Thursday, 05 March 2015 14:32

Συνέντευξη τύπου για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και φασισμού 21 Μάρτη, τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε δεκάδες πόλεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την επερχόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής, διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

10402004_805339872869570_5096749587118466838_n.jpg

Συνέντευξη τύπου για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και φασισμού 21 Μάρτη, τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε δεκάδες πόλεις,  τα  στρατόπεδα συγκέντρωσης και την επερχόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής, διοργάνωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)  την Πέμπτη 5 Μάρτη στο αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι.    

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στην Ομόνοια στις 2μμ και θα ακολουθήσει  μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μμ με τους: Σπύρο Γραμμένο, Στάθη Δρογώση, Αλέξη Kαλοφωλιά, Ιllegaloperation, 307 JAMSQUAT, MistahRude + TinyJackal, RadioSol, JeromeKaluta, Muchatrela, Αδέσποτες σκύλες

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου καλεί «Να είμαστε όλοι εκεί ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό»!

 

Αποφάσεις συμμετοχής έχουν βγάλει δεκάδες φορείς σε όλη την Ελλάδα, συνδικάτα, (ανάμεσα τους η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΣΠΕΡΤ), δημοτικά συμβούλια, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι, η Κίνηση Χειραφέτησης Αμεα, κινήσεις ΛΟΑΤ κινήματος. Συλλαλητήρια καλούνται στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 1μμ , Παγκρήτιο στα Χανιά στη Πλατεία Αγοράς στις 1μμ και στη Πάτρα στη Πλατεία Γεωργίου στις 11πμ

«Η ρατσιστική κινδυνολογία του Σαμαρά είναι απαράδεκτο να βρίσκει ανταπόκριση στον Πανούση και στη πολιτική της κυβέρνησης για τον αν κλείνουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια», δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας. . «Ασκούν πιέσεις για να συνεχιστεί η ρατσιστική πολιτική που μας κληρονόμησαν και για αυτό στις 21 Μάρτη βγαίνουμε σε μεγάλα συλλαλητήρια για να βάλουμε τέλος. Τέσσερις νεκρούς είχαμε το τελευταίο μήνα στην Αμυγδαλέζα και σε αστυνομικά τμήματα. Να είναι ο τελευταίοι! Ώρα να κλείσουν! Αντί να σπαταλάνε δισεκατομμύρια σε μηχανισμούς θανάτους και εξόντωσης να δοθούν τα κονδύλια για δομές φιλοξενίας των Δήμων. Εγκληματίες δεν είναι οι πρόσφυγες των πολέμων αλλά οι στρατοί του ΝΑΤΟ που τους ξεριζώνουν. Αυτοί αποτελούν κίνδυνο. Όχι στην ισλαμοφοβία.», τόνισε και στη συνέχεια ενημέρωσε για την παγκόσμια κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού που θα γίνει την ίδια μέρα. «Είναι μια διεθνής δράση με συμμετοχή των κινημάτων κατά του ρατσισμού και του φασισμού: Ν.Υόρκη, Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, Βαρκελώνη, Ρώμη, Λευκωσία κλπ. Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο κύμα ισλαμοφοβίας, στοχοποίησης των μουσουλμάνων ως τρομοκρατών τζιχαντιστών για να συγκαλυφτούν έτσι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Είναι οι πολιτικές που θρέφουν την άκρα δεξιά και το φασισμό».

Ο Αμπουζέντ Μουμπάρακ, Αιγύπτιος ψαράς που χτυπήθηκε από τη Χρυσή Αυγή στο Πέραμα τόνισε: «.Περιμένω να γίνει το δικαστήριο και να πάνε όλοι αυτοί που παραλίγο να με σκοτώσουν στη φυλακή. Ζητώ δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Αντωνόπουλος από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 21 Μάρτη και ενημέρωσε για την αποστολή αντιπροσωπείας από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Κομπάνι, αλλά και για παλιότερες αποστολές στη Γάζα και στο Λίβανο. «Είδαμε από κοντά τους λόγους και τις αιτίες που αναγκάζουν αυτούς τους λαούς να γίνουν πρόσφυγες και μετανάστες», είπε

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, από τους  Δικηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αφού ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις των Δικηγόρων προκειμένου να επιταχυνθεί ο ορισμός της δίκης πριν την παρέλευση του 18μηνου προφυλάκισης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής συμπλήρωσε ότι η τελευταία παρέμβαση αφορά την έκκληση να μην διεξαχθεί η δίκη στον Κορυδαλλό αλλά στο Εφετείο της Αθήνας προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη δημοσιότητα κάτι το οποίο «τρέμουν οι Χρυσαυγίτες». «Οι παρεμβάσεις που αξιώνουμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προς την κατεύθυνση της καταπάτησης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, όπως ήταν η παρέμβαση της προέδρου της Βουλής . Ζητάμε από τον υπουργό Πανούση να ξεκαθαρίσει τους θύλακες της Χρυσής Αυγής μέσα στην αστυνομία, γιατί δεν είναι δυνατόν τα θύματα να έχουν δίκαιη δίκη, τη στιγμή που τα αστυνομικά τμήματα είναι γεμάτα από συνεργάτες των νεοναζί. Δεν είναι δυνατόν ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας του ΑΤ Νίκαιας, ο Γιοβανίδης, να είναι εν ενεργεία αστυνομικός και μάλιστα στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Πειραιά. Καλούμε και την πρόεδρο της Βουλής να λάβει πρωτοβουλίες σε συμφωνία με τις δημοκρατικές της ευαισθησίες, ξεκαθαρίζοντας  τον κρατικό μηχανισμό από αξιωματούχους όπως τον κ. Μπαλτάκο  που ήταν σε απευθείας συνεννόηση με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας τόνισε ότι ο Δήμος Αθήνας στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής δράσης για την 21η Μάρτη συμμετέχει υλικά και ηθικά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΣΕΜ.  

 Ο Γιάννης Λευκιμιάτης, εκ μέρους της ΠΟΣΠΕΡΤ τόνισε ότι 21 μήνες στον αγώνα ενάντια στο μαύρο όλοι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ «έχουμε τα μικρόφωνά μας  ανοιχτά για να αναδείξουμε τα προβλήματα του ρατσισμού και να δίνουμε βήμα σε αντιφασιστικές φωνές». Θύμισε τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζόμενων της Γενικής Ανακύκλωσης και τόνισε ότι «όλοι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα είμαστε στην Ομόνοια στις 21 Μάρτη»

Ο Λαμίν Καμπά, από την Κοινότητα Γουϊνέας έκανε έκκληση για στήριξη της οικονομικής καμπάνιας προκειμένου να σταλεί η σωρός του Μοχάμεντ Καμαρά, που έχασε τη ζωή του λόγω των άθλιων συνθηκών κράτησης στο ΑΤ Κηφισίας στην πατρίδα του. «Πρέπει να μας βοηθήσετε, να βγείτε όλοι στους δρόμους στις 21 Μάρτη για να σταματήσουμε το ρατσισμό και το φασισμό», τόνισε

Ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η ΕΝΟΤΗΤΑ. είπε: «Έχουν πεθάνει 7 άνθρωποι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος ενός άλλου νεκρού. Δεν είναι έγκλημα όταν κάποιος μπαίνει υγιής και βγαίνει με κατεστραμμένη την υγεία του; Δεν είναι έγκλημα αυτά που κάνουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην πατρίδα τους; Αυτή είναι η εγκληματικότητα του κράτους . Ζητάμε να κλείσουν αμέσως τα στρατόπεδα. Αν δεν βγούμε στο δρόμο δεν υπάρχει δικαιοσύνη για μας και για αυτό καλώ όλο τον κόσμο στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια».   

Ο Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης-ηθοποιός, τόνισε: «Έχουμε εδραιώσει τα τελευταία δύο χρόνια ένα νέο είδος πολιτισμικού και καλλιτεχνικού ακτιβισμού κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Και φέτος διοργανώνεται το φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών που θα γεμίσει την Αθήνα για ένα δεκαήμερο με δράσεις με επίκεντρο το θέατρο Εμπρός. Στις 21/3 έχουμε προσυγκέντρωση στο θέατρο Εμπρός και συμμετοχή στην πορεία στην Ομόνοια».

Στο τέλος της συνέντευξης ο Μοχάμεντ Σαμπίρ και ο Νταούντ Αχμέτ, πρώην κρατούμενοι στην Αμυγδαλέζα, μίλησαν για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και ζήτησαν Ελευθερία!     

Read 5114 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ