Tuesday, 04 October 2016 19:25

Κρήτη, Χίος, Λέσβος ξεσηκωμός αντιφασιστικός και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Διεθνής Συνάντηση κατα του ρατσισμού και του φασισμού Αθήνα, 15-16 Οκτώβρη, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στου Ρούφ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

 
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
 
Κρήτη, Χίος, Λέσβος, ξεσηκωμός αντιφασιστικός και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες
Διεθνής Συνάντηση κατα του ρατσισμού και του φασισμού
Αθήνα, 15-16 Οκτώβρη, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στου Ρούφ
 
Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο το Σάββατο 8 Οκτώβρη, Δημαρχείο 12μεσ,Παγχιακό συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, 7μμ Πλατεία Βουνακίου, Παλλεσβιακό συλλαλητήριο την τρίτη 18 Οκτώβρη, Πλατεία Σαπφούς 6μμ.
 
Χαιρετίζουμε το μπαράζ αντιφασιοστικών συλαλλητηρίων στα νησιά Χίος, Λέσβος και Κρήτη που καλούνται από πλήθος συνδικάτων, φορέων, φοιτητικών συλλόγων, κινήσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες σε απάντηση της ενορχηστρωμένης επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής με την ανοιχτή στήριξη βουλευτών και πολιτευτών της ΝΔ. 
 
Η ρατσιστική εκστρατεία κατα των προσφύγων στα νησιά από την ΝΔ έδωσε ώθηση στους νεοναζί της χΡυσής Αυγής να βγάλουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου για να σπείρουν το τρόμο και να χτυπήσουν τα συνδικάτα σε μιά περίοδο που ξεκινάνε εργατικές κινητοποιήσεις κατα των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών σε συντάξεις και μισθούς. Οι φασίστες εντεταλμένοι των εργοδοτών, των εφοπλιστών και των Τραπεζιτών χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων για να αποπροσανατολίσουν από τους πραγματικούς υπεύθυνους για την φτώχεια και την εξαθλίωση.
 
Μάλιστα ο Κασιδιάρης έτρεξε να χειροκροτήσει την εμφάνιση των ταγμάτων εφόδου στο Ρέθυμνο την ώρα που η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών,των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σε βάρος κοινωνικών χώρων και στεκιών αλλά και δεκάδες άλλες ρατσιστικές επιθέσεις.
Είναι ώρα να τους φράξουμε παντού τον δρόμο, δυναμώνοντας το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα και στηρίζοντας το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
 
Είναι ώρα να ξηλώσουμε την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έχει τις υπογραφές του Τσίπρα και του Ερντογάν και έφερε τον εγκλωβισμό χιλιάδων στα νησιά του Αιγαίου, την εξαθλίωση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-hotspot, τις απελάσεις.
Στην Ευρώπη, ο ρατσισμός δέχτηκε μεγάλη στην Ουγγαρία με το δημοψήφισμα-φιάσκο κατα των προσφύγων,στην Ελβετία και τη Γαλλία χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της ισλαμοφοβίας. Στην Πολωνία, οι γυναίκες ξεσηκώνονται κατά της απαγόρευσης των αμβλώσεων.
 
Στις 15-16 Οκτώβρη, εκπρόσωποι συνδικάτων και κινημάτων από πολλές χώρες της Ευρώπης ερχονατι στην Αθήνα, στην Δεθνή Συνάντηση κατα του ρατσισμού και του φασισμού, στο κελστό γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ. Μαζι με συνδικάτα και κινήσεις από όλη την Ελλάδα θα κάνουν βήματα για μιά κοινή πανευρωπαίκή απάντηση στο ρατσισμό και το φασισμό.
Read 6771 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ