Monday, 12 December 2016 17:09

Διεθνής κινητοποίηση 18 Μάρτη 2017. 10 λόγοι για να πλημμυρίσουμε τους δρόμους στις 18 Μάρτη. Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνής κινητοποίηση 18 Μάρτη 2017.

Για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, νεοναζί, πόλεμο.
Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

10 λόγοι για να πλημμυρίσουμε τους δρόμους στις 18 Μάρτη


1. Μας καλούν σε διεθνή ξεσηκωμό οι μεγαλύτερες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις της Ευρώπης!

Η ήττα του Χόφερ στην κούρσα για την προεδρεία της Αυστρίας ήταν μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που δεν άφησε τον ναζί υποψήφιο σε χλωρό κλαρί.
Χαιρόμαστε γιατί οι οργανωτές των κινητοποιήσεων «Πλατφόρμα για μια δίκαιη πολιτική ασύλου της Αυστρίας» ήταν μαζί μας στην Αθήνα στη Διεθνή Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, στις 15-16 Οκτώβρη, με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ. Μας καλούν στη διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη μαζί με σημαντικές κινήσεις που συμμετείχαν, όπως το SUTR-Ξεσηκωθείτε ενάντια στο Ρατσισμό της Βρετανίας, η κίνηση AGR-Αντισταθείτε στο Ρατσισμό της Γερμανίας,η Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο φασισμό της Βαρκελώνης, η κίνηση 21 Μάρτη-πόλεις χωρίς ρατσισμό της Δανίας, η κίνηση κατά της Ισλαμοφοβίας της Ολλανδίας και  κινήσεις από Γαλλία, Κύπρο, Τουρκία και Ελβετία.


Στο χορό των διαδηλώσεων ετοιμάζονται να μπούνε κινήσεις όπως «Οι ζωές των Μαύρων μετράνε» από τις ΗΠΑ, κινήματα από τον Καναδά ,την Αυστραλία, την Ν.Κορέα, την Ιρλανδία.
Τη δράση στηρίζουν μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μια σειρά από χώρες. Τη περασμένη χρονιά στις 19 Μάρτη και στις 23-24 Γενάρη κατά των φραχτών από τον Έβρο μέχρι το Καλαί κάναμε την αρχή, τώρα σε δεκάδες χώρες σε όλο τον Πλανήτη και πολλές πόλεις στην Ελλάδα βγαίνουμε στους δρόμους ενωμένοι.


2. Για να πάψει η Μεσόγειος να μετατρέπεται σε ατέλειωτο νεκροταφείο των προσφύγων στο 21ο αιώνα, διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα!
Δεν ανεχόμαστε να ξεβράζονται στις ακτές της Μεσογείου μικροί Αϊλάν εξ αιτίας της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, η οποία έκλεισε ασφυκτικά το βαλκανικό διάδρομο στην Ευρώπη. Ο λεπιδοφόρος φράχτης στον ‘Εβρο ήταν η αρχή για το κλείσιμο των ασφαλών χερσαίων περασμάτων. Στη συνέχεια η FRONTEX και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο άνοιξαν τη πόρτα τους διακινητές να μετακινούν τους πρόσφυγες από τα βόρεια παράλια της Αφρικής με μεγαλύτερο αντίτιμο και βαρύτερο φόρο αίματος. Ακολούθησαν σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία που εμποδίζει το πέρασμα στη Βρετανία καθηλώνοντας χιλιάδες πρόσφυγες στο Καλαί.
Ο φόρος αίματος ανέβηκε φέτος στους 4715 πνιγμένους/αγνοούμενους στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν να θεωρούν την Τουρκία του Ερντογάν ¨ασφαλή χώρα” και απελαύνουν ακόμη και Σύριους πρόσφυγες! Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι νεκροί κατ’ έτος είναι οι ακόλουθοι: το 2012 500, το 2013 600, το 2014 3400, το 2015 3500.


3. Για να κλείσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πριν φτάσουμε ξανά στη φρίκη του Άουσβιτς.
Στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αυστραλία απλώνεται ένα εφιαλτικό δίκτυο στρατοπέδων συγκέντρωσης και απομονωμένων νησιών-τόπων εξορίας προσφύγων, όπως τα Ναούρου στον Ειρηνικό. Οι εφιάλτες του μεσοπολέμου ξαναστοιχειώνουν τον Πλανήτη. Άνθρωποι κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στερούνται την ελευθερία, διαμένουν σε πανάθλιες συνθήκες σε σκηνές και κοντέινερ, μωρά κοιμούνται μέσα σε λασπόνερα, οικογένειες μένουν χωρισμένες, ανήλικοι ζουν ασυνόδευτοι χωρίς μέλλον. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμένου.

Έχουν το θράσος να τα αποκαλούν μάλιστα “κέντρα φιλοξενίας” ενώ πρόκειται για φυλεκές. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση μέχρι σφαγιασμού του δικαιώματος στο άσυλο των κατατρεγμένων προσφύγων, κατοχυρωμένο μετά το τέλος του Β Παγκόσμιου Πολέμου.
Μας προκαλούν αγανάκτηση οι ρατσιστικές κραυγές του Μουζάλα υπέρ του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά με την ίδρυση νέων φυλακών-Γκουαντάναμο και την επιβολή ενός απαρτχάιντ με την χάραξη εσωτερικών συνόρων για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν ταλαιπωρημένοι στο Αιγαίο.
Η απαγόρευση των ελευθεριών των προσφύγων στο τόπο διαμονής τους, από αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, πάει χέρι-χέρι με την απαγόρευση της ελεύθερης πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης σε αυτούς τους χώρους για τους αλληλέγγυους, τους ίδιους τους πρόσφυγες αλλά και τους για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τις ΜΚΟ.
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι! Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και ελεύθερη μετακίνηση. Οι πρόσφυγες δεν είναι εγκληματίες, οι μετανάστες δεν είναι παράνομοι, ήρθαν για να ζήσουν και όχι για να χάσουν την ελευθερία τους για ένα πιάτο φαγητό σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης!
Ο αποκλεισμός των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-γκέτο και η απομόνωση στα νησιά του Αιγαίου δίνουν πάτημα στη φασιστική και ρατσιστική δημαγωγία της Χρυσής Αυγής.


4. Για ανθρώπινη στέγαση για κάθε πρόσφυγα και άστεγο.
Εκατομμύρια εργαζόμενοι και νέοι έδωσαν από το υστέρημα τους για να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι πρόσφυγες και να έχουν ανθρώπινη φιλοξενία. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση χτίζει χωριά-καταυλισμούς για τον αποκλεισμό των προσφύγων σε ειδικές ζώνες έξω από τον ιστό της πόλης.
Και όμως η λύση είναι να δοθούν εδώ και τώρα δημόσια κτίρια, ολυμπιακά ακίνητα και σπίτια για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή οι χιλιάδες των προσφύγων και μαζί τους κάθε άστεγος και κάθε ξεσπιτωμένος από την κρίση.
Τα συνδικάτα χρειάζεται να διεκδικήσουν την ανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που ξήλωσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και να επιβάλουν να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα δημόσιας εργατικής και λαϊκής κατοικίας για κάθε άστεγο και πρόσφυγα. Έτσι θα βρούνε δουλειά χιλιάδες άνεργοι οικοδόμοι και νέοι μηχανικοί.


5. Για να έχουν τα προσφυγόπουλα πλήρη και ισότιμη ένταξη στα δημόσια σχολεία. 
Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των εκπαιδευτικών αναγκάστηκε να δεχτεί τα προσφυγόπουλα στα δημόσια σχολεία αλλά τα απομόνωσε σε απογευματινή ζώνη όπου είναι αδύνατη η κοινωνικοποίηση τους με την επαφή με όλα τα άλλα παιδιά, υποκύπτοντας έτσι στις ρατσιστικές κραυγές. Αντί να προσλάβει μόνιμους εκπαιδευτικούς πήρε ελάχιστους ωρομίσθιους για την απογευματινή ζώνη. Χιλιάδες προσφυγόπουλα βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ η είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι στερημένοι από το δικαίωμα στη μόρφωση. Πολλά βρίσκονται στα στρατόπεδα και όχι στα σχολεία ακόμη.
Διεκδικούμε ΟΛΑ τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, να πάρουν το δρόμο της ισότιμης και πλήρους ένταξης στα δημόσια σχολεία, με την αύξηση της χρηματοδότησης, την ίδρυση τάξεων υποδοχής στην πρωινή ζώνη και τη μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας.


6. Για να είναι τα νοσοκομεία ανοιχτά για κάθε πρόσφυγα και ανασφάλιστο!
Υγειονομική βόμβα δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά οι περικοπές στη δημόσια υγεία, τα νοσοκομεία, την πρωτοβάθμια φροντίδα και την πρόνοια που σκοτώνουν με τις ελλείψεις χρηματοδότησης,προσωπικού, φαρμάκων, μονάδων εντατικής θεραπείας, ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Όλα αυτά τα διέλυσαν τα μνημόνια και για να σώσουμε τις ζωές ΟΛΩΝ χρειάζεται να κλιμακώσουμε τους αγώνες για να σώσουμε τη δημόσια υγεία. Για να σώσουμε τις ζωές των προσφύγων και των ντόπιων, των αναπήρων των πολέμων, των γυναικών και των παιδιών χρειαζόμαστε μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, υπαλλήλων αλλά και διερμηνέων για να εξετάζονται οι άνθρωποι στη γλώσσα τους και όχι με παντομίμα. Χρειαζόμαστε κλιμάκια των δημόσιων νοσοκομείων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (μέχρι να τα κλείσουμε) και όχι υπονόμευση της υγείας τους με ακατάλληλη και ελλιπή «φροντίδα» από τις ΜΚΟ.


7. Για να δυναμώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες και όχι να αναθέσουμε σε ιδιώτες και ΜΚΟ την φροντίδα για τους πρόσφυγες.
Ο ΟΗΕ μέσω της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και η ΕΕ διαθέτουν κονδύλια για το σταμάτημα και τη «διαχείριση της προσφυγικής ροής», για τον εγκλωβισμό τους σε ένα σύστημα απόδοσης ασύλου με το σταγονόμετρο, όπου εκατοντάδες χιλιάδες καταλήγουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, οδηγούνται σε μαζικές απελάσεις η περιμένουν μετεγκατάσταση μέχρι να δουν απόρριψη στη χώρα αποστολής!
Αγωνιζόμαστε για να αναλάβουν εξ ολοκλήρου οι Δήμοι και το Δημόσιο την φροντίδα για τους πρόσφυγες ενάντια στην στρατιωτικοποίηση, την ιδιωτικοποίηση και ΜΚΟποίηση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών.
Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ είναι ώρα να προχωρήσουν στην μαζική οργάνωση από τα κάτω σε σωματεία που θα υπερασπίζονται τις εργασιακές σχέσεις από την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία και θα διεκδικούν παράλληλα να περάσουν στο κράτος οι υπηρεσίες αυτές. Να αρνηθούν ταυτόχρονα το ρόλο του χωροφύλακα σε βάρος των προσφύγων και να κατοχυρώσουν την δυνατότητα οργάνωσης των προσφύγων για το κοινό αγώνα για τα δικαιώματα τους. Δεν θα γυρίσουμε στην εποχή όπου η Εκκλησία και ο Ερυθρός Σταυρός μαζί με τους διεθνείς οργανισμούς αλώνιζαν στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια, στην εποχή της Φρειδερίκης.


8. Να βάλουμε τέλος στην ισλαμοφοβία που ανοίγει το δρόμο στους φασίστες.
Οι κυβερνήσεις μπροστά στην κρίση του συστήματος που φορτώνει μνημόνια, φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση σε εκατομμύρια κόσμο, επιδιώκουν να μετατρέψουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για να τους φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες για την αποτυχία τους. Στο μεσοπόλεμο οι ναζί στοχοποίησαν τους Εβραίους, τώρα στο στόχαστρο είναι οι μουσουλμάνοι. Με αυτό το τρόπο κρύβουν τις ευθύνες τους από το ματοκύλισμα των λαών με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μ. Ανατολή, την Αφρική, την Ασία.
Η γαλλική κυβέρνηση μάλιστα επέβαλε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης απαγορεύοντας απεργίες και διαδηλώσεις ενώ το καλοκαίρι Δήμαρχοι επιχείρησαν να επιβάλουν απαγόρευση του μπουρκίνι, του ολόσωμου μαγιό των μουσουλμάνων γυναικών! Το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν οι ίδιες για το σώμα τους και πώς ντύνονται αμφισβητείται βάναυσα.
Αυτές οι ισλαμοφοβικές επιθέσεις άνοιξαν το δρόμο στην ακροδεξιά. Οι χρυσαυγίτες φόρεσαν ξανά τον μανδύα του “αγανακτισμένου κατοίκου” στα νησιά. Ξαναθυμήθηκαν τις μέρες του Αγίου Παντελεήμονα όταν με τις πλάτες του Αστυνομικού Τμήματος οργάνωναν ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών και συνδικαλιστών. Πήραν την απάντηση από ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τον πανεργατικό αντιφασιστικό ξεσηκωμό στη Λέσβο, την Χίο, την Σάμο, το Ρέθυμνο.


9. Για να στείλουμε βαθιά στη φυλακή τους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 
Στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει καταγραφεί ξεκάθαρα με τις καταλυτικές καταθέσεις των μαρτύρων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ότι πρόκειται για μια εγκληματική ναζιστική συμμορία που σχεδίασε και εκτέλεσε με κεντρική καθοδήγηση τις επιθέσεις της. Συγκροτούσε τάγματα εφόδου όπως οι ναζί του Χίτλερ.
Είναι καιρός να τους οδηγήσουμε σε πλήρη απομόνωση στους Δήμους, τη Βουλή, τις γειτονιές και τα ΜΜΕ. Δεν είναι «άλλο ένα νόμιμο κόμμα» αλλά εγκληματίες ναζιστές που φοράνε μανδύα κόμματος και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο και μίσος κατά των αριστερών, των συνδικαλιστών, των μεταναστών, των Ρομά, των ανθρώπων με διαφορετικό χρώμα, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό. Χρειάζεται να τσακίσουμε κάθε επίθεση στις γειτονιές και στα σχολεία, να μην έχουν βήμα για να καλούν σε ρατσιστικές επιθέσεις από τα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά.


10. Για να τελειώνουμε με τους πολέμους που γεννάνε την προσφυγιά!
Η κλιμάκωση του πολέμου στο Ιράκ και την Συρία, με τις μάχες στη Μοσούλη και το Χαλέπι ανοίγουν το δρόμο για νέες καταστροφές και εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων. Η κυβέρνηση επιμένει να στηρίζει την ρατσιστική συμφωνία, να προχωράει σε απελάσεις, την ώρα που ο Ερντογάν βομβαρδίζει τους Κούρδους και φυλακίζει τους ηγέτες και τους βουλευτές του HDP, μαζί με συνδικαλιστές και δημοσιογράφους.
Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί στην Μ. Ανατολή, την Αφρική και το Αφγανιστάν, για τον στρατηγικό έλεγχο, τα πετρέλαια και τους αγωγούς οξύνονται απειλώντας να τραβήξουν στη δίνη και την Ελλάδα μέσα από τον ανταγωνισμό της με την Τουρκία του Ερντογάν. Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους! Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας και του Ακτίου. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Απλώνουμε το χέρι στους εργαζόμενους της Τουρκίας και του Κουρδιστάν που δίνουν την μάχη στη χώρα τους για ελευθερία, για να μην βρεθούμε σε ένα άδικο πόλεμο για τα συμφέροντα των Τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των πολυεθνικών.

Η δύναμη της εργατικής αντίστασης, της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, της αντίστασης στη φασιστική απειλή μπορεί να πλημμυρίσει τους δρόμους σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη και να απλωθεί σε Αμερική, Αφρική, Ασία και Αυστραλία δείχνοντας στους Τραμπ και τους Πούτιν, τους δικτάτορες και τους πολεμοκάπηλους που αιματοκυλάνε το Πλανήτη και σπέρνουν τη φτώχεια και την προσφυγιά ότι δεν θα νικήσει η απελπισία και ο φασισμός αλλά η ελπίδα, η αντίσταση και ο αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, τις οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων και κάθε συλλογικότητα να κάνουμε την 18 Μάρτη, έναν διεθνή σεισμό ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, με μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Read 6239 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ