Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Ξανά πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος ο Τζαβέντ Ασλάμ.
Πανηγυρική εκδήλωση Δευτέρα 6/3, Πλατεία Δημαρχείου 7μμ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και πενταμελούς διοικητικού συμβουλίου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Η ΕΝΟΤΗΤΑ. Συμμετείχαν 5997 ψηφοφόροι με περίπου πεντακόσιους περισσότερους από τις προηγούμενες εκλογές. Τοπικές εκλογές έγιναν σε 21 Δήμους σε όλη την Ελλάδα.
Πρόεδρος εξελέγη ο Τζαβέντ Ασλάμ με 5941 ψήφους.
Σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου, μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Δημαρχείου στην Αθηνάς στις 7μμ για να συγχαρούν το νέο πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο.

Στο δρόμο για το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο παρουσιάζει το βιβλίο "Η πάλη ενάντια στην ισλαμοφοβία", την Τρίτη, 17 Γενάρη, 7μμ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Θα μιλήσουν:
Αλεξάνδρα Πολιτάκη, πολιτικός επιστήμων - ακτιβίστρια
Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας
Λέανδρος Μπόλαρης, από τους συγγραφείς του βιβλίου

SALAH σημαίνει προσευχή στα Αραβικά.
 
Το SALAH είναι ένα διήμερο πρότζεκτ που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016 στο project-space της Ανώτατης Σχολής Κάλων Τεχνών στη συμβολή των οδών Νοταρά 13 και Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.
 
Το SALAH θα πραγματοποιήσει 2 μέρες αμφίδρομης πολιτιστικής ανταλλαγής, μέσα από την προσομοίωση του χώρου του τζαμιούτόσο αισθητικά όσο και επιτελεστικά. Ιερές ισλαμικές φράσεις και παραδοσιακά χαλιά θα κοσμούν τους τοίχους και το πάτωμα. Ιμάμηδες από Αθηναϊκά τζαμιά θα μυήσουν το κοινό στα τελετουργικά της θρησκείας τους, θα ενημερώσουν σχετικά με τους συμβολισμούς του Ισλάμ και θα συζητήσουν ανοιχτά για το παρελθόν και το παρόν της πίστης τους.
 
Το SALAH θα φιλοξενήσει την Κυριακή 18/12 στις 17:30 ανοιχτή συζήτηση σχετικά με θέματα όπως η Ισλαμοφοβία και το Ισλάμ με τους Τζαβέτ Ασλάμ, (πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος «Ενοτητα»), Άντα Διάλλα, Ιστορικός, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης,  ΑΣΚΤ.), Πέτρος Κωνσταντίνου (Δημοτικός σύμβουλος Αθηνών – Συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 7μμ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΕΜ.ΜΠΕΝΑΚΗ 70, ΑΜΦΙΑΛΗ


Στην εξέταση της υπόθεσης για τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές στο Πέραμα έχει μπει πλέον η δίκη της Χρυσής Αυγής που αποδεικνύουν περίτρανα τον εγκληματικό της χαρακτήρα. Μια υπόθεση που φαίνεται πως η Χρυσή Αυγή με τη χρηματική στήριξη των εφοπλιστών οργάνωσε επιθέσεις με σκοπό να διαλύσει τα συνδικάτα στη ζώνη τους Περάματος, να ρίξει τα μεροκάματα για τους εργάτες στήνοντας εργοδοτικό σωματείο .

Όχι στην Ευρώπη-φρούριο, ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις

Όχι στην ισλαμοφοβία, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες

Να φράξουμε το δρόμο στην φασιστική απειλή

 

Η δολοφονία της βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ από νεοναζιστή έφερε στο προσκήνιο την απειλή του φασισμού σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας σε όλη την Ευρώπη. Ήταν γέννημα της εκστρατείας μίσους κατά των μεταναστών που κλιμακώθηκε κατακόρυφα πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία.

Όμως εδώ και ένα χρόνιο, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη με τη δράση τους ταρακούνησαν τα θεμέλια της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο, των κλειστών συνόρων, των φραχτών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

No to Fortress Europe, open borders, open cities
No to Islamophobia, refugees welcome
Block the way to the fascist threat
 
The murder of the Labour Party MP Jo Cox by a neo-Nazi brought to the fore the threat of fascism against our democratic freedoms all across Europe. This atrocity was born out of the hate campaign against migrants that escalated sharply before the referendum in Britain.
 
But since a year, millions of people across Europe with their actions shook the foundations of the racist policy of Fortress Europe, of closed borders, of fences, of concentration camps.
 
European governments responded to the massive wave of solidarity to refugees, which unfolded everywhere demanding open borders, with the implementation of racist EU-Turkey agreement. The consequences are the drowning of thousands of refugees trying to cross to Europe from North Africa across the most dangerous waters of the Mediterranean.

kerfa-ekdilodi.jpg

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΕΕΡΦΑ
και βιντεοπροβολή απο το διήμερο στον Έβρο
«Από την κινητοποίηση στον Έβρο στη διεθνή μέρα δράσης στις 19/3»

Τετάρτη 24/2, 7μμ, Αίθουσα Σαμπιονάρα (Κουμ Καπί)

Ομιλητές :
Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός καθηγητής
Παιδαγωγικού τμήματος ΑΠΘ
Μαργαρίτα Παπαμηνά, ΚΕΕΡΦΑ

Screenshot_9.png

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΕΕΡΦΑ και βιντεοπροβολή από το διήμερο στον Έβρο

“Από την κινητοποίηση στον Έβρο στη διεθνή μέρα δράσης στις 19 Μάρτη”
∆ΕYΤΕΡΑ, 15/2, 7ΜΜ, Ε∆ΟΘ (Πρ. Κοροµηλά 51)

Ομιλητές
Ελεάννα Ιωαννίδου

Πρόεδρος Συμβουλίου Ένταξης
Μεταναστών Δήμου Θεσσαλονίκης
Αλεξάνδρα Πολιτάκη
Δημοσιογράφος
Κώστας Τορπουζίδης
Συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης

Σελίδα 1 από 5