Thursday, 23 February 2017 12:14

18 Mάρτη 2017 - Διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Συλλαλητήριο, Αθήνα, Ομόνοια 3μμ. Αφίσα και προκήρυξη Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

18M-POSTER-B-ATHENS


 

18 ΜΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Εκατομμύρια διαδηλωτές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο ξεσηκώθηκαν κατά του Τράμπ , του νέου πλανητάρχη, ενός ανοικτά πολεμοκάπηλου, ρατσιστή σεξιστή και δισεκατομμυριούχου προέδρου.
Στην Ευρώπη κινήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, υπεράσπισης των μουσουλμάνων από τις απαγορεύσεις του Τράμπ και των κυβερνήσεων της ΕΕ, αντίστασης στο ρατσισμό, ξεδιπλώνονται στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία φέρνοντας στο προσκήνιο τη δύναμη που μπορεί να φρενάρει την απειλή της ακροδεξιάς. Τριακόσιες χιλιάδες διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη για να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες, χιλιάδες στο Παρίσι κατά της ρατσιστικής αστυνομικής βίας.
To κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στηρίζει και συνδέεται με τους αγώνες των προσφύγων μέσα στα στρατόπεδα, από τη Μόρια μέχρι το Ελληνικό, το Σχιστό, τη Μαλακάσα και αλλού, με μαζικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας άσυλο, ανθρώπινες συνθήκες και ένταξη όλων στον ιστό της πόλης με ίσα δικαιώματα.
Βγήκαμε στις γειτονιές μας για να υποδεχτούμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και να μπλοκάρουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής.
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προκαλούν την Μάγδα Φύσσα μέσα στην αίθουσα του Εφετείου όταν βίντεο αποκάλυψε ότι είναι καραμπινάτοι υμνητές του Χίτλερ. Ώρα να τους απομονώσουμε μια για πάντα!
Στις 18 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε σε όλη την Ελλάδα!

 

  • Για να σταματήσουμε την ακροδεξιά που υπολογίζει να πάρει αέρα και να οδηγήσουμε στην ήττα τη Λεπέν στη Γαλλία, τον Βίλντερς στην Ολλανδία, την Πέτρι στη Γερμανία. Η ακροδεξιά στην Ευρώπη είχε το θράσος να καλέσει διεθνή συνάντηση τη μέρα της ορκωμοσίας Τραμπ στο Κόμπλεντς της Γερμανίας αλλά χιλιάδες διαδηλωτές πολιόρκησαν τους ηγέτες των φασιστών.
  • Για να παλέψουμε ενάντια στην ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο, που με τους φράχτες, τα κλειστά σύνορα, τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας καταδικάζει χιλιάδες πρόσφυγες σε θάνατο και κλείνει όσους γλιτώσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ενάντια στην Ευρώπη της «κατάστασης έκτακτης ανάγκης», του πολέμου και της ισλαμοφοβίας. Στις 18 Μάρτη ξεσηκώνονται σε όλο τον πλανήτη και διαδηλώνουν κινήματα σε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Βιέννη, Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, Ζυρίχη, Βαρσοβία, Βαρκελώνη, Λευκωσία, Νέα Υόρκη, Σίδνεϊ, Τορόντο, Σεούλ και πολλές άλλες πόλεις. Μαζί τους ανοίγει η δυνατότητα για να παλέψουμε με μεγαλύτερη ορμή ενάντια στην προσαρμογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ.
  • Για να τσακίσουμε τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας, ανοίγοντας τα σύνορα σε όλους τους πρόσφυγες, σταματώντας τις απελάσεις και καταργώντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς πρόσφυγες στα στρατόπεδα. Για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες που είναι καλοδεχούμενοι.
  • Για να πάνε όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, να έρθουν όλοι οι πρόσφυγες στις πόλεις από τα νησιά και τα στρατόπεδα, να έχουν ανθρώπινη στέγαση.
  • Για να πάνε στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Καμία ανοχή στις επιθέσεις «αγανακτισμένων κατοίκων», καμία κάλυψη από την Αστυνομία όπως έκανε πλάτες στο Λαγό για να εισβάλει στο σχολείο στο Πέραμα.

Ώρα να κινηθούμε παντού ενωμένοι για να κάνουμε τις γειτονιές, τους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους πολιτισμού και αθλητισμού στις γειτονιές ορμητήρια ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

Read 5089 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ