Saturday, 14 January 2017 10:05

Ανακοίνωση μετα την Ανοιχτή Σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 13 Γενάρη Featured

Written by
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η ανοιχτή σύσκεψη που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ την Παρασκευή 13/1 στην ΕΣΗΕΑ είχε μεγάλη συμμετοχή, φορέων, συνδικάτων, Δήμων και δημοτικών κινήσεων, κοινοτήτων μεταναστών, προσφύγων και συλλογικοτήτων.
Εγινε σε συνθήκες όπου χιλιάδες πρόσφυγες βρέθηκαν  αντιμέτωποι με το φονικό πολικό ψύχος σε άθλια στρατόπεδα και μπροστά στην επέτειο των 4 χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα από χρυσαυγίτες.
Η ΚΕΕΡΦΑ τόνισε την τεράστια αναγκαιότητα της διεθνούς κινητοποίησης στις 18 Μάρτη σε μιά περίοδο που η Ευρωπη-φρούριο οδήγησε στο κλείσιμο των συνόρων, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πνιγμούς πέντε χιλάδων στη Μεσόγειο ανοίγοντας το δρόμο στην άνοδο της φασιστικής απειλής και της ακροδεξιάς.
Η ΚΕΕΡΦΑ ενημέρωσε ότι σε 14 χώρες της Ευρώπης, Βρετανία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία,Δανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ιρλανδία, Ελβετία, Καταλωνία, Ισπανία, Πορτογαλλία, Κύπρο και στην Τουρκία, τις ΗΠΑ, το Καναδά, την Αυστραλία θα υπάρξουν διαδηλώσεις στις 18 Μάρτη. Πολλά κινήματα συντονίζονται διεθνώς στις 20–21 Γενάρη σε κοινό κάλεσμα διαδηλώσεων κατα της ορκομωσίας του Τράμπ.
Αποφασίστηκε η στήριξη του συλλαλητηρίου στις 18 Μάρτη με κάλεσμα στην Ομόνοια στις 3μμ. Οπως δηλώθηκε στη σύσκεψη το συλλαλητήριο έχει πάρει ήδη τη στήριξη συνδικάτων όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, Σύλλογοι εργαζόμενων στα νοσοκομεία Αττικό, Παίδων Πεντέλης, Αγ. Σάββας, Σωματείο Εργαζόμενων ΙΝΤΡΑΚΟΜ,του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια. Απόφαση έχει και η σχολή των ΤΕΙ Αθήνας ΣΓΤΚΣ.
Ακόμη οι Δήμοι Κορυδαλλού και Αγίου Δημητρίου το στηρίζουν. Παραβρέθηκαν στη σύσκεψη ο Γιώργος Μακρυνός, πρόεδρος του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών Κορυδαλλού και η Ελένη Χατζηδημητρίου, πρόεδρος του ΣΕΜ Αγίου Δημητρίου.Συμμετείχαν δημοτικές κινήσεις όπως η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρύπολης με τον Χρήστο Κορτζίδη, η Ανοιχτή Πόλη του Δήμου Αθήνας με επικεφαλής τον Ρήγα Αξελό, η Ανταρσία στη Κοκκινιά με την Κατερίνα Θωίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Βριλλησίων Ορέστης Ηλίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχε η πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής με τον Κώστα Παπαδάκη.
Συμμετείχε ομάδα δασκάλων προσφύγων από το στρατόπεδο του Ελληνικού, η κατάληψη του 5ου Λύκειου της Πρασσά, πρόσφυγες από την Ερυθραία, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Κοινότητα Σενεγάλης, η Κοινότητα Μπαγκλαντές, το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών της μουσουλμανικής μειονότητας η Πρόοδος.
Ο Συντονισμός για το προσφυγικο/μεταναστευτικό συλλογικοτήτων, σωματείων με την Ντίνα Ρέππα,το Κοινωνικό Φαρμακείο-Ιατρείο Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Ιωνίας, η ΚΑΡ.
Εκπρόσωποι της ευρωβουλεύτριας Κωνσταντίνας Κούνεβα και της βουλεύτριας Εύης Καρακώστα. Το Τμήμα Δικαιωμάτων της ΛΑΕ με τον Δ.Σαραφιανό και την Μάνια Μπαρσέφσκυ.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με εκπροσώπους τον Π.Αντωνόπουλο και τον Γ.Σηφακάκη.
Παρών ήταν ο Γιώργος Φιλιππάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΣΦΕΑ, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι,ο Λεωνίδας Κοντουδάκης, μάρτυρας στη δίκη του Γρηγόρη Λαμπράκη, το Μουσικό συγκρότημα Ρωμιοσύνη. Επίσης πολλοί ακτιβιστές από τις τοπικές ΚΕΕΡΦΑ του λεκανοπέδιου της Αττικής.
Στην συζήτηση μπήκαν προτάσεις για την καλύτερη ανάπτυξη της δράσης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου καθώς και προτάσεις για να προχωρήσουν τα βήματα για συντονισμό όλων των φορέων που θα καλέσουν στις 18 Μάρτη στην Ομόνοια.
Οι διοργανωτές της σύσκεψης πρότειναν την έκδοση κοινής αφίσας και προκήρυξης, την διοργάνωση συνέντευξης τύπου.
Θα υπάρξει και νέα ανοιχτή σύσκεψη με το άπλωμα της καμπάνιας και την μεγαλύτερη συμμετοχή συνδικάτων και φορέων και συλλογικοτήτων.
Στη κατάληξη ανακοινώθηκαν τα παρακάτω κοινά βήματα:
-Προχωράμε στην κατάθεση ψηφίσματος στήριξης του συλλαλητηρίου στις 18 Μάρτη, σύμφωνα με την αποφαση της ΑΔΕΔΥ, σε Δημοτικά συμβούλια, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια.
-Αντιφασιστική συγκέντρωση στα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, Εφετείο Αθήνας, Τρίτη 17/1, 8.30πμ και παρουσία στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής
-Διαδηλώσεις στη μέρα ορκωμοσίας του Τράμπ σε συντονισμό με το διεθνές κίνημα. Στην Αθήνα το Σάββατο 21 Γενάρη 4μμ στο Σύνταγμα. Διαδηλώσεις γίνονται επίσης σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Χανιά, Ηράκλειο, Βόλος, Γιάννενα.
-Καμπάνια Όχι οι πρόσφυγες το χειμώνα στα στρατόπεδα, κλείστε τα τώρα, φέρτε τους στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις, με αξιοπρεπή στέγαση σε δημόσιους χώρους, ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, σταμάτημα των απελάσεων των προσφύγων. Παρεμβάσεις στα κάμπ σε συνεργασία με εργαζόμενους των ΜΚΟ, γιατρούς και σωματεία.

Οι διοργανωτές της σύσκεψης διατύπωσαν την παρακάτω έκκληση με βάση το περιεχόμενο του καλέσματος της ΑΔΕΔΥ:
Στηρίζουμε την διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού και του πολέμου στις 18 Μάρτη 2017.
Συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ.
Για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, νεοναζί, πόλεμο!
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!
Όχι στον πόλεμο, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!
Στις 18 Μάρτη πλημμυρίζουμε τους δρόμους στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Πλανήτη ολόκληρο για να διατρανώσουμε ότι στην Ευρώπη και το Πλανήτη ολόκληρο δεν χωράει ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο πόλεμος, η φτώχεια.
Προχωράμε σε συλλαλητήρια στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 3μμ και σε πολλές πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Χανιά, Ηράκλειο, Βόλος, Γιάννενα, Μυτιλήνη.
Ενωνόμαστε με τα κινήματα στην Ευρώπη,τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, με διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις στις 18 Μάρτη, στο Λονδίνο,το Παρίσι, το Βερολίνο, την Βιέννη, τη Βαρσοβία, την Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, την Κοπεγχάγη, την Ζυρίχη, την Λευκωσία, την Ν.Υόρκη, τη Μελβούρνη, τη Σεούλ, το Άμστερνταμ.  Ενωνόμαστε με τους αγώνες σε κάθε γωνιά του Πλανήτη. Στην Αμερική εξεγείρονται κατά του ρατσιστή σεξιστή δισεκατομμυριούχου Τράμπ . Στην Γαλλία διαδηλώνουν κατά της ισλαμοφοβίας της Λεπέν. Στη Βρετανία διεκδικούν να ανοίξει το Καλαί. Στην Αυστραλία διαδηλώνουν κατά του αποκλεισμού των προσφύγων σε νησιά.
Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη και ένα Κόσμο της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους κατατρεγμένους των πολέμων και των δικτατοριών, χωρίς φράχτες, χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς την FRONTEX και το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, που κλείνουν τα σύνορα μετατρέποντας τις θάλασσες σε υγρά νεκροταφεία.
Θέλουμε άσυλο για τους πρόσφυγες, ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις, ελεύθερη μετακίνηση, όχι κλείσιμο σε στρατόπεδα - γκέτο σε νησιά ή έξω από τις πόλεις.Θέλουμε να έρθουν τώρα οι εγκλωβισμένοι από τα νησιά στις πόλεις. Θέλουμε τα προσφυγόπουλα να μορφώνονται στα σχολεία. Να μπει τέλος στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.
Αγωνιζόμαστε για να μπει φραγμός στους νεοναζί, που σηκώνουν κεφάλι αξιοποιώντας την ισλαμοφοβία και τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Να καταδικαστούν και να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Αγωνιζόμαστε για να μπει τέλος στο ματοκύλισμα των λαών με τις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταργήσει τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, να σταματήσει τις απελάσεις προσφύγων, να κλείσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσει κάθε εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο πλευρό του ΝΑΤΟ, να κλείσει τις βάσεις και να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των προσφύγων με παροχή ασύλου και ελεύθερη μετακίνηση.
Στηρίζουμε το κάλεσμα για τη διεθνή μέρα δράσης στις 18 Μάρτη 2017.
Read 2930 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ