Print this page
Friday, 02 December 2016 14:41

Το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ καλεί στη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, 18 Μάρτη 2017 Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ καλεί στη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, 18 Μάρτη 2017

Το 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ προχώρησε σε απόφαση για στήριξη της παγκόσμιας μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 18 Μάρτη 2017 με συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Το σχετικό ψήφισμα κατέθεσε η ΚΕΕΡΦΑ και το προσυπέγραψαν κατά την κατάθεση του στο προεδρείο 51 σύνεδροι. Εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ το υποστήριξε με ομιλία στους συνέδρους ο συντονιστής της κίνησης Πέτρος Κωνσταντίνου ενω στην ψηφοφορία το παρουσίασε ο Χρηστος Αργύρης, σύνεδρος, γιατρός από το νοσοκομείο Γεννηματάς.  Η εκλογή Τράμπ, ανέφερε, ο εκπρόσωπος της ΚΕΕΡΦΑ, έχει ξεσηκώσει ένα νέο κίνημα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη τα ακροδεξιά κόμματα επιχειρούν να κερδίσουν έδαφος, με τον ακροδεξιό υποψήφιο στην Αυστρία να διεκδικεί να κερδίσει την προεδρία της χώρας και την Λεπέν να περνάει στο δεύτερο γύρο στη Γαλλία.Οι κυβερνήσεις τους ανοίγουν το δρόμο υψώνοντας φράχτες, κλείνοντας τα σύνορα, ανοίγοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τόνισε τη σημασία της μάχης για την καταδίκη στα δικαστήρια των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Σε πάνω από 10 χώρες της Ευρώπης αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, συνδικάτα προχωράνε σε συντονισμένη διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη 2017. Αναμένεται ότι θα απλωθεί το κύμα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία η διεθνής δράσης στις 18 Μάρτη.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος που ενέκρινε το 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ:

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΗ 2017

Για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, νεοναζί, πόλεμο.

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι

Όχι στον πόλεμο, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ, ΑΘΗΝΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ 3ΜΜ

Στις 18 Μάρτη πλημμυρίζουμε τους δρόμους των πόλεων της Ελλάδας για να διατρανώσουμε ότι στην Ευρώπη και το Πλανήτη ολόκληρο δεν χωράει ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο πόλεμος, η φτώχεια.

Ενωνόμαστε με τους αγώνες σε κάθε γωνιά του Πλανήτη. Στην Αμερική εξεγείρονται κατά του ρατσιστή σεξιστή δισεκατομμυριούχου Τράμπ . Στην Γαλλία διαδηλώνουν κατά της ισλαμοφοβίας της Λεπέν. Στη Βρετανία διεκδικούν να ανοίξει το Καλαί. Στην Αυστραλία διαδηλώνουν κατά του αποκλεισμού των προσφύγων σε νησιά.

Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη και ένα Κόσμο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους κατατρεγμένους των πολέμων και των δικτατοριών, χωρίς φράχτες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς την FRONTEX και το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο που κλείνουν τα σύνορα μετατρέποντας τις θάλασσες σε υγρά νεκροταφεία.

Θέλουμε άσυλο για τους πρόσφυγες, ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις, ελεύθερη μετακίνηση, όχι κλείσιμο σε στρατόπεδα- γκέτο σε νησιά η έξω από τις πόλεις. Θέλουμε τα προσφυγόπουλα να μορφώνονται στα σχολεία. Να μπει τέλος στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Αγωνιζόμαστε για να μπει φραγμός στους νεοναζί που σηκώνουν κεφάλι αξιοποιώντας την ισλαμοφοβία και τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Να καταδικαστούν και να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Αγωνιζόμαστε για να μπει τέλος στο ματοκύλισμα των λαών με τις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταργήσει τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να σταματήσει τις απελάσεις προσφύγων, να κλείσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσει κάθε εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο πλευρό του ΝΑΤΟ, να κλείσει τις βάσεις και να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των προσφύγων με παροχή ασύλου και ελεύθερη μετακίνηση.

Στηρίζουμε το κάλεσμα για τη διεθνή μέρα δράσης στις 18 Μάρτη και ενισχύουμε οικονομικά την κινητοποίηση.

Read 4995 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ