Monday, 08 February 2016 15:28

Φιάσκο των νεοναζί στο Κερατσίνι, μαζική αντιφασιστική απάντηση κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Φιάσκο των νεοναζί στο Κερατσίνι, μαζική αντιφασιστική απάντηση κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης

Το φιάσκο της ρατσιστικής συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα το άνοιγμα του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Σχιστό δεν έχει προηγούμενο. Πιο άμαζη δεν γίνονταν να ήταν η ρατσιστική παρασύναξη της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών στο Κερατσίνι. Λιγοστοί, πίσω από τους θάμνους ενός πάρκου που τους το παρείχε σκανδαλωδώς η ΕΛΑΣ, με πολυάριθμη δύναμη των ΜΑΤ να τους φυλάει από τα χαράματα. Στις 8πμ η ΕΛΑΣ διευκόλυνε έξι χρυσαυγίτες να βρεθούν πάνω στο πάρκο εκδιώκοντας δεκάδες αντιφασίστες που βρέθηκαν εκεί για την οργάνωση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση στηρίχτηκε από συλλογικότητες της περιοχής, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, την ΠΕΝΕΝ και την ΚΕΕΡΦΑ συγκεντρώνοντας περίπου τριακόσιους αγωνιστές και αγωνίστριες. Μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Κερατσινιού.

Είναι σκάνδαλο το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρείχε αστυνομική κάλυψη στους νεοναζί για να στήσουν την ρατσιστική φιέστα στη γειτονιά που οι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα.

Είναι ψέμα ότι τάχα στο στρατόπεδο στο Σχιστό θα υπάρξει «φιλοξενία προσφύγων». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υποκύψει στους εκβιασμούς της ΕΕ για έξοδο της Ελλάδας από τη Σέγκεν, αν δεν ελέγξει την είσοδο προσφύγων στα σύνορα.

Η υλοποίηση των hotspotστα νησιά του Αιγαίου μαζί με το δύο στρατόπεδα στο Σχιστό και τη Σίνδο υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ, των κλειστών συνόρων και των φραχτών, την αποτροπή της εισόδου των προσφύγων και των μεταναστών σε συνεργασία με τον Ερντογάν. Η πλήρης λειτουργία των hotspotκαι των ταυτοποιήσεων καταλήγει σε μαζικές συλλήψεις και απελάσεις προσφύγων και μεταναστών.

Ήδη, η ανάπτυξη αυτής της πολιτικής έχει τις συνέπειες της με πάνω από πεντακόσιους νεκρούς και αγνοούμενους μόνο το τελευταίο δίμηνο στο Αιγαίο.

Αυτό που χρειαζόμαστε στις γειτονιές μας και στους Δήμου είναι ισχυρές δομές αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους φτωχούς και όχι στρατόπεδα για μετανάστες.

Συνεχίζουμε με την οργάνωση των εκδηλώσεων που ετοιμάζουν την μεγάλη διεθνή κινητοποίηση στις 19 Μάρτη με κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 3μμ.

Την Τετάρτη 10 Φλεβάρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη θα γίνει εκδήλωση με ομιλητές τον Γ.Τσιάκαλο, πανεπιστημιακό, τον Π.Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, τον Α.Νταλακογιώργο, πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, τον Μ.Κομνηνό, πρόεδρο Τέρψη-χώρου.

Read 4112 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ