Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 16:16

Να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί στη Λέρο Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί στη Λέρο
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων

Η Λέρος έχει μετατραπεί σε πεδίο εξάσκησης των φασιστικών ταγμάτων της Χρυσής Αυγής με καθημερινές επιθέσεις κατά των εγκλωβισμένων στο νησί προσφύγων. Οι επιθέσεις οργανώνονται  με μηχανοκίνητες ομάδες, με καλυμμένα πρόσωπα και καλυμμένες πινακίδες στα μηχανάκια. Οι φασίστες έχουν ανασύρει το παλιό οπλοστάσιο των ταγμάτων εφόδου από τα ρόπαλα μέχρι τα μαχαίρια και χτυπάνε ακόμη και έγκυες γυναίκες.Και αυτα συμβαίνουν ενω ο κόσμος στη Λέρο έχει δείξει την αλληλεγγύη τους στους κατρεγμένους πρόσφυγες με τον πίο συγκηνιτικό τρόπο. Το νησί που δέχεται χιλιάδες τουρίστες είναι φιλόξενο για την προσφυγιά και αυτό δεν το ανέχονται τα φασιστοειδή. 

Η καταγγελία της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου αναφέρει τα γεγονότα:  
“Συγκεκριμένα, την Τρίτη 2 Μαΐου την ώρα που πρόσφυγες επέστρεφαν πεζοί στο χοτ-σποτ της Λέρου, δέχτηκαν επίθεση από φασίστες κινούμενοι με μηχανάκια με καλυμμένες πινακίδες σα συμμορία. Οι φασίστες χτύπησαν άσχημα με ρόπαλα και μαχαίρια τους αβοήθητους πρόσφυγες. Την Τετάρτη 3 Μαΐου οι φασίστες πραγματοποίησαν και δεύτερη επίθεση στο Λακκί ενώ την Πέμπτη 4 Μαΐου συνέβη για τρίτη φορά επίθεση.
Συνολικά 20 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κακώσεις στο σώμα, μεταξύ των οποίων είναι μια έγκυος γυναίκα και υπάρχουν φόβοι για την πορεία της κύησης.”.
Αλήθεια πόσο άγνωστοι στην ΕΛΑΣ είναι οι φασίστες όταν πέρυσι πραγματοποίησαν ανάλογες επιθέσεις; Είναι γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή οργάνωσε ρατσιστική περιοδεία μίσους κατά των προσφύγων, με την Αστυνομία να κοιτάει από την άλλη πλευρά και το Δήμαρχο να καταγγέλλει τους πρόσφυγες αντί τους φασίστες.
Τα φασιστοειδή επιλέγουν το ρατσισμό για να αποπροσανατολίσουν για το ποιος φταίει για την φτώχεια και την εξαθλίωση, παραμονές της μεγάλης Γενικής Απεργίας στις 17 Μάη κατά του 4ου μνημονίου. Πατάνε πάνω στην άθλια πολιτική του ρατσιστικού εγκλωβισμού στα νησιά με βάση της συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Να σταματήσει η κάλυψη από την Αστυνομία και τη δημοτική αρχή της οργανωμένης ρατσιστικής επιχείρησης μίσους των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Να διαλυθεί τώρα το μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου των φασιστών.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση τους από τα νησιά. Άσυλο και στέγη, όχι στις ρατσιστικές απελάσεις.

Read 3579 times

Latest from KΕΕΡΦΑ