Thursday, 11 January 2018 15:56

Η Λαϊκή Ορχήστα Μ. Θεοδωράκης, μουσικοί και ηθοποιοί ενώνουν τις φωνές τους κατά του φασισμού και του ρατσισμού στην μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο Gagarin 205 το Σάββατο 20 Γενάρη. Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 11/1/18ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ GAGARIN 205.

Η Λαϊκή Ορχήστα Μ. Θεοδωράκης, μουσικοί και ηθοποιοί ενώνουν τις φωνές τους κατά του φασισμού και του ρατσισμού στην μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο Gagarin 205 το Σάββατο 20 Γενάρη.

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν την Πέμπτη 11 Γενάρη στο Γκαγκάριν αρκετοί από τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στον συναυλιακό αυτό χώρο (Λιοσίων 205) στις 20 Γενάρη.

«Είναι αυτονόητο ότι η ορχήστρα μας θα βρίσκεται πάντα μπροστά σε τέτοιου είδους κινήσεις, προσπάθειες και αγώνες» τόνισε ο Θανάσης Βασιλάς από την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. «Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η ορχήστρα μας δεν είναι τυχαία εδώ. Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν από τους πρώτους που είχαν συνυπογράψει την προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ το 2009 και αυτό μας τιμά φυσικά πάρα πολύ σαν ορχήστρα» πρόσθεσε ο Γιάννης Mατσούκας.

POSTER GAGARIN onomata B copyΗ Ναταλία Ρασούλη δήλωσε:«Θέλω να μιλήσω σαν εγγόνι των παπούδων μου που πολέμησαν ενάντια στο ναζισμό στη χώρα μας. Να μιλήσω σαν παιδί μεταναστών γιατί γεννήθηκα στο εξωτερικό, οι γονείς μου ζούσαν και δούλευαν σε μια ξένη χώρα, σε μια χώρα που μου έδωσε άμεσα την ιθαγένεια, κάτι που ξέρω ότι το παλεύουμε και εδώ, παιδιά

μεταναστών που γεννιούνται εδώ στην Ελλάδα να έχουν ακόμη προβλήματα ιθαγένειας. Το βασικότερο όλων, μου φαίνεται αδιανόητο κάποιοι ακόμη και να σκοτώνουν  ανθρώπους για την διαφορετικότητά τους. Εξελίσσεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και όσο παραμένουν ελεύθεροι υπάρχει μια εν δυνάμει εγκληματικότητα που καραδοκεί. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΕΡΦΑ και τα παιδιά που κάνουν ένα αγώνα πολύ τίμιο και ανθρώπινο».

«Είναι αυτονόητο να στηρίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Διαρκώς πρέπει να αποδοκιμάζουμε και να αντιδρούμε στη βία του φασισμού και του ρατσισμού που ζει ανάμεσά μας» τόνισε ο Απόστολος Ρίζος. «Γνωρίζουμε ότι ο ίδιος ο φασισμός ξέρει να κρύβεται πάρα πολύ καλά και να δυναμώνει όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, όταν εμείς οι ίδιοι αφήνουμε το φόβο μας να υπάρχει και όταν σιωπούμε».  

«Για μας ο αντιφασισμός και το προσφυγικό είναι μια καθημερινότητα» τόνισε ο Ντομένικο από τους Radio Sol. «Δεν χρειαζόμαστε κάτι να μας σπρώξει να γράψουμε γι’ αυτό, είναι κάτι που το κάνουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θα είμαστε δώ και σε αυτό το λάιβ, ενισχύστε το και εσείς με όποιον τρόπο μπορείτε». «Η αλληλεγγύη είναι βασική προϋπόθεση για την επιβίωσή μας ως ανθρώπινο είδος» τόνισε σε μήνυμά του ο Jerome Kaluta.

«Η συναυλία αλληλεγγύης της ΚΕΕΡΦΑ ξεκινάει το 2018 που θέλουμε να είναι μια χρονιά χωρίς νεοναζί και ρατσισμό» τόνισε εκ μέρους της Κίνησης ο Πέτρος Κωνσταντίνου. «Θέλουμε να ολοκληρωθεί η δίκη της Χ.Α και να καταδικαστούν οι νεοναζί. Θέλουμε να υποδεχτούμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη τους πρόσφυγες που πνίγονται στη Μεσόγειο. Θέλουμε να σταματήσουμε να έχουμε θύματα ρατσιστικών επιθέσεων σαν και αυτών που είχαμε πολύ πρόσφατα στο Ρέντη. Η μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στις 20 Γενάρη στο Gagarin έρχεται να ξεκινήσει μια διεθνή καμπάνια για την παγκόσμια μέρα δράσης στις 17 Μάρτη. Ξεσηκωνόμαστε σε όλη την Ευρώπη, στην οποία η φασιστική απειλή έχει ξεπροβάλει».

* Στην αντιφασιστική συναυλία αλληλεγγύης της ΚΕΕΡΦΑ που θα γίνει το Σάββατο 20 Γενάρη 8μμ στο Gagarin, (Λιοσίων 205) συμμετέχει η Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και μαζί της αφιλοκερδώς οι παρακάτω καλλιτέχνες: Παντελή Αμπαζής, Κίτρινα Ποδήλατα, Υακίνθη Λάγιου, Σοφία Παπάζογλου, Μάνος Πυροβολάκης, Ναταλία Ρασούλη, Αγγελική Τουμπανάκη, Ιωάννα Φόρτη, Απόστολος Ρίζος.
Ακόμη στη συναυλία συμμετέχουν οι Δημήτρης Πουλικάκος και Νίκος Σπυρόπουλος, MC YINKA, Jerome Kaluta, Duοyu, RadioSol, ΛΑΡΓΚΟ.
Την συναυλία θα πλαισιώσουν οι ηθοποιοί Μαρία Κανελλοπούλου,  Παντελής Δεντάκης,  Βασίλης Σπυρόπουλος,  Μάνια Παπαδημητρίου,  Νίκη Σερέτη.

Εισιτήρια 5 ευρώ. Σημεία πώλησης: ΚΕΕΡΦΑ, (Αιόλου 47, 5ος. Τηλ. 2013232871), Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, (Φειδίου 14-16 πίσω από Τιτάνια-Ρεξ, τηλ: 2015247584), Δισκοπωλείο Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή).
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Σάββατο 20 Γενάρη, 8μμ
GAGARIN 205 Live Music Space
Αθήνα, Λιοσίων 205
Μετρό, ΗΣΑΠ Αττική • Λεωφορεία - στάση Θυμαράκια 024, 701, 704, 719,
747, A10, A11, B10, B11, B12, Γ10, Γ12
2018, ΧΩΡΙΣ ΝΕΟΝΑΖΙ & ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Read 7012 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ