Thursday, 25 January 2018 13:12

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ! ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ!

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ!

Ομόφωνα ψηφίστηκε την Τρίτη 23/1 στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη, το ψήφισμα που κατέθεσε η Πακιστανική Κοινότητα, το οποίο καταγγέλει τις ρατσιστικές επιθέσεις που γίνονται εδώ και πάνω από ένα μήνα στη περιοχή του Ρέντη.Το Δημοτικό Συμβούλιο έδειξε για άλλη μία φορά την αλληλεγγύη του στους πακιστανούς μετανάστες εργάτες που ζουν εδώ και δεκαετίες στην

πόλη. Δεν έλειψαν οι αναφορές στη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, στη σημασία της δίκης της Χρυσής Αυγής και της ανάγκης να καταδικαστούν οι δολοφόνοι που ματοκύλησαν τις γειτονιές του Πειραιά, καθώς και για της ευθύνες της αστυνομίας για την άνοχή που συνεχίζει να δείχνει απέναντι στη δράση των φασιστών.

Μοναδική παραφωνία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καρδιάς και Μπακιρτζής (δήθεν ανεξάρτητοι ΝΔ), που ναι μεν ψήφισαν υπέρ προκειμένου να μην απομονωθούν από το σώμα, αλλά ωστόσο δεν παρέλειψαν, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική, να πετάξαν "λάσπη" στα θύματα, προκειμένου να αθωώσουν τους θύτες, λέγοντας ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών αφού οι πακιστανοί διακινούν λαθραία τσιγάρα και ότι αφού δεν υπάρχουν θύματα αλλά μόνο ζημιές δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε με τις καταγγελίες!!!!!Το ψήφισμα εχει σταλεί σε αστυνομία και εισαγγελία, ενώ την Παρασκευή 26/1 στις 5.15 θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας όλου του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΑΤ ΝικαιαςΑκολουθεί το ψήφισμα:"Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας Ρέντη καταγγέλλει τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών, που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην περιοχή του Ρέντη από οργανωμένη ομάδα φασιστών.


Αυτή η ομάδα κάνει περιπολίες τρόμου στις οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και στην Θηβών και χτυπάει με πέτρες, μπουκάλια ακόμη και νεράντζια τα σπίτια και μαγαζιά των μεταναστών σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας ζημιές. Οι επιθέσεις γίνονται κατά τις βραδινές ώρες και μέχρι τώρα έχουν επιτεθεί σε περίπου τριάντα σπίτια, κάποιες φορές φορώντας κουκούλες. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν ακόμα και μετά από αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην περιοχή στις 13/1. Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μεταναστών στο ΑΤ Ρέντη, η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε καμία σύλληψη.


Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στη Νίκαια και στο Ρέντη, στη περιοχή όπου η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να επιβάλει τα προηγούμενα χρόνια τη δολοφονική της δράση, να ξαναστηθούν τάγματα εφόδου κατά των μεταναστών εργατών που ζουν ανάμεσά μας εδώ και δεκαετίες.
Απαιτούμε να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις.
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές της Νίκαιας και του Ρέντη.
Καλοδεχούμενοι οι Μετανάστες.
Απαιτούμε από την οργανωμένη πολιτεία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.
Προχωράμε ως Δημοτικό Συμβούλιο σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας".

Read 4081 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ