Sunday, 14 February 2016 15:32

Φασιστική πρόκληση με απαγωγή και απειλές κατά της ζωής του εκλεγμένου Μουφτή Ξάνθης Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΞΑΝΘΗΣ

Φασιστική πρόκληση με απαγωγή και απειλές κατά της ζωής του εκλεγμένου Μουφτή Ξάνθης


Στις 28 Ιανουαρίου 2016 ομάδα φασιστών με γάντια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους απήγαγαν τον Ιμάμη Χουσεΐν Τζιχάν, την ώρα που εξέρχονταν από το σπίτι του εκλεγμένου Μουφτή Αχμέτ Μετέ και τον βάλανε μέσα σε βανάκι χωρίς πινακίδες. Του ζήτησαν να μεταφέρει στο Μουφτή τις απειλές τους στο πρόσωπο του ίδιου και της οικογένειάς του. Οι δύο απαγωγείς, που ήταν άριστα εκπαιδευμένοι, μιλούσαν ελληνικά και συστήθηκαν ως “Φρουροί της Θράκης”.
 
Είναι η ίδια φασιστική συμμορία που υπέγραψε την επίθεση στα γραφεία του DEB στην Κομοτηνή στις 8 Δεκεμβρίου 2015. Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και καταδίκη τους. Τέτοιες ενέργειες ενθαρρύνουν τους ναζί της Χρυσής Αυγής που κοιτάνε ν' αρπάξουν κάθε ευκαιρία για να προωθήσουν την πολιτική των διαχωρισμών και του μίσους, με τον ίδιο τρόπο που προσπάθησαν να προβοκάρουν το δίκιο αγώνα των αγροτών ενάντια στο ασφαλιστικό σφαγείο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Να προστατέψει η κυβέρνηση τα δικαιώματα των μειονοτήτων, αντί να κλείνει κατάπτυστες συμφωνίες με το ΝΑΤΟ για την αποτροπή προσφύγων και μεταναστών. Δεν θα αφήσουμε την περιοχή μας να γίνει πεδίο ανταγωνισμών μεταξύ των καπιταλιστών των δύο χωρών.

Ο Ερντογάν είναι βαθιά χωμένος στην κρίση στη Μέση Ανατολή, κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες από το Χαλέπι σε συνεργασία με ΕΕ και ΝΑΤΟ και βομβαρδίζει τους Κούρδους στις πόλεις και τα χωριά τους, την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας ενισχύει το βρώμικο άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος.

Στο συγκλονιστικό διήμερο κινητοποιήσεων κατά του φράχτη στον Έβρο και την Τουρκία, Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωμένοι διαδήλωσαν με κοινό αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων για να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο.

Στις 19 Μάρτη συντονιζόμαστε με τα κινήματα σε όλη την Ευρώπη σε μια διεθνή μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες και στην Τουρκία με το κίνημα αλληλεγγύης στο Κούρδους για το Νεβρόζ.

Το μεγάλο συλλαλητήριο στην Ξάνθη θα γίνει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία

Read 9829 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ