Print this page
Friday, 23 March 2018 13:37

Μετά τον διεθνή ξεσηκωμό στις 17 Μάρτη, συνεχίζουμε! Εργαζόμενοι και νεολαία ενωμένοι, να τσακίσουμε τους φασίστες και το ρατσισμό! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Μετά τον  διεθνή ξεσηκωμό στις 17 Μάρτη, συνεχίζουμε!
Εργαζόμενοι και νεολαία ενωμένοι, να τσακίσουμε τους φασίστες και το ρατσισμό!  

H διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 17 Μάρτη ήταν ένας μεγάλος σταθμός στη μάχη για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή και να βάλουμε φρένο στις ρατσιστικές επιλογές των κυβερνήσεων που την τροφοδοτούν.

Η 17 Μάρτη επιβεβαιώνει ηχηρά ότι το κίνημα ενάντια στους φασίστες και την ακροδεξιά είναι υπαρκτό, είναι μαζικό και έχει εξαπλωθεί σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης και του Πλανήτη ολόκληρου.

Είναι μια εξέλιξη που δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας στην οποία πρωτοστάτησαν η ΚΕΕΡΦΑ και το Stand Up to Racism της Βρετανίας και αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες από την Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία. Η περικύκλωση των φασιστών από χιλιάδες αντιφασίστες στο Μόναχο είναι κορυφαία στιγμή αυτής της προσπάθειας μαζί με τα μαζικά συλλαλητήρια στο Λονδίνο και την Αθήνα.
Η εφημερίδα Independent της Βρετανίας έγραφε ότι η 17 Μάρτη σηματοδότησε την εμφάνιση ενός ισχυρού κινήματος από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα σε μια περίοδο που η ακροδεξιά σημείωσε εκλογική άνοδο σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία.

Στην Ελλάδα, οι διαδηλώσεις στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες δέκα πόλεις έφεραν στο δρόμο την οργή χιλιάδων για τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της υπόδικης Χρυσής Αυγής αλλά και την αγανάκτηση για τους πνιγμούς 16 προσφύγων στο Αγαθονήσι με ένοχη τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.


Βρέθηκαν να  διαδηλώνουν μαζί εργαζόμενοι και εργαζόμενες με πανό των συνδικάτων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, πρόσφυγες και μετανάστες, νεολαία από τα ΑΕΙ, τα ΤΕΙ, τα σχολεία, αριστερές δυνάμεις από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη ΛΑΕ μέχρι κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που απαιτεί η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις ρατσιστικές επιλογές.

Μαζική ήταν η συμμετοχή προσφύγων από τα κάμπ και τις καταλήψεις στέγης. Παρουσία μαζική των μεταναστών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές με τα παιδιά του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας να δίνουν δυναμικό παρών. Ηταν μαζί τους θύματα των ρατσιστικών επιθεσεων στον Ασπρόπυργο. Οι Κούρδοι έκαναν ηχηρή την παρουσία τους και την αλληλεγγύη στην Αφρίν.

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν με πανό από τα νοσοκομεία, τον Αγ.Σάββα, το Αγλαΐα Κυριακού, το Γεννηματά, την Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, την Ιντρακόμ, την ΠΕΝΕΝ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ, οι ηθοποιοί της Ανατρεπτικής Συσπείρωσης. Η νεολαία είχε δυναμική παρουσία με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες πολλών σχολών, των ΤΕΙ Αθήνας, της ΣΓΤΚΣ και της ΣΕΥΠ, της Φιλοσοφικής, του ΕΜΠ κλπ

Οι καλλιτέχνες με τις συναυλίες που προηγήθηκαν στην Αθήνα στο Gagarin  και στη Θεσσαλονίκη στο We άπλωσαν το μήνυμα παντού. Σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και εργασιακούς χώρους, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις φέρνοντας στο προσκήνιο τη δυνατότητα να υπάρχει συλλογική αντίσταση στους φασίστες και το ρατσισμό.  Ζωγράφοι έφτιαξαν γιγαντοπανό, άλλοι έκαναν σκίτσα. Η Διακήρυξη των Ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών συγκέντρωσε 140 υπογραφές.


Είναι βήμα μπροστά ότι αγωνιστές και αγωνίστριες, ιεραρχούν σαν πρώτη προτεραιότητα την δράση ενάντια στους φασίστες και το ρατσισμό, την ίδια περίοδο που δίνουν μάχες  ενάντια στις περικοπές, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ,  το νόμο Γαβρόγλου στη παιδεία.

Μετα τις 17 Μάρτη, είμαστε πιο δυνατοί για να δώσουμε τις μεγάλες μάχες που βρίσκονται μπροστά μας!
Για να τσακίσουμε τους φασίστες, να επιταχυνθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να φτάσει στη καταδίκη όλη της ηγεσίας των ναζί που οργάνωσε τις δολοφονίες και τις επιθέσεις. Για να πάνε τώρα φυλακή ο Σ. Δεβελέκος και όλο το τάγμα εφόδου του Πειραιά  που εξαπέλυσε επιθέσεις στη περιοχή και στο Εφετείο κατά της Ευγενίας Κουνιάκη

Για να καταργήσουμε τη δολοφονικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας και ΕΕ-Λιβύης τις οποίες εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να μπει τέλος στους πνιγμούς προσφύγων, γυναικών και παιδιών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Για να αποκτήσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες άσυλο και χαρτιά, να ζουν και δουλεύουν μέσα στις πόλεις με ίσα δικαιώματα και όλα τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία. Για να κλείσουν τα στρατόπεδα-γκέτο. Για ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες!


Η ΚΕΕΡΦΑ είναι στήριγμα σε αυτές τις μάχες!  
Σας καλούμε να συσπειρωθείτε στην ΚΕΕΡΦΑ και να τη στηρίξετε στις γειτονιές, στους εργασιακούς χώρους, τις σχολές και τα σχολεία.
Η !7 Μάρτη, ήταν μόνο η αρχή. Εμπρός για να τσακίσουμε τους φασίστες και να βάλουμε τέλος στο ρατσισμό.

Read 5811 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ