Thursday, 04 January 2018 15:36

Αντιφασιστική συναυλία αλληλεγγύης στις 20 Γενάρη στο Γκαγκάριν με συμμετοχή της Λαϊκής ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης και πολλών καλλιτεχνών Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αντιφασιστική συναυλία αλληλεγγύης στις 20 Γενάρη στο Γκαγκάριν με συμμετοχή της Λαϊκής ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης και πολλών καλλιτεχνών

Εισιτήρια 5 ευρώ

Σημεία πώλησης: Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, Φειδίου 14-16, πίσω από Τιτάνια-Ρεξ, 2015247584

ΚΕΕΡΦΑ, Αιόλου 47, 5ος. Τηλ. 2013232871

Δισκοπωλείο Syd Records, Πρωτογένους 13, Ψυρρή

Την συμμετοχή της στην αντιφασιστική συναυλία αλληλεγγύης της ΚΕΕΡΦΑ που θα γίνει το Σάββατο 20 Γενάρη 8μμ στο Gagarin, (Λιοσίων 205) ανακοίνωσε η Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και μια σειρά καλλιτέχνες.
Συμμετέχουν αφιλοκερδώς με την Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης οι παρακάτω καλλιτέχνες: Παντελή Αμπαζής, Κίτρινα Ποδήλατα, Υακίνθη Λάγιου, Σοφία Παπάζογλου, Μάνος Πυροβολάκης, Ναταλία Ρασούλη, Αγγελική Τουμπανάκη, Ιωάννα Φόρτη, Απόστολος Ρίζος.
Ακόμη στη συναυλία συμμετέχουν οι Δημήτρης Πουλικάκος και Νίκος Σπυρόπουλος, MC YINKA, Jerome Kaluta, Duοyu, RadioSol,ΛΑΡΓΚΟ
Μία χρονιά μεγάλων προκλήσεων για το αντιρατσιστικό αντιφασιστικό κίνημα, ξεκινάει δυναμικά με τη μεγάλη γιορτή-συναυλία που διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ, για την ενίσχυση της καμπάνιας για τη δίκη - καταδίκη της Χρυσής Αυγής, την στήριξη των θυμάτων των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, την πάλη για τα δικαιώματα των μεταναστών.
Aκολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΓΕΝΑΡΗ, 8ΜΜ
ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ, ΛΙΟΣΙΩΝ 205
2018, ΧΩΡΙΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ
-ΤΗΝ ΔΙΚΗ-ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
-ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
-ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
To 2018 είναι χρονιά μεγάλων προκλήσεων για το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.
Ο πλανητάρχης Τράμπ κλιμακώνει την απειλή φουντώματος του πολέμου από το Αφγανιστάν   μέχρι την Παλαιστίνη και την ίδια ώρα ξεδιπλώνει μια ρατσιστική εκστρατεία κατά των μουσουλμάνων αλλά και των έγχρωμων μέσα στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, η ακροδεξιά δυνάμωσε πάνω στο έδαφος της πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των κλειστών συνόρων που πνίγουν χιλιάδες στη Μεσόγειο και έφεραν ξανά τα δουλοπάζαρα σκλάβων στην Λιβύη.
Ο Μουζάλας συνεχίζει την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας κάνοντας τη Μόρια σύμβολο της απάνθρωπης μεταχείρισης προσφύγων, με τη ζωή τους σε κίνδυνο ακόμη και από το κρύο.
Αυτές οι πολιτικές ανοίγουν την όρεξη στη ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή την ώρα που η ΝΔ  αγκαλιάζει τους Δημάρχους των νησιών σε μια εκστρατεία ρατσιστική κατά των προσφύγων.
Η χρονιά που μας πέρασε ήταν γεμάτη αγώνες των προσφύγων, των μεταναστών  και του αντιφασιστικού κινήματος. Οι αγώνες στα στρατόπεδα έβαλαν την πίεση για να ανοίξουν οι πόλεις στους πρόσφυγες και τα σχολεία στα προσφυγόπουλα. Στις 18 Μάρτη, χιλιάδες  πρόσφυγες βγήκαν στους δρόμους συμμετέχοντας στη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού.
Οι μετανάστες εργάτες γης από το Πακιστάν αντιστάθηκαν στις φασιστικές επιθέσεις στη Γκορυτσά Ασπροπύργου  με μαζικές κινητοποιήσεις. Τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων στο Ασπρόπυργο είχαν την αμέριστη στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ. Τις ίδιες μέρες Πακιστανοί μετανάστες απεργούσαν για 19 μέρες κατά της ρατσιστικής εργοδοτικής τρομοκρατίας στο εργοστάσιο Κ.Γεωργίου ΑΕ. Στις 16 Σεπτέμβρη, επέτειο της δολοφονίας του Πύλου Φύσσα, χιλιάδες μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν βάδισαν στην αντιφασιστική διαδήλωση προς τα κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής ζητώντας να κλείσουν και θυμίζοντας τις σφαγές στην Ροχιγκία.    
Κορυφαία πράξη αλληλεγγύης ήταν η μαζική παρουσία των συνεργείων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η Ενότητα στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Μάνδρας.
Μαζί με τις κοινότητες της Αφρικής διαδηλώσαμε κατά των δουλοπάζαρων στη Λιβύη.
Όλη τη χρονιά στηρίξαμε τη καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής με διαδηλώσεις και παρουσία στο ακροατήριο. Καθώς μπαίνουμε στη επόμενη χρονιά όπου θα ολοκληρωθεί η δίκη έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία η οποία διέπραττε εγκλήματα με κεντρική καθοδήγηση από την ηγεσία της.
Σας καλούμε να πλαισιώσετε, να στηρίξετε και να ενισχύσετε οικονομικά τις τις καμπάνιες της ΚΕΕΡΦΑ, την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής, την στήριξη των θυμάτων των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, την πάλη για τα δικαιώματα των μεταναστών.
Η ΚΕΕΡΦΑ στηρίζεται στην ενίσχυση σας, των σωματείων και των κινήσεων σας για να σταθεί στο ύψος που απαιτεί η μάχη κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού!
Ελάτε όλοι και όλες στη συναυλία για να δυναμώσουμε την αντίσταση στο φασισμό και το ρατσισμό, για να νικήσει η ελπίδα και όχι η απελπισία!
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ, ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Ενισχύστε οικονομικά την ΚΕΕΡΦΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/470832-65,  IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265 ΚΩΔ. SWIFT ETHNGRAA

Read 7910 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ