Print this page
Tuesday, 10 January 2017 10:26

Ανοιχτή σύσκεψη για την διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 18 Μάρτη 2017 - Παρασκευή 13 Γενάρη 5μμ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ανοιχτή σύσκεψη για την διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού
στις 18 Μάρτη 2017, Oμόνοια 3μμ

Παρασκευή 13 Γενάρη 5μμ, Γραφεία ΕΣΗΕΑ,Ακαδημίας 20,3ος όροφος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η πρωτοβουλία για μια διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, με διαδηλώσεις σε πολλές χώρες και πόλεις προχωράει αποφασιστικά και έχει τεράστια απήχηση. Διαδηλώσεις αναμένεται να γίνουν σε Βρετανία,Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Δανία, Τουρκία, Κύπρο, Ελβετία, Πολωνία κα. Το κύμα απλώνεται στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Ν.Κορέα. Η διεθνής συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ τον περασμένο Οκτώβρη στην Αθήνα ήταν σταθμός για την ανάπτυξη αυτής της διεθνούς κινητοποίησης.
Στην Ελλάδα, ήδη το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας στηρίζουν την κινητοποίηση ενώ διαδηλώσεις θα γίνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Βόλο, Ξάνθη, Ηράκλειο, Χανιά, Μυτιλήνη.


Η απόπειρα των κυβερνήσεων να παίξουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας για να αποπροσανατολίσουν την αντίσταση και να συγκαλύψουν τις ευθύνες για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ανοίγουν το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Το έδειξε το κίνημα στην Αυστρία που οδήγησε σε ήττα τον φασίστα υποψήφιο για την προεδρεία Χόφερ. Το δείχνει το κίνημα στις ΗΠΑ που ξεσηκώθηκε κατά της εκλογής Τράμπ. Το δείχνει η δύναμη του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και το αντιφασιστικό κίνημα που δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τη Χρυσή Αυγή.
Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι στη πρώτη γραμμή κατά των φραχτών, των κλειστών συνόρων, της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-γκέτο έξω από τις πόλεις. Διεκδικεί ανοιχτές πόλεις για όλους, όλα τα προσφυγόπουλα να πάνε στα σχολεία, πρόσβαση στη δημόσια υγεία, στο δικαίωμα στην εργασία.
Την ίδια περίοδο, δίνουμε τη μάχη ενάντια στις προκλήσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που φοράνε τη μάσκα του “αγανακτισμένου κατοίκου” στις γειτονιές και επιχειρούν να ρίξουν ρατσιστικό δηλητήριο με την στήριξη της ΝΔ. Στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, η δίκη συνεχίζεται. Διεκδικούμε να ολοκληρωθεί και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι. Η Χρυσή Αυγή δεν εκδημοκρατίζεται, διαλύεται με τη δύναμη του μαζικού κινήματος ώστε να μπει τέλος στην εγκληματική ναζιστική δράση.
Η 18 Μάρτη μπορεί και πρέπει να γίνει η κραυγή όλων ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και το πόλεμο, αφετηρία για να δυναμώσουν οι αγώνες για ένα καλύτερο κόσμο απαλλαγμένο από την φτώχεια, τα μνημόνια, το ρατσισμό, τους νεοναζί και τον πόλεμο.
Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 13/1 στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ στις 5μμ συνδικάτα, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες των κινημάτων ,κοινότητες μεταναστών, καταλήψεις στέγης προσφύγων, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να γίνει η 18 Μάρτη ένας διεθνής σταθμός στη πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

Τηλ.6932828964,2103232871

Read 3018 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ