Print this page
Friday, 11 November 2016 16:56

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση 18 Μάρτη 2017 Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση 18 Μάρτη 2017.
Για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, νεοναζί, πόλεμο.

 Στη Διεθνή Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, που έγινε στην Αθήνα, στις 15-16 Οκτώβρη, με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ, συμμετείχαν σημαντικές κινήσεις όπως το Stand up to Racism της Βρετανίας, η κίνηση Aufstehen gegen Rassismus της Γερμανίας, η  Πλατφόρμα για μια δίκαιη πολιτική ασύλου της Αυστρίας, η Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο φασισμό της Βαρκελώνης, η κίνηση 21 Μάρτη-πόλεις χωρίς ρατσισμό της Δανίας, η κίνηση κατά της Ισλαμοφοβίας της Ολλανδίας και  κινήσεις από Γαλλία, Κύπρο, Τουρκία και Ελβετία.

 

Οι κινήσεις αυτές αποφάσισαν  να προχωρήσουν συντονισμένα σε μιά μεγάλη πανευρωπαϊκή και διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη 2017, μπροστά στην έξαρση του ρατσισμού και την άνοδο της φασιστικής απειλής. Οι επιθέσεις κατά των προσφύγων με τους φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι ισλαμοφοβικές επιθέσεις που άνοιξαν το δρόμο στην ακροδεξιά βρέθηκαν στο στόχαστρο ενός μαζικού κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και του αντιφασιστικού κινήματος.
Τη δράση στηρίζουν μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μιά σειρά από χώρες. Πιάνει το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων τη περασμένη χρονιά στις 19 Μάρτη και στις 23-24 Γενάρη κατά των φραχτών από τον Έβρο μέχρι το Καλαί. Ήταν η χρονιά που σημαδεύτηκε από το BREXIT και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η οποία έκλεισε τα σύνορα και μετέτρεψε την Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο χιλιάδων προσφύγων στα ανοικτά της Αιγύπτου και της Λιβύης.

Η κλιμάκωση του πολέμου στο Ιράκ και την Συρία, με τις μάχες στη Μοσούλη και το Χαλέπι ανοίγουν το δρόμο για νέες καταστροφές και εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.
Η κυβέρνηση επιμένει να στηρίζει αυτή την ρατσιστική συμφωνία, να προχωράει σε απελάσεις την ώρα που ο Ερντογάν βομβαρδίζει τους Κούρδους, φυλακίζει τους ηγέτες και τους βουλευτές του HDP, μαζί με συνδικαλιστές και δημοσιογράφους.

Οι πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών που συνεχίζει η κυβέρνηση για να ξεπληρωθεί το χρέος σπέρνουν την εξαθλίωση παντού ενώ ο αποκλεισμός των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-γκέτο και η απομόνωση στα νησιά του Αιγαίου δίνουν πάτημα στη φασιστική και ρατσιστική δημαγωγία της Χρυσής Αυγής.

Οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες για να πάνε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και  να έχουν στέγη και περίθαλψη μέσα στις πόλεις πήγαν χέρι-χέρι με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην Λέσβο, την Κρήτη, την Ξάνθη και την Αθήνα. Η μάχη για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής δίνεται από ένα μαζικό και οργανωμένο κίνημα εργαζόμενων και νεολαίας μέσα και έξω από το δικαστήριο, όπου κάθονται στο εδώλιο οι νεοναζί δολοφόνοι.

Αυτή η δύναμη μπορεί να πλημμυρίσει τους δρόμους σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη και να απλωθεί σε Αμερική, Αφρική, Ασία και Αυστραλία δείχνοντας στους Τραμπ και τους Πούτιν, τους δικτάτορες και τους πολεμοκάπηλους που αιματοκυλάνε το Πλανήτη και σπέρνουν την φτώχεια και την προσφυγιά ότι δεν θα νικήσει η απελπισία και ο φασισμός αλλά η ελπίδα, η αντίσταση και ο αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, τις οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων και κάθε συλλογικότητα να κάνουμε την 18 Μάρτη, έναν διεθνή σεισμό ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, με μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Read 6124 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ