Friday, 26 February 2016 09:09

Ρατσιστική απόφαση-ντροπή για το περιορισμό της μετακίνησης προσφύγων από τα νησιά Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ρατσιστική απόφαση-ντροπή για το περιορισμό της μετακίνησης προσφύγων από τα νησιά

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα προχώρησε σε περιορισμό του αριθμού προσφύγων που θα αναχωρούν τις επόμενες μέρες από τα νησιά. Πρόκειται για απαράδεκτο μέτρο περιορισμού της ελευθερίας μετακίνησης των προσφύγων, ανάλογο με αυτό που αποφάσισε η Αυστρία και άλλες βαλκανικές χώρες με στόχο να κλείσουν οριστικά τα σύνορα.

Η απόφαση των κυβερνήσεων της ΕΕ να καταργήσουν τον « βαλκανικό διάδρομο» από όπου πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν μετακινηθεί σε χώρες της ΕΕ, με πρόσχημα την διαφύλαξη της Σέγκεν, είναι μια απόφαση που θα οδηγήσει σε εκτροπή της εισόδου των προσφύγων από άλλα περάσματα.

Αφού έπνιξαν στα νερά του Αιγαίου εκατοντάδες βρέφη, παιδιά, γυναίκες και άνδρες με την εκτροπή από το χερσαίο πέρασμα του Έβρου με τον διαβόητο φράχτη, τώρα προχωράνε στην υλοποίηση της αποτροπής εισόδου από το Αιγαίο.

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να βουλιάξει βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο και ο Ερντογάν να τους αποκλείσει στην Τουρκία με τρία δις ευρώ που του έδωσε η ΕΕ. Έτσι, οδηγούν τους πρόσφυγες στους διακινητές ξανά για πέρασμα στην Ευρώπη από τα πιο επικίνδυνα και ακριβά ταξίδια θανάτου της Μεσογείου, από όπου οι μνήμες των πνιγμένων της Λαμπεντούζα δεν έχουν ακόμη σβήσει.

Η Σύνοδος κορυφής της ΕΕ είναι αυτή που άνοιξε το δρόμο γι αυτό τον κατήφορο. Ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουμε είναι να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες με την μαζική φυγή από τα Διαβατά και το βάδισμα στις εθνικές οδούς προς τα σύνορα δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τα δικαιώματα τους στη ζωή όταν έχουν ξεφύγει από το θάνατο στις βομβαρδισμένες χώρες τους.

Είναι καλοδεχούμενοι! Ώρα να ανοίξουν χώροι φιλοξενίας!

Πάνω από όλα δίνουμε τη μάχη για να ανοιχτά σύνορα ώστε οι πρόσφυγες να μετακινούνται με ασφάλεια. Τώρα να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και ανοίξουν τα χερσαία περάσματα από τους Κήπους και τις Καστανιές. Να σταματήσουν τα μπλόκα της ΕΛΑΣ στη μετακίνηση προς τα σύνορα. Οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα να επιλέξουν που θα υποβάλουν αίτηση για άσυλο. Είναι απροκάλυπτα ρατσιστική και απαράδεκτη η «διαλογή» με κριτήρια εθνικής καταγωγής στα hotspot ή στα Λιμάνια.

Τα συνδικάτα που παλεύουν ενάντια στο ασφαλιστικό-σφαγείο πρέπει να αγκαλιάσουν τους πρόσφυγες και να εμποδίσουν το ΝΑΤΟ να αλωνίζει στο Αιγαίο θερίζοντας ζωές προσφύγων. Να απαιτήσουν να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να έχουν χαρτιά, άσυλο και ελεύθερη μετακίνηση οι πρόσφυγες.

Η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, στις 19 Μάρτη, με κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις στην Ομόνοια, στις 3μμ, είναι η απάντηση μας στην ρατσιστική ΕΕ των φραχτών, του ΝΑΤΟ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Photo: Marios Lolos

Read 6470 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ