Friday, 22 September 2017 13:51

Διεθνής Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατα του ρατσισμού και του φασισμού 14-15 Οκτώβρη 2017 Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Διεθνής Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατα του ρατσισμού και του φασισμού

14-15 Οκτώβρη 2017

Αθήνα, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ρούφ, Πειραιώς και Π.Ράλλη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 14/10.
13.00-16.00.  Η αντίσταση στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
17.00-20.00.  Πως συνεχίζουμε την μάχη ενάντια στο φασισμό
20.00-20.30.  Αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνέλευσης
 Κυριακή.15/10.
11.00-14.00  Διεθνής Συνάντηση, πρωτοβουλίες δράσης.

Χιλιάδες κόσμου πλημμυρίσαμε το Σύνταγμα στις 16 Σεπτέμβρη και βαδίσαμε προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να κλείσουν τα δολοφονικά ορμητήρια των νεοναζί, στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες, κόσμος της αριστεράς και των κινημάτων δείξαμε ότι ενωμένοι κάνουμε βήματα μπροστά.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στη τελική ευθεία και εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να τους τσακίσουμε. Η διεθνής συνάντηση και η πανελλαδική συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 14-15 Οκτώβρη είναι ο επόμενος σταθμός για να συνεχίσουμε νικηφόρα. Θα βρεθούν μαζί μας ακτιβιστές από όλη την Ελλάδα αλλά και από τις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Γαλλία, τη Βρετανία, την Καταλονία, την Αυστρία και άλλες χώρες για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε μαζί τις νέες μάχες.

Η μάχη στην Ελλάδα κατά των νεοναζί εμπνέει αγωνιστές σε όλο τον κόσμο, καθώς παντού η φασιστική απειλή έχει ξεπροβάλει. Όμως ταυτόχρονα, ένα νέο μαζικό αντιφασιστικό κίνημα δυναμώνει στην Αμερική του Τράμπ, στην ΕΕ της Μέρκελ, του Μακρόν, της Μέι.

Το 2017, με την ορκωμοσία του Τράμπ αλλά και τις υστερικές κραυγές ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη,η ακροδεξιά επεχείρησε να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων παντού. Η δολοφονία της Χέδερ στις ΗΠΑ ανέδειξε το βάθος της φασιστικής απειλής. Μπορεί στην Ευρώπη να μην πέτυχαν τους στόχους τους εξ αιτίας της αντίστασης, όμως η απειλή, στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία παραμένει.

Την τροφοδοτούν οι ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο, των κλειστών συνόρων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης που έφεραν τους πνιγμούς χιλιάδων προσφύγων στο βωμό των συμφωνιών της ΕΕ με την Τουρκία και την Λιβύη. Την δυναμώνουν οι  ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ.Ανατολή και το Αφγανιστάν. Η ισλαμοφοβία δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπο της με τις σφαγές των Ροχιγκία στη Μιανμάρ αλλά και με το κυνηγητό μεταναστών σε όλη την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους συμβιβασμούς του Μουζάλα έχει γυρίσει την πλάτη στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ενώ με την επιμονή στα μνημόνια σπέρνει την απογοήτευση. Ο  Τόσκας αγνόησε την θέληση της πλειοψηφίας του κόσμου και έστειλε ξανά τα ΜΑΤ να προστατεύσουν με φραγμό της ΕΛΑΣ τα γραφεία των νεοναζί στις 16 Σεπτέμβρη.

Το συλλαλητήριο στις 16 Σεπτέμβρη ήταν ένα ποτάμι δύναμης, με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους από τα ΑΕΙ και τα σχολεία. Χιλιάδες μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν, οργισμένοι από τις σφαγές στη Ροχιγκία πήραν μέρος. Ήταν ο ίδιος κόσμος που βγήκε στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στον Ασπρόπυργο και το Μενίδι, αλλά και στις απεργίες των μεταναστών από τη Μανωλάδα μέχρι το εργοστάσιο Κ.Γεωργίου.

Η χρονιά ήταν γεμάτη με δυναμικές κινητοποιήσεις, με την 18 Μάρτη, να φέρνει τους πρόσφυγες από τα στρατόπεδα του Μουζάλα στο δρόμο και στο πλευρό χιλιάδες αλληλέγγυους.

Η ΚΕΕΡΦΑ συνέβαλε αποφασιστικά στο δυνάμωμα αυτού του κινήματος και την ενωτική του λειτουργία, στηρίζοντας την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής, την οργάνωση και την αντίσταση των προσφύγων στα στρατόπεδα, τις μάχες ενάντια στους φασίστες, στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι και τους Αμπελόκηπους με τα την δολοφονική απόπειρα κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, την αλληλεγγύη στις απεργίες.

Καλούμε τους ακτιβιστές και τις ακτιβίστριες του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τα κινήματα LGTBQI, των γυναικών, των αναπήρων, τις κοινότητες μεταναστών, τις οργανώσεις της αριστεράς να συμμετέχουν στη Διεθνή Συνάντηση και τη Πανελλαδική Συνέλευση στις 14-15 Οκτώβρη. Για να οργανώσουμε μαζί τη καμπάνια για τη καταδίκη των νεοναζί και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος της ελπίδας και να κλείσει η πόρτα στο φασισμό στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική.
 Όλοι και όλες μαζί, να τσακίσουμε τους νεοναζί και το ρατσισμό!Read 7662 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ