Thursday, 01 June 2017 13:30

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, Σάββατο 17 Ιούνη 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου, Ασπρόπυργος Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

 ΚΕΕRFA-Aspropyrgos-17-JUN-2017-Poster-web

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Σάββατο 17 Ιούνη 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου Ασπρόπυργος

Αλληλεγγύη στους εργάτες γης σε Ασπρόπυργο-Γκορυτσά
Να διαλυθεί η φασιστική συμμορία
ΟΧΙ στην κάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων από την ΕΛΑΣ
Eργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι

Οι µετανάστες εργάτες γης της περιοχής Ασπρόπυργου-Γκορυτσάς µετά από µαζική γενική συνέλευση που έγινε την Παρασκευή 5 Μάη, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις καταγγελίας των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων που δέχονται συστηµατικά από το περασµένο Αύγουστο από οργανωµένη οµάδα φασιστοειδών. Επιθέσεις όπως αυτή της Τρίτης 2 Μάη, όταν µετανάστης εργάτης που επέστρεφε στην Γκορυτσά από τον Ασπρόπυργο µε το λεωφορείο 855 ξυλοκοπήθηκε µε σιδερηγροθιά στο πρόσωπο ήταν το µοτίβο των ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή το προηγούµενο διάστηµα.

 

Επιθέσεις όµως έφτασαν να γίνονται µέχρι και µέσα στα χωράφια σε ώρα εργασίας. Οργανωµένη συµµορία φασιστών βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, κάτι που γνωρίσει καλά και το τοπικό αστυνοµικό τµήµα. Βγαίνουν ως οµάδα, καλύπτουν τα πρόσωπα τους, χρησιµοποιούν σιδερογροθιές και ρόπαλα και έχουν επιλέξει ως κεντρικό στόχο τους Πακιστανούς εργάτες γης. Οι επιθέσεις τους αποτελούν συνέχιση της δράσης των ταγµάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που έδρασαν ξανά στην ίδια περιοχή την περίοδο 2011-2012 µε δεκάδες θύµατα, ακόµη και γκρεµισµένα σπίτια από το πογκρόµ. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί Γραφεία-ορµητήριο στον Ασπρόπυργο.

Ο ∆ήµος Ασπρόπυργου παρά την επίσκεψη παραγωγών που δέχτηκε, οι οποίοι κατήγγειλαν τις ρατσιστικές επιθέσεις και τις απειλές σε βάρος τους, δεν παρεµβαίνει για να σταµατήσουν οι εγκληµατικές ρατσιστικές επιθέσεις. Μέχρι τώρα η Αστυνοµία έχει προσαγάγει και αφήσει ελεύθερους τους φασίστες τουλάχιστον τρεις φορές µε βάση τις καταγγελίες των θυµάτων. Επίσης, σε καµία από τις περιπτώσεις όπου έχουν υποβληθεί µηνύσεις από τα θύµατα η Αστυνοµία δεν έχει αναζητήσει το ρατσιστικό κίνητρο καταγράφοντας τα ως ληστείες!

Στις 13 Μάη στους δρόµους της Γκορυτσά Ασπροπύργου περίπου χίλιοι διαδηλωτές βάδισαν για να σπάσει η φασιστική τροµοκρατία κατά των εργατών γης από τις οργανωµένες ρατσιστικές επιθέσεις συγκεκριµένης οµάδας. ∆ιαδήλωσαν µε πανό η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η ΚΕΕΡΦΑ, η Εργατική  Αλληλεγγύη και η ΟΡΜΑ. Η Αστυνοµία έδωσε κάλυψη στη φασιστική οµάδα, η οποία παρενοχλούσε από την αρχή την αντιφασιστική συγκέντρωση, ρίχνοντας πέτρες και κροτίδες.
Χρησιµοποίησαν ως ορµητήριο, µαγαζί στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο οποίο έβαζαν να ακούγονται συνθήµατα «Αίµα, τιµή, Χρυσή Αυγή.» Όχι µόνο δεν προσήγαγε ούτε έναν αλλά επέτρεψε στην οµάδα να κινείται και να παρενοχλεί διαρκώς την πορεία, όσο βάδιζε µέσα στη Γκορυτσά. Αποκορύφωµα ήταν η επίθεση των ΜΑΤ µε γκλοµπ και χειροβοµβίδες κρότου κατά των αντιφασιστών διαδηλωτών, όταν δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τους φασίστες.

Ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα είναι µια περιοχή γεµάτη βιοµηχανίες. Το «ατύχηµα» στην εταιρία Top Gas µε τους εργάτες, ντόπιους και πακιστανούς να χαροπαλεύουν έφερε στην επιφάνεια την άγρια εκµετάλλευση και τη µαύρη δουλειά στην περιοχή. Στον Αυλώνα, οι µετανάστες εργάτες ξεσηκώθηκαν µε απεργία στην εταιρία πλαστικών «Κώστας Γεωργίου ΑΕ» κατά της ρατσιστικής εργοδοτικής τροµοκρατίας.

Η Γκορυτσά είναι µια περιοχή µε κόσµο χτυπηµένο από τη φτώχεια, την ανεργία, όπου ακόµη και για τα σπίτια των κατοίκων υπάρχουν βαριά πρόστιµα. Σε καµιά περίπτωση δεν πρέπει αν αφεθεί αυτός ο κόσµος βορά στη ρατσιστική προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής.
Με τη µαζική οργάνωση ΟΛΩΝ στα συνδικάτα µπορούµε να παλέψουµε ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη µαύρη εργασία, το ρατσισµό και το φασισµό.

Καλούµε το Εργατικό Κέντρο, τα σωµατεία εργαζόµενων, το ΠΑΜΕ, τις δηµοτικές κινήσεις της αριστεράς, κάθε δηµοκρατική δύναµη, να στηρίξουν την αντιρατσιστική κινητοποίηση το Σάββατο 17/6 και να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις, να απαιτήσουν να διαλυθεί η φασιστική ρατσιστική οµάδα που δρα ανοιχτά στην περιοχή και να σταµατήσει η συγκάλυψη των επιθέσεων από την Αστυνοµία.

Επικοινωνία: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ. 6932 828964, 210 3232871

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “H ENOTHTA”,
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Read 8231 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ