Tuesday, 16 February 2016 13:47

Aπόφαση της Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας: 19 Μάρτη, διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού - Συλλαλητήριο, Ομόνοια, 3μμ, πορεία προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Οι κινητοποιήσεις κατά των φραχτών από τον Έβρο μέχρι το Καλαί, στις 23 και 24 Γενάρη έφεραν στο προσκήνιο ξανά την τραγωδία των πνιγμών στο Αιγαίο και σε όλη τη Μεσόγειο, όπως και τις συνέπειες του βάρβαρου κλεισίματος των συνόρων της ΕΕ-φρούριο. Χιλιάδες είναι οι πνιγμένοι και εκατομμύρια όσοι υποφέρουν από τη φτώχεια, την πείνα και το ψύχος.

Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. ενώ συνεχίζουν τις αιματοβαμμένες επεμβάσεις τους στην Μ. Ανατολή, την Ασία και την Αφρική, απειλούν με σκληρά μέτρα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο των βομβών στη Συρία και από την πείνα που έφεραν οι πολιτικές φτώχειας του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 19-20 Μάρτη, προχωρούν σε στρατιωτικοποίηση της φύλαξης των συνόρων, με τη FRONTEX να επεμβαίνει κατά των προσφύγων, ανεξέλεγκτη από τα κράτη. Ετοιμάζουν νέο φράχτη σε όλα τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πλάι στο φράχτη του Έβρου. Προωθούν την κατασκευή γιγαντιαίων στρατοπέδων συγκέντρωσης, παρόμοιων με αυτά που στήθηκαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να αποκλείσουν εκεί πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποκύπτοντας στους εκβιασμούς και στις   πολιτικές της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο, αφήνει άθικτο το φράχτη στον Έβρο και ανοικτή την Αμυγδαλέζα και το στρατόπεδο στην Κόρινθο.

Η ΕΕ εκβιάζει με έξοδο της Ελλάδας από την Σέγκεν, όπως εκβίαζαν για το GREXIT, ώστε να επιβάλλουν την ευθυγράμμιση με την πολιτική της σκλήρυνσης των ρατσιστικών μέτρων, που απαιτούν ακόμη και κατάσχεση των χρημάτων και των τιμαλφών των προσφύγων!

Είναι η άλλη όψη των μνημονίων, της λιτότητας, της ανεργίας, των περικοπών, της φορομπηξίας και της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης για να ξεπληρωθεί το χρέος.

Αυτές είναι οι πολιτικές, που στρώνουν το δρόμο για την ενίσχυση του εθνικισμού, του ρατσισμού και του φασισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το φασισμό, που γεννά ο καπιταλισμός για να διαφυλάξει τα κέρδη των ισχυρών εξοντώνοντας τους λαούς και καταπνίγοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Συρία. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή.

Απαιτούμε να συνεχιστεί η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού, να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις στους νεοναζί στη Βουλή και τα ΜΜΕ, την ώρα που δικάζονται ως εγκληματική οργάνωση.

Συντονιζόμαστε σε όλη την Ευρώπη, στις 19 Μάρτη και απαιτούμε να μπει τέλος στην ρατσιστική ΕΕ-φρούριο. Να πέσουν οι φράχτες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν τα σύνορα σε όλη την Ευρώπη να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες.

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανώσουν εκδηλώσεις στα σχολεία σε συνεργασία με τους μαθητές και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, το Σάββατο 19 Μάρτη, 3μμ, στην Ομόνοια.

 

Το ΔΣ   της Γ΄ ΕΛΜΕ

 
Read 5656 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ