Wednesday, 01 February 2017 15:01

Υπογράψτε τώρα για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Στείλτε εδώ τα στοιχεία σας για την καμπάνια.

Όχι άλλοι νεκροί πρόσφυγες
Kλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,όχι στις απελάσεις
Φέρτε τώρα τους πρόσφυγες στις πόλεις, τις γειτονιές μας, τα σχολεία μας

Πέντε πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους στα στρατόπεδα προσφύγων και επτά άλλοι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν στα νησιά. Ένας βρέφος δύο μηνών στη Ριτσώνα και ένας πρόσφυγας στη Σάμο από ανύπαρκτη περίθαλψη, τρεις στη Μόρια από αναθυμιάσεις μαγκαλιών που άναψαν για να γλιτώσουν από το ψύχος.
Είναι θύματα της ίδιας δολοφονικής πολιτικής του Τράμπ και της ΕΕ που κλείνουν τα σύνορα, υψώνουν φράχτες από το Μεξικό μέχρι το Καλαί και τον Εβρο και πνίγουν χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο όταν προσπαθούν να ξεφύγουν από τις βόμβες.


Η ΕΕ σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους πρόσφυγες και ισχυροποιεί την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Με αυτή την πολιτική έχει δεθεί χειροπόδαρα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον Γ.Μουζάλα να αναλαμβάνει κυνικά “μερίδιο” της ευθύνης για τους πέντε νεκρούς χωρίς να έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Ανακοίνωσαν συνέχιση του αποκλεισμού στα νησιά και τα στρατόπεδα έξω από τις πόλεις, επέκταση καταυλισμών με σκηνές, ψηλότερα συρματοπλέγματα για περίφραξη και μαζικές απελάσεις-εξπρές στην Τουρκία.
Είναι η ίδια πολιτική που σπαταλάει 1,1 δισ για την αστυνόμευση και τον αποκλεισμό των προσφύγων στα νησιά. Αντί να ανοίγουν δομές αλληλεγγύης στους Δήμους και το κράτος με μόνιμο προσωπικό αφήνονται οι ΜΚΟ να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες μετατρέποντας σε ομήρους εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.
Αυτές οι πολιτικές ανοίγουν το δρόμο στην ακροδεξιά στην Ευρώπη και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Δίνουμε τη μάχη ενωμένοι για να να πάνε όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και απαιτούμε τώρα οι γονείς τους να έρθουν στις πόλεις και τις γειτονιές μας.
Να δοθούν από τους Δήμους παντού αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας . Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις σε Δήμους, σχολεία και νοσοκομεία.
Να σταματήσουν οι απελάσεις
Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας
Ανοιχτά σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων

 

Read 3208 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ