Thursday, 25 February 2016 18:52

19 Μάρτη, πλημμυρίζουμε την Ομόνοια στις 3μμ! Να μη λείψει κανείς! Διαδηλώνουμε σε όλη την Ευρώπη - KΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Στις 19 Μάρτη διαδηλώνουμε σε οκτώ πόλεις στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη για να νικήσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να ηττηθεί ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία και η φασιστική απειλή.

Η κραυγή της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες θα αντηχήσει με συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Γιάννενα, Ξάνθη, Μυτιλήνη και Βόλο.

Θα ακουστεί ηχηρά με συλλαλητήρια σε  Λονδίνο, Γλασκώβη, Κάρντιφ, Άμστερνταμ, Παρίσι, Βιέννη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Βαρκελώνη, Ζυρίχη, Βαρσοβία και Λευκωσία. Στην Τουρκία, το κίνημα διαδηλώνει στην επέτειο του Νεβρόζ, της κουρδικής Άνοιξης και συμπαραστέκεται στην αντίσταση ενάντια στους βομβαρδισμούς των κουρδικών περιοχών από τον Ερντογάν.

Στις 19 Μάρτη, πατάμε πόδι στην εισβολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για να μην θρηνούμε άλλα πνιγμένα παιδιά, μανάδες και πατεράδες. Εκείνοι που σκόρπισαν και σκορπάνε το θάνατο με βόμβες στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία,  μαζί με την Ρωσία και την ΕΕ δεν μπορούν να γίνουν συνοριοφύλακες στη θάλασσα του Αιγαίου. Έτσι, ρίχνουν περισσότερο κόσμο στους διακινητές, για πιο ακριβά και επικίνδυνα περάσματα στην Ευρώπη.

Στις 19 Μάρτη, στεκόμαστε ενάντια στην ρατσιστική ΕΕ-φρούριο, των φραχτών, των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, που αντί να ανοίξει τα σύνορα της για να υποδεχτεί τους κατατρεγμένους των πολέμων, τους αντιμετωπίζει ως εχθρό και εισβολέα. Στέλνουν κανονιοφόρους για να πνίξουν οικογένειες με γυναίκες και παιδιά.

Στις 19 Μάρτη, διαδηλώνουμε για να έχουν χαρτιά και δικαιώματα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, να έχουν στέγη, δουλειά, φαγητό, παιδεία και υγειονομική περίθαλψη και όχι να καταδιώκονται από την Αστυνομία για να κλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στις 19 Μάρτη, υψώνουμε το ανάστημα μας ενάντια στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και τους ομογάλακτους τους σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε εξοργισμένοι γιατί ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς δεν είναι πια στη φυλακή. Απαιτούμε να συνεχιστεί η δίκη, να φτάσουμε στην καταδίκη των νεοναζί για να πάνε για πάντα φυλακή. Δεν θα τους αφήσουμε να παριστάνουν το «μόνιμο κόμμα» χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο και φέροντας «επιτροπές κατοίκων»-Ρουπακιάδων στις γειτονιές μας.

Στις 19 Μάρτη, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, φοιτητές και φοιτήτριες, αγρότες και αγρότισσες, δίνουμε συνέχεια στην αντίσταση κατά των μνημονίων, του ασφαλιστικού-σφαγείου, τις περικοπές και το ξεπούλημα των λιμανιών, αγκαλιάζοντας τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό. Δεν δεχόμαστε ότι οι μετανάστες θα γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι εξαιτίας της χρεοκοπίας των πολιτικών τους, που σπέρνουν τη φτώχεια.

Καλούν: ΚΕΕΡΦΑ, Συνδικάτα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Κοινότητες Μεταναστών, Συλλογικότητες.

Read 7266 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ