Print this page
Wednesday, 04 October 2017 15:43

Με σημαντικές συμμετοχές η Διεθνής Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνέλευση στις 14-15 Οκτώβρη στην Αθήνα, κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Με σημαντικές συμμετοχές η Διεθνής Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνέλευση στις 14-15 Οκτώβρη στην Αθήνα, κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ


Η Διεθνής Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στις 14-15 Οκτώβρη είναι ο επόμενος σταθμός του κινήματος που έβγαλε χιλιάδες κόσμου στις πορείες στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην τελική ευθεία και οι πρόσφυγες αγωνιούν για το μέλλον τους μέσα στα στρατόπεδα.
Η Ευρώπη συγκλονίζεται από την άγρια καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση Ραχόι για να τσακίσει το δικαίωμα των Καταλανών να αποφασίσουν για το μέλλον τους με δημοψήφισμα. Η Γερμανία βρίσκεται μπροστά στη κρίση της Μέρκελ και την άνοδο του ρατσιστικού ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία. Η Γαλλία του Μακρόν αναταράζεται από την εργατική αντίσταση και την απειλή της ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν που καραδοκεί. Η Βρετανία της Μέι έχει εξαπολύσει μια υστερική εκστρατεία κατά των μεταναστών φουντώνοντας την ισλαμοφοβία.
Έρχονται στην Αθήνα για την Διεθνή Συνάντηση αντιπρόσωποι από 8 χώρες
ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ
Στηβ Σεντάρ,
Εκπρόσωπος της κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Φασισμό Καταλονίας UCFR. Υπεύθυνος επιτροπών περιφρούρησης των εκλογικών τμημάτων στην Βαρκελώνη την μέρα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Θα μας μεταφέρει τις συγκλονιστικές εικόνες από την εξέγερση του κόσμου ενάντια στο πραξικόπημα Ραχόι και το πώς το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα έχει πετύχει να μπολιάσει την εργατική τάξη και τη νεολαία της Καταλωνίας.
Ο Στηβ Σεντάρ θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Οκτώβρη και θα περιοδεύσει στις σχολές για να μεταφέρει τα μηνύματα της Καταλωνίας.  
  Συγκεκριμένα θα βρίσκεται: Την Πέμπτη 12/10, 12μ, στο αίθριο της Φιλοσοφικής και 2.30μμ στο Πάντειο. Την Παρασκευή 13/10, 12μ στη ΝΟΠΕ στο εσωτερικό αίθριο και 2.30μμ στο ΤΕΙ Αθήνας, στην αίθουσα προβολών της ΣΓΤΚΣ.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κριστίνε Μπούχολτς,
Βoυλευτίνα Die Linke, κίνηση Ξεσηκωθείτε Ενάντια στο Ρατσισμό (Aufstehen Gegen Rassismus)
Στη Γερμανία, το ρατσιστικό ισλαμοφοβικό κόμμα AfD μόλις κέρδισε πάνω από το 12% των ψήφων. Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, φασίστες μπαίνουν στην Ομοσπονδιακή Βουλή ενώ πρόκειται να πάρουν την πλειοψηφία μέσα στο AfD.  
Mερίδιο της ευθύνης έχουν τα ΜΜΕ που έδωσαν βήμα στους φασίστες και υιοθέτησαν την ατζέντα τους και βέβαια τα κόμματα του κατεστημένου με την επιμονή τους στις πολιτικές του ρατσισμού, του νεοφιλελευθερισμού και της κατάργησης του ασύλου. Αυτές δημιουργούν την κρίση στην κοινωνία και ανοίγουν τον δρόμο στο AfD.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα μέσα στην κοινωνία που να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετέχουν και να διαδηλώνουν μαζικά στο δρόμο κατά του AfD. Γιατί μόνο ένα μαζικό κίνημα μπορεί να το σταματήσει.
Θα συμμετάσχω στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στην Αθήνα στις 14-15 Οκτώβρη γιατί είναι ανάγκη να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να συζητήσουμε πάνω στο πως θα έχουμε μια επιτυχή αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Γουέιμαν Μπένετ,
Stand up to Racism «Ξεσηκωθείτε ενάντια στο Ρατσισμό» και την κίνηση Unite Against Facism.
Θα φέρει την εικόνα από τη δράση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος στη Βρετανία του BREXIT και της μαζικής αντίστασης στις ισλαμοφοβικές επιθέσεις των φασιστών.
«Μέσα σε αυτή τη συγκυρία το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα χρειάζεται να συντονίσει τη δράση του και ταυτόχρονα να αναζητήσει τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να συγκρουστεί αποτελεσματικά με την ισλαμοφοβία, το ρατσισμό και τους φασίστες. Θα μπορέσουμε να τα συζητήσουμε αυτά στην Αθήνα στις 14-15 Οκτώβρη και στο Λονδίνο μια βδομάδα αργότερα»  ΓΑΛΛΙΑ
Βανίνα Τζιουντιτσελί,
εκπαιδευτικός, μέλος του ΝPA και αντιρατσιστικής κίνησης στη Γαλλία
Στη μάχη ενάντια στην άνοδο του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίνα Λεπέν, στην αντίσταση στην ρατσιστική πολιτική της Αστυνομίας που δολοφονεί και βασανίζει νέους μετανάστες, στην πάλη ενάντια την ισλαμοφοβία, κόντρα στο καθεστώς εξαίρεσης και εκτάκτου ανάγκης, δυναμώνει ένα νέο μαζικό κίνημα στην Γαλλία.ΤΟΥΡΚΙΑ, Ντενιζ Γκουγκόρεν
ΚΥΠΡΟΣ, Ντίνος Αγιομαμίτης
ΟΛΛΑΝΔΙΑ Εβούτ Βάντεμπεργκ
ΔΑΝΙΑ, Λενέ ΓιούνκερΠολλές και σημαντικές οι συμμετοχές στις συζητήσεις:
Συμμετέχουν ακόμη η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη,η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτίνα, ο Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ, ο Μάριος Σούσσης, πρόεδρος Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος,ο Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική Σύμβουλος Νίκαια-Ρέντη, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ,δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”, ο Γιάννης Σηφακάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, Ειδικευόμενη ιατρός Γενηματάς, η Λορέττα Μακόλεϊ, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής.
Ακόμη ομιλητές από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι οι
Δημήτρης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.
Στην αφρικάνικη μουσική βραδιά συμμετέχει ο Μοχάμεντ Καμαρά, μουσικός από τη Γουϊνέα, ο οποίος αντιμετώπισε πρόσφατα την αστυνομική ρατσιστική βία στο Μοναστηράκι. Μαζί με τους φίλους, μουσικούς από την Αφρική, με τα τζέμπε θα εκφράσουν έτσι τη διαμαρτυρία τους.


Το πρόγραμμα είναι το εξής:
Πρόγραμμα διεθνούς συνάντησης και πανελλαδικής συνέλευσης κατα του ρατσισμού και του φασισμού, 14-15 Οκτώβρη, κλειστό γήπεδο μπάσκετ Ρούφ
Σάββατο 14/10
12.00-13.00.Προσέλευση-Υποδοχή
13.00-15.30. Πως συνεχίζουμε την μάχη ενάντια στο φασισμό
Ομιλητές
Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη
Κριστίν Μπούχολτζ, Aufstehen gegen Rassismus, βουλευτίνα Die Linke
Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτίνα
Βανίνα Τζιουντιτσελί, Γαλλία
Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ
Μάριος Σούσσης, πρόεδρος Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος
Κατερίνα Θωίδου, δημοτική Σύμβουλος Νίκαια-Ρέντη
Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ,δημοτικός σύμβουλος Αθήνας16.00-18.30. Η αντίσταση στο ρατσισμό,την ισλαμοφοβία,
τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Ομιλητές
Γουέιμαν Μπένετ, Stand Up to Racism, UAF
Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός
Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”
Γιάννης Σηφακάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αργυρή Ερωτοκρίτου, Ειδικευόμενη ιατρός Γενηματάς
Στηβ Σεντάρ, Καταλωνία
Λορέττα Μακόλεϊ, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής
19.00-20.00.Η δίκη της Χρυσής Αυγής
Ομιλητές από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ
Δημήτρης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης,Κώστας Παπαδάκης20.30-21.00.Αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνέλευσης
21.00-23.00.Zωντανή Αφρικάνικη μουσική, φαγητόΚυριακή 15/10.11.00-14.00.Διεθνής Συνάντηση,πρωτοβουλίες δράσης
Ακολουθεί η ανακοίνωση-πρόσκληση της ΚΕΕΡΦΑ:Χιλιάδες κόσμου πλημμυρίσαμε το Σύνταγμα στις 16 Σεπτέμβρη και βαδίσαμε προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να κλείσουν τα δολοφονικά ορμητήρια των νεοναζί, στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες, κόσμος της αριστεράς και των κινημάτων δείξαμε ότι ενωμένοι κάνουμε βήματα μπροστά. Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στη τελική ευθεία και εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να τους τσακίσουμε.
Η διεθνής συνάντηση και η πανελλαδική συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 14-15 Οκτώβρη είναι ο επόμενος σταθμός για να συνεχίσουμε νικηφόρα. Θα βρεθούν μαζί μας ακτιβιστές από όλη την Ελλάδα αλλά και από τις ΗΠΑ,την Γερμανία, την Γαλλία, τη Βρετανία, την Καταλονία, την Αυστρία και άλλες χώρες για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε μαζί τις νέες μάχες.
Η μάχη στην Ελλάδα κατά των νεοναζί εμπνέει αγωνιστές σε όλο τον κόσμο, καθώς παντού η φασιστική απειλή έχει ξεπροβάλει. Όμως ταυτόχρονα, ένα νέο μαζικό αντιφασιστικό κίνημα δυναμώνει στην Αμερική του Τράμπ, στην ΕΕ της Μέρκελ, του Μακρόν, της Μέι.
Το 2017, με την ορκωμοσία του Τράμπ αλλά και τις υστερικές κραυγές ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη,η ακροδεξιά επεχείρησε να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων παντού. Η δολοφονία της Χέδερ στις ΗΠΑ ανέδειξε το βάθος της φασιστικής απειλής. Μπορεί στην Ευρώπη να μην πέτυχαν τους στόχους τους εξ αιτίας της αντίστασης, όμως η απειλή, στην Αυστρία και την Ολλανδία παραμένει. Την τροφοδοτούν οι ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο,των κλειστών συνόρων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης που έφεραν τους πνιγμούς χιλιάδων προσφύγων στο βωμό των συμφωνιών της ΕΕ με την Τουρκία και την Λιβύη. Την δυναμώνουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ.Ανατολή και το Αφγανιστάν. Η ισλαμοφοβία δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπο της με τις σφαγές των Ροχιγκία στη Μιανμάρ αλλά και με το κυνηγητό μεταναστών σε όλη την Ευρώπη.
Οι εκλογές στη Γερμανία έδειξαν πόσο βαθιά είναι η πολιτική κρίση των παραδοσιακών κομμάτων και η λαϊκή δυσαρέσκεια. Η Μέρκελ με μια ρατσιστική ατζέντα, βούλιαξε τροφοδοτώντας την άνοδο της ακροδεξιάς του AfD. Το αντιφασιστικό κίνημα βγήκε από το πρώτο βράδυ στους δρόμους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους συμβιβασμούς του Μουζάλα έχει γυρίσει την πλάτη στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ενώ με την επιμονή στα μνημόνια σπέρνει την απογοήτευση. Ο Τόσκας αγνόησε την θέληση της πλειοψηφίας του κόσμου και έστειλε ξανά τα ΜΑΤ να προστατεύσουν με φραγμό της ΕΛΑΣ τα γραφεία των νεοναζί στις 16 Σεπτέμβρη.
Το συλλαλητήριο στις 16 Σεπτέμβρη ήταν ένα ποτάμι δύναμης, με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους από τα ΑΕΙ και τα σχολεία. Χιλιάδες μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν, οργισμένοι από τις σφαγές στη Ροχιγκία πήραν μέρος. Ήταν ο ίδιος κόσμος που βγήκε στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στον Ασπρόπυργο και το Μενίδι, αλλά και στις απεργίες των μεταναστών από τη Μανωλάδα μέχρι το εργοστάσιο Κ.Γεωργίου.
Η χρονιά ήταν γεμάτη με δυναμικές κινητοποιήσεις, με την 18 Μάρτη, να φέρνει τους πρόσφυγες από τα στρατόπεδα του Μουζάλα στο δρόμο και στο πλευρό χιλιάδες αλληλέγγυους.
Η ΚΕΕΡΦΑ συνέβαλε αποφασιστικά στο δυνάμωμα αυτού του κινήματος και την ενωτική του λειτουργία, στηρίζοντας την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής, την οργάνωση και την αντίσταση των προσφύγων στα στρατόπεδα, τις μάχες ενάντια στους φασίστες, στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι και τους Αμπελόκηπους με τα την δολοφονική απόπειρα κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, την αλληλεγγύη στις απεργίες.
Καλούμε τους ακτιβιστές και τις ακτιβίστριες του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τα κινήματα LGTBQI, των γυναικών, των αναπήρων, τις κοινότητες μεταναστών, τις οργανώσεις της αριστεράς να συμμετέχουν στη Διεθνή Συνάντηση και τη Πανελλαδική Συνέλευση στις 14-15 Οκτώβρη. Για να οργανώσουμε μαζί τη καμπάνια για τη καταδίκη των νεοναζί και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων, την αλληλεγγύη
στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος της ελπίδας και να κλείσει η πόρτα στο φασισμό στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική.
Όλοι και όλες μαζί, να τσακίσουμε τους νεοναζί και το ρατσισμό!

Read 5660 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ