Print this page
Friday, 12 January 2018 18:21

Θράσος του αφεντικού της Κ.Γεωργίου ΑΕ! Ενω καταδικάστηκε για εξύβριση μετανάστη εργάτη ζητάει να δημοσιοποιήσουμε ότι αθωώθηκε!! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Θράσος του αφεντικού της Κ.Γεωργίου ΑΕ! Ενω καταδικάστηκε για εξύβριση μετανάστη εργάτη ζητάει να δημοσιοποιήσουμε ότι αθωώθηκε!!  


Η εταιρεία Κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ,  εξέδωσε δελτίου τύπου, σχετικά με  την  καταγγελία του  Πακιστανού εργάτη  Ασιφ   Μαχμούντ,  για τον προπηλακισμό και την εξύβριση ,   πού υπέστη την 30-05-2017, από την εργοδοσία  . Η ενέργεια αυτή   της εργοδοσίας  αποτέλεσε την αφορμή για την πολυήμερη  νικηφόρα απεργία    των  μεταναστών εργατών στην εταιρεία Γεωργία ΑΕ , με την στήριξη της Ομοσπονδίας Εργατουπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος(ΟΕΧΒΕ), του ΕΚΑ, της ΚΕΕΡΦΑ, του Σωματείου Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής , του ΠΑΜΕ, του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια, της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος.


Η διοίκηση της Κ.Γεωργίου ΑΕ επέλεξε τις μέρες της ψήφισης του αντιαπεργιακού νόμου για να επιτεθεί κατά των συνδικάτων, της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοσιογράφων, ότι τάχα συκοφαντήθηκε από τις δηλώσεις και αναρτήσεις τους με τις οποίες κατήγγειλαν την επίδειξη ρατσιτικής εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Είναι ένα δείγμα της ασυδοσίας που θα φέρει στην τάξη των επιχειρηματιών η ψήφιση του αντιαπεργιακού νόμου κατα της δράσης των εργατών στους τόπους δουλειάς.


Στο δελτίο τύπου της η εταιρεία ισχυρίζεται ότι  δήθεν :
1) «τηρεί  απαρέγκλιτα την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία»
2) «είχε παραδώσει στον  απολυμένο εργαζόμενο-μετανάστη όλα τα εργασιακά του έγγραφα»
3) «η εταιρεία  υπέβαλλε  πρώτη μήνυση στον εργαζόμενο»
4) «ότι το δικαστήριο καταδίκασε τον εργαζόμενο και αθώωσε  την εργοδοσία»
Και καλεί  όλους όσοι  έχουν δημοσιεύσει  τα αντίθετα να αποκαταστήσουν την αλήθεια.
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ¨:
Α)   Η εταιρεία  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ, δεν τηρούσε την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία,  και σύμφωνα με την ανακοίνωση το Σωματείου πού  κάλυπτε την απεργία   ( ΟΕΧΒΕ 6-6-2017) οι εργαζόμενοι απεργούσαν  επειδή από την εταιρεία  :
« Δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα.
Δεν υπάρχει ωράριο εργασίας.
Δεν υπάρχουν υπερωρίες.
Δεν υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Δεν υπάρχουν μέτρα ατομικής προστασίας.
Δεν υπάρχουν τουαλέτες.
Δεν υπάρχει πόσιμο νερό.
Δεν υπάρχει ώρα φαγητού.
Υπάρχει όμως γενική τρομοκρατία.»
Η απεργία έληξε επειδή  η εργοδοσία στην τριμερή  πού έγινε  στο υπουργείο εργασίας την 15-06-2017,  συντάχθηκε έγγραφο και η εταιρεία    δέχτηκε ,υπέγραψε    και   ανέλαβε «να τηρήσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις της  για τα ζητήματα  Υ &Α ( υγιεινής και εργασίας ) όσο και για τα ζητήματα πού αναφέρονται στους όρους αμοιβής εργασίας ( λχ ωράριο, διαλλείματα, κλπ)»  ,αναγνωρίζοντας έτσι εγγράφως όλα τα αιτήματα των απεργών και  τις εκ μέρους  μέχρι τότε της παραβιάσεις  της εργατικής νομοθεσίας.
β)  Δεν είχε παραδώσει στον εργαζόμενο- μετανάστη το  ατομικό πιστοποιητικό υγείας του,  πού ήταν το πιο σημαντικό έγγραφο για να μπορεί να βρεί  δουλειά  στον κλάδο . Αλλωστε αυτός  ήταν και ο λόγος πού ο  μετανάστης –εργάτης είχε πάει εκείνη την ημέρα στο εργοστάσιο, όπου αντί για πιστοποιητικό , δέχτηκε προπηλακισμούς και ύβρεις από την εργοδοσία.
Γ)  Για τη μήνυση: η Αλήθεια  είναι ότι ο εργαζόμενος κάλεσε την αστυνομία  και μάλιστα πήγε μαζί με την αστυνομία στο εργοστάσιο, έκανε  πρώτος την μήνυση  για τους προπηλακισμούς και τις ρατσιστικές βρισιές  πού δέχτηκε  και επέμενε σ΄αυτήν ,παρά τις προσπάθειες  της εργοδοσίας να την αποσύρει  
Δ)   Για την απόφαση του δικαστηρίου   το δελτίου τύπου  της εργοδοσίας , υπερβαίνει τα εσκαμμένα και διαστρέφει όσα δέχτηκε το δικαστήριο .
 Το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς  του μετανάστη –εργάτη για τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς πού   δέχθηκε από την εργοδοσία και καταδίκασε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας,  Κ Γεωργίου  σε δέκα μήνες φυλάκιση.
Είναι προφανής διαστροφή  της αλήθειας να αποκρύπτει το δελτίου τύπου της εργοδοσίας την καταδίκη  του προέδρου της και είναι θράσος να απαιτεί να δημοσιευτεί η « ψευδής είδηση» , ότι δήθεν αθωώθηκε στη σχετική δίκη  ο πρόεδρός της.   
Το δικαστήριο  ερμήνευσε την  δικαιολογημένη άμυνα του εργαζομένου  στην επίθεση πού δεχόταν , ως σωματική βλάβη και τον καταδίκασε, ωστόσο η απόφαση αυτή δεν είναι τελεσίδικη. Ασκήθηκε έφεση .
Ας αναμένει λοιπόν η εργοδοσία την τελική κρίση της δικαιοσύνης, και μέχρι τότε να εφαρμόζει όσα η απεργία  των μεταναστών-εργατών της επέβαλε  και αυτή  αναγκάστηκε να δεχτεί  και να υπογράψει,  δηλαδή « να τηρήσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις της  για τα ζητήματα  Υ &Α ( υγιεινής και εργασίας ) όσο και για τα ζητήματα πού αναφέρονται στους όρους αμοιβής εργασίας ( λχ ωράριο, διαλλείματα, κλπ)» 

Read 11878 times
ΚΕΕΡΦΑ

Latest from ΚΕΕΡΦΑ