Thursday, 14 January 2016 20:00

ΑΔΕΔΥ Ν.΄Εβρου: Διήμερες εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ - Αλεξανδρούπολη, 13 Ιανουαρίου 2016 Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΑΔΕΔΥ Ν.΄Εβρου: Διήμερες εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ 
Αλεξανδρούπολη, 13 Ιανουαρίου 2016 

"Kαλούμε όλα τα Δ.Σ. των Α΄/θμιων Σωματείων του νομού μας να συμμετάσχουν την Παρασκευή 15-01-2016 στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Έβρου σε ανοιχτή συνεδρίαση προκειμένου να ενημερωθούν για το διήμερο των κινητοποιήσεων από το συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, και κατόπιν τούτου να μπορεί το κάθε σωματείο να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα συνδράμει σε αυτό το διήμερο."


«Διήμερες εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ» 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
 Η  ιμπεριαλιστική πολιτική των ξένων δυνάμεων και των μεγάλων συμφερόντων του πλούτου κατάφεραν να δημιουργήσουν για ακόμη μία φορά λαούς που αναγκάζονται να φύγουν από το σπίτι τους και τις χώρες τους εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων που πραγματοποιούνται στα κράτη τους.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν στην κοινή λογική τον κακό εχθρό «ISIS» και τους καλούς ξένους που προσπαθούν να τον νικήσουν. Προσπαθούν να δημιουργήσουν στον κοινό νου ότι πρέπει να προστατέψει τα σύνορά του από την εισροή των ξένων πληθυσμών που αναγκάζονται να ξενιτευτούν ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους μη έχοντας άλλη λύση εφόσον θέλουν να «αναπνέουν ακόμα» δημιουργώντας φοβικά σύνδρομα στους λαούς υποδοχής των προσφύγων.


Από τη μια λοιπόν δημιουργούν τον πυρήνα του κακού (τις εστίες πολέμου) και από την άλλη διαιρεμένες συνειδήσεις υπέρ και κατά των ταλαιπωρημένων προσφύγων.


Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή προμήνυαν την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος. Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων όλων των προηγμένων κρατών για το προσφυγικό πρόβλημα. Είναι υποκριτικό ότι αιφνιδιάστηκαν από το μεγάλο αριθμό προσφύγων. Τον ISIS κάποιοι τον δημιούργησαν. Κάποιοι τον τροφοδότησαν με χρήματα και όπλα. Τα πνιγμένα παιδιά έχουν δολοφόνο. Για τα εκατομμύρια πρόσφυγες υπάρχει ένοχος: τα μονοπώλια, η εξουσία τους και οι πόλεμοί τους.


Η προσφυγιά δεν είναι μόνο ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Είναι βαθειά πολιτικό ζήτημα. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ο έλεγχος της ενέργειας και του πλούτου που πηγάζει από αυτήν, οι βιομηχανίες όπλων, οι δήθεν «καλοί» ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ αποτελούν την αιτία του κακού και οδηγούν στο ξεριζωμό και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους.


Ακόμη και σήμερα όμως αυτοί που το δημιούργησαν το πρόβλημα μπορούν να το λύσουν. Μπορούν να δώσουν ένα τέλος στα κυκλώματα που θησαυρίζουν από τη διακίνηση των προσφύγων τα οποία θα συνεχίζουν να υπάρχουν είτε πέσουν οι φράχτες είτε ανοίξουν τα σύνορα γενικότερα της Ελλάδας. Δεν είναι λύση να επιβαρύνεται με όλο το βάρος των προσφύγων μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση και να διαιρείται ο λαός της με το αν πέσουν οι φράχτες ή όχι. Δεν είναι λύση από τη μια η κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει άδεια μεγάλης παραμονής στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες και από την άλλη να ζητάει ενίσχυση από τη FRONTEX και να εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες οικονομικά εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πλοιοκτητών (ακριβότερα εισιτήρια για τους πρόσφυγες). Δεν μπορεί να τα έχει με όλους καλά και να παίζει με τις συνειδήσεις των ανθρώπων.


Μπορούν λοιπόν οι κυβερνήσεις των προηγμένων κρατών οργανωμένα και συντονισμένα (με πλοία και αεροπλάνα) και κυρίως με προστασία να μετακινήσουν τους εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλες τις χώρες τους καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες (τροφή, στέγη, διερμηνεία, υγειονομική περίθαλψη). Και κυρίως μπορούν να δώσουν ένα τέλος στον πόλεμο.


Η απάντηση σε όλα αυτά είναι η ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Οι λαοί πρέπει να αγωνιστούν όλοι μαζί, όχι για να πέσουν οι φράχτες και να είναι ανοιχτά τα σύνορα, αλλά για να σταματήσουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ. Να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά πολέμους και προσφυγιά, φτώχεια και μετανάστευση. Για να μπορούν να ζήσουν όλοι στις χώρες τους, στις πατρίδες τους και μόνο αν θέλουν να μπορούν να αλλάξουν χώρα στην οποία θα ζήσουν και όχι γιατί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.


Γι αυτούς τους λόγους, οι οποίοι διαφέρουν σε κάποια σημεία από τα μηνύματα που εμπεριέχει το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, συμμετέχουμε στις διήμερες εκδηλώσεις που οργανώνονται από την ΚΕΕΡΦΑ στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο και καλούμε όποιον θέλει να συμμετάσχει έχοντας ως κεντρικό μήνυμα το να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο και την ταλαιπωρία των εκατομμυρίων προσφύγων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΕΕΡΦΑ:
Σάββατο 23 Γενάρη
-Διαδήλωση:
Αλεξανδρούπολη, Δημαρχείο, 3μμ
-Εκδήλωση-συζήτηση με συμμετοχή διεθνών αντιπροσωπειών:
Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, 6μμ
Κυριακή 24 Γενάρη
-Πορείες:
Πορείες σε Φράχτη και Κήπους του Έβρου, 12μμ
-Συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, 6μμ
-Αναχώρηση

Επίσης καλούμε όλα τα Δ.Σ. των Α΄/θμιων Σωματείων του νομού μας να συμμετάσχουν την Παρασκευή 15-01-2016 στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Έβρου σε ανοιχτή συνεδρίαση προκειμένου να ενημερωθούν για το διήμερο των κινητοποιήσεων από το συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, και κατόπιν τούτου να μπορεί το κάθε σωματείο να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα συνδράμει σε αυτό το διήμερο.

Για την Ε.Γ.
                                         Ο                                                  Ο
                                   Πρόεδρος                                    Γ. Γραμματέας
                            Τσίρτσης Παναγιώτης                    Ναλμπάντης Ευάγγελος

Read 4267 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ