Friday, 18 March 2016 22:59

Όχι στη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας με τη στήριξη Τσίπρα. Σάββατο 19 Μάρτη: Όλοι όλες στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, στις 3μμ. Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η απανθρωπιά και η βαρβαρότητα ξεχειλίζει στα εννέα σημεία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, την οποία στήριξε ξεδιάντροπα ο Τσίπρας. Αφού έφτιαξαν τα hotspot-στρατόπεδα συγκέντρωσης και ανέπτυξαν την αρμάδα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τώρα ξεκινάνε το ανθρωποκυνηγητό με θύματα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Από τις 20 Μάρτη, ξεκινάει επίσημα η πλήρης ποινικοποίηση της  φτώχειας και της προσφυγιάς, με συλλήψεις και άμεσες απελάσεις, όσων αρνούνται να υποβάλουν αίτημα για άσυλο, όσων οι αιτήσεις θα απορρίπτονται η όσων δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν καν αίτημα!

Τα νησιά του Αιγαίου, όπως η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος και η Λέρος στα οποία η αλληλεγγύη, τα ανοιχτά σύνορα και η ζεστή αγκαλιά των γιαγιάδων νίκησαν το ρατσισμό και τη FRONTEX, επιχειρούν να τα μετατρέψουν σε ορμητήρια κατά των κατατρεγμένων προσφύγων.

Για κάθε Σύρο, που θα εκδιώκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα τον στέλνει στην «ασφαλή» Τουρκία του Ερντογάν, η Τουρκία θα στέλνει ένα σε χώρες της ΕΕ, μέχρι του αριθμού των 18.000! Αν η κυβέρνηση κάνει τη βρόμικη δουλειά μέχρι αυτού του αριθμού, τότε η ΕΕ μπορεί να σταματήσει τις μετεγκαταστάσεις από την Τουρκία όχι όμως και τις απελάσεις από την Ελλάδα!

 

Η ΕΕ δίνει το πράσινο φως, με τη σύμφωνη γνώμη του Τσίπρα για να γίνει το Αιγαίο πεδίο πολέμου κατά των προσφύγων με καταδιώξεις βαρκών από το ΝΑΤΟ, τη FRONTEX και τους συνοριοφύλακες της Ελλάδας και της Τουρκίας, που θα φέρουν περισσότερους πνιγμούς παιδιών και γυναικών.

 Είναι μια συμφωνία που συγκαλύπτει ξεδιάντροπα τα εγκλήματα του Ερντογάν κατά των Κούρδων, κατά δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και αριστερών, με πόλεις κούρδων  ισοπεδωμένες, με εκατοντάδες νεκρούς και φυλακισμένους, ακόμη και με απελάσεις πανεπιστημιακών! Ο Τσίπρας και η ΕΕ αυτά τα θεωρούν ψιλά γράμματα και γι αυτά έδωσαν στον Ερντογάν συνολικά 6δις ευρώ!

 Το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες χρειάζεται να βάλει στο στόχαστρο του αυτήν την απάνθρωπη συμφωνία και να την τσακίσει, διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα, να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να δοθεί άσυλο, στέγη και δουλειά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Η 19η Μάρτη ας γίνει το ξεκίνημα της κλιμάκωσης τον αγώνα για την ανατροπή των φραχτών της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο που μετατρέπει τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους, των πολιτικών των μνημονίων και της λιτότητας και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που αιματοκυλάνε τη Συρία, το Ιράκ το Αφγανιστάν και σκορπάνε την πείνα στην Αφρική, την Ασία. 

Read 4478 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ