Print this page
Thursday, 16 March 2017 08:27

Αποτυχία της ακροδεξιάς στην Ολλανδία! Δυναμικά για τα συλλαλητήρια στις 18 Μάρτη Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κατεβάστε την αφίσα (jpg)

 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Χαιρόμαστε για την αποτυχία της ακροδεξιάς στην Ολλανδία αλλά δεν εφησυχάζουμε!

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια κατά του ρατσισμού και του φασισμού το Σάββατο 18 Μάρτη!

Αθήνα, Πλατεία Ομόνοιας 3μμ
Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου, 12μεσ.
Πάτρα, Πλατεία Γεωργίου, 11πμ,
Γιάννενα, Περιφέρεια, 1μμ,
Ηράκλειο, Πλατεία Ελευθερίας, 12μεσ.
Χανιά, Πλατεία Αγοράς 1μμ
Βόλος, Πλατεία Ελευθερίας 12μεσ.
Ξάνθη, Κεντρική πλατεία, 12μεσ.
Μυτιλήνη, Πλατεία Σαπφούς, 12μες.


Η ακροδεξιά του Βίλντερς στην Ολλανδία δεν πέτυχε την πρωτιά ώστε να αναλάβει το σχηματισμό κυβέρνησης μετατρέποντας έτσι την νίκη του Τράμπ στις ΗΠΑ σε εφαλτήριο για την ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη. Χαιρόμαστε γι αυτό αλλά δεν εφησυχάζουμε.Τα κυβερνητικά κόμματα του Ρούτε και του Ντάισεμπλουμ είχαν πτώση. Η αγανάχτηση δεν στράφηκε μόνο προς το Βίλντερς αλλά κύρια προς τους Πράσινους και την κεντροαριστερά. Η απειλή της ακροδεξιάς παραμένει αλλά έχουν ανέβει οι δυνατότητες για να τους σταματήσουμε.


 Η ακροδεξιά ρυμούλκησε την παράταξη του Ρούτε σε θέσεις ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές που αφήνουν ανοιχτή την επιβολή της ατζέντας Βίλντερς κατά των μεταναστών.
Αν υπάρχει μια δύναμη που εμπόδισε την πρωτιά του Βίλντερς αυτή ήταν το ίδιο το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βγήκε σε δράση κατά της ισλαμοφοβίας στην Ολλανδία.Τώρα συνεχίζει άμεσα! Ετοιμάζεται αυτό το Σάββατο στις 18 Μάρτη να διαδηλώσει στο Άμστερνταμ συμμετέχοντας στην διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού που απλώνεται σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ν.Κορέα, σε 50 πόλεις από 30 χώρες.
Είμαστε μαζί τους και διαδηλώνουμε στην Ελλάδα σε 15 πόλεις. Στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, το Βόλο, την Πάτρα, την Ξάνθη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Μυτιλήνη, την Λαμία, την Λάρισα, το Ρέθυμνο.
Όλος ο Πλανήτης ξεσηκώνεται κατά του Τράμπ που προκαλεί οργή με τον ρατσισμό, τις απαγορεύσεις εισόδου των μουσουλμάνων, τον σεξισμό κατά των γυναικών. Είναι στήριγμα της ακροδεξιάς στην Ευρώπη που διεκδικεί να εισβάλει στο πολιτικό προσκήνιο ως εναλλακτική ενάντια στο εργατικό κίνημα και την αριστερά παίζοντας το χαρτί της ισλαμοφοβίας.
Βγαίνουμε στο πλευρό των προσφύγων για να τελειώνουμε με τα κλειστά σύνορα που πνίγουν κόσμο στη Μεσόγειο και τον Έβρο. Για να τελειώνουμε με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να έρθουν οι πρόσφυγες μέσα στις πόλεις. Για να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας.

Βγαίνουμε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να δώσουμε την εναλλακτική λύση της ελπίδας και της αλληλεγγύης. Ενάντια στο μίσος, το φόβο και τη σαπίλα του φασισμού.

Διαδηλώνουμε μαζί με τους πρόσφυγες από τα στρατόπεδα από την Ομόνοια μέχρι τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.
Μας καλούν δεκάδες φορείς, συνδικάτα, δημοτικά συμβούλια, πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες και κινήσεις.
Ελάτε μαζί με τους συναδέλφους σας και τους φίλους σας, την οικογένεια και τα παιδιά σας!

Read 4024 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ