Monday, 30 January 2017 17:26

Να αθωωθούν ο επτά νέοι στρατιώτες και να πάψει η πειθαρχική δίωξη τους Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

 
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ  
 
Να αθωωθούν ο επτά νέοι στρατιώτες και να πάψει η  πειθαρχική δίωξη τους
 
Η καταδίκη των επτά νέων στρατιωτών  στο κέντρο νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου με ποινές φυλάκισης  εξήντα ημερών διότι σχημάτισαν με τα χέρια τον “αλβανικό αετό” είναι μια ενέργεια που υπενθυμίζει ότι η στρατιωτική πειθαρχία αναδύει ακόμη την οσμή του χουντικού δόγματος “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”. Η στρατιωτική ηγεσία και ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Π.Καμένο έριξαν ποινές 60 ημερών προς συνετισμό! Φέραν το πνεύμα Τράμπ στην Ελλάδα στη χειρότερη εκδοχή του.
Η σκληρότητα απέναντι στην νεολαία που ντύνεται στο χακί βρέθηκε στο στόχαστρο μεγάλων αγώνων της νεολαίας από τη δεκαετία του 1980 όταν με “κίνημα μαζικό μέσα και έξω από το στρατό” διεκδίκησε 12μηνη θητεία και συνδικαλισμό στο στρατό.
 
Αυτή η καταδίκη είναι μια επίθεση στην νεολαία που έδωσε αγώνες για την δημόσια παιδεία, συμμετείχε στους απεργιακούς αγώνες, στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στη μάχη για  ίσα δικαιώματα στα παιδιά των μεταναστών, για το δικαίωμα στην ιθαγένεια χωρίς αποκλεισμούς και το δικαίωμα ψήφου για όλους.
 Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ανήκει σε όλους και δεν μπαίνει σε καμία μυλόπετρα της στρατιωτικής πειθαρχίας. 
Οι ρατσιστικές και σοβινιστικές υστερικές κραυγές κατά των νέων στρατιωτών δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο μίσος και αέρα των πανιά των ακροδεξιών και των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα. 
 Άραγε όταν ελληνικής καταγωγής πολίτες άλλων χωρών παρελαύνουν για την 25η Μαρτίου με την ελληνική σημαία, έπρεπε να τιμωρούνται στις χώρες αυτές; Το ότι κάποιοι νέοι στην Ελλάδα  θέλουν να κρατήσουν τις μνήμες της καταγωγής και να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν είναι δικαίωμα αυτονόητο.
Σε μια περίοδο που οι ανταγωνισμοί κλιμακώνονται και τα σύννεφα πολέμου της Μ.Ανατολής αγγίζουν την γειτονιά μας, όπου εκατομμύρια παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοκρατικών  δικαιωμάτων  των στρατιωτών, ο αγώνας για την ειρήνη και η πάλη για ανοιχτά σύνορα στο πλευρό των εργατικών αγώνων είναι προοπτική της ελπίδας.
 
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες να υπερασπίσουν τους επτά νέους στρατιώτες και να απαιτήσουν την κατάργηση των ποινών φυλάκισης. 
Θα δώσουμε την απάντηση μας με την μεγάλη κινητοποίηση στις 18 Μάρτη κατά του ρατσισμού και του φασισμού και οι φαντάροι είναι καλοδεχούμενοι να διαδηλώσουμε όλοι μαζί.
Read 4900 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ