, μαζί με τα αφεντικά και τους καθοδηγητές τους. Ο αγωνιζόμενος λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία πρέπει να πνίξουν το σκοταδισμό και τον φασισμό. Να τον στείλουν εκεί που πραγματικά ανήκει, στους υπονόμους της ιστορίας!

Η δικαιοσύνη που τρέχει να βγάλει όλες τις απεργίες παράνομες και με τη μεγαλύτερη ευκολία αθωώνει τους μπάτσους και τα ΜΑΤ που επιτίθενται σε διαδηλωτές, είναι τόσο απασχολημένη με το να βγάζει λάδι τα αφεντικά που δεν μπορεί να ορίσει ακόμη ημερομηνία για τη δίκη της Χ.Α. Παρόλες τις αποκαλύψεις που βγαίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα ακόμα και για συγκάλυψη βιασμών και παρά την ογκώδη δικογραφία που αποδεικνύει με συντριπτικά στοιχεία την ενοχή όλων των βουλευτών της Χ.Α., ούτε καν η χρηματοδότηση της εγκληματικής συμμορίας δεν έχει σταματήσει. Το αντιφασιστικό κίνημα παλεύει για να δικαστούν και να καταδικαστούν όλοι οι φυρερίσκοι για τα εγκλήματά τους, και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να τσακίσει τον φασισμό από τη ρίζα του.

Απαιτούμε να καταδικαστούν οι Σαλούφας κι Αποστόλου για την επίθεση στα μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά και τα στελέχη και οι βουλευτές της Χ.Α για τις επιθέσεις και τις δολοφονίες που οργάνωσαν και εκτέλεσαν. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα από ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις.

Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο του Πειραιά που λειτουργούν ως ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων.
Όλοι στα δικαστήρια του Πειραιά τη Δευτέρα, 20 Οκτώβρη 2014, 9:00 π.μ.
ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡ
ΑΙΑ

Read 5587 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ