Wednesday, 03 October 2018 19:18

Να βάλουμε τέλος στο αίσχος της Μόρια, να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες! Διεθνής Συνάντηση και πανελλαδική Συνέλευση, Σάββατο 13 Οκτώβρη, κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ρούφ

Written by
Rate this item
(0 votes)


moria5

Να βάλουμε τέλος στο αίσχος της Μόρια, να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες!

Διεθνής Συνάντηση και πανελλαδική Συνέλευση, Σάββατο 13 Οκτώβρη, κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ρούφ

Το στρατόπεδο προσφύγων στη Μόρια, όπως και αυτά στα άλλα νησιά του Αιγαίου, στη Σάμο, τη Χίο και τη Κω έχουν μετατραπεί σε κόλαση για χιλιάδες ανθρώπους κατατρεγμένους, ανάπηρους, γυναίκες, παιδιά και αυτή η απαράδεκτη κατάσταση εξαπλώνεται τώρα σε άλλες Μόριες, στην ενδοχώρα, με την μετακίνηση προσφύγων σε πανάθλιους καταυλισμούς τύπου Μαλακάσας. Σε αυτές τις άθλιες συνθήκες χάνονται ακόμη και ανθρώπινες ζωές, όπως έγινε πρόσφατα στη Μαλακάσα ενώ στο στρατόπεδο της Θήβας το καλοκαίρι ένα παιδί έχασε τη ζωή του σε βόθρο.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Δημήτρης Βίτσας έχουν πιάσει πάτο με το ρεκόρ αποδοχής της αθλιότητας στη Μόρια. Τι περιμένουν να συμβεί για να το κλείσουν; Γυρνάνε την πλάτη σε ένα ολόκληρο κίνημα αλληλεγγύης που το 2015 κατάφερε να διασώσει, να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες όταν οι κυβερνήσεις της ΕΕ ετοίμαζαν φράχτες, συρματοπλέγματα και έστελναν το Λιμενικό, το ΝΑΤΟ και την FRONTEX να καταδιώξουν την προσφυγιά.

Η συνέχιση του αποκλεισμού των προσφύγων στα νησιά και σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις τροφοδοτεί την ακροδεξιά και τις επιθέσεις των φασιστών που έχουν αποθρασυνθεί στα νησιά, με μπροστάρηδες δεξιούς Δημάρχους που συνεργάζονται ανοικτά μαζί τους.

Σήμερα, οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν αποδεχτεί την πιο βάρβαρη ατζέντα της ακροδεξιάς που μετατρέπει την Μεσόγειο σε παγίδα θανάτου για τους πρόσφυγες.

Όμως, ένα μαζικό κίνημα έχει ξεσηκωθεί σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ κατά της κλιμάκωσης των ρατσιστικών επιθέσεων και της φασιστικής απειλής με μαζικές διαδηλώσεις.

Η Διεθνής Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ, το Σάββατο 13 Οκτώβρη στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ, φιλοξενεί τα πιο σημαντικά κινήματα της Ευρώπης και ακτιβιστές του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος από όλη την Ελλάδα. Στόχος του αντιφασιστικού ανταμώματος είναι να οργανωθεί η διεθνής απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς και στις ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων της ΕΕ-φρούριο. Η συνάντηση στοχεύει να δυναμώσει τη πάλη για τη δίκη-καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής αλλά και να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για να κλείσουν τα στρατόπεδα τύπου Μόρια και να έρθουν οι πρόσφυγες μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές μας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ


12.00 - 1.00μμ Προσέλευση
1.00μμ - 3.30μμ Η αντίσταση στο ρατσισμό
και την ακροδεξιά απειλή θα νικήσει!
4.00μμ - 5.30μμ Συναντήσεις εργασίας
• Αίθουσα Ά Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
• Αίθουσα Β Δίκη - καταδίκη της Χρυσής Αυγής
• Αίθουσα Γ Διεθνής συντονισμός
6.00μμ - 8.00μμ Όλοι μαζί να σβήσουν οι Ναζί

Συμμετέχουν:
Γουέϊμαν Μπένετ, Ενωμένοι ενάντια στο Φασισμό-Ξεσηκωθείτε ενάντια στο Ρατσισμό, Βρετανία
Φόλκαρτ Μόσλερ, Αντισταθείτε στο Ρατσιμό, Γερμανία
Ντέϊβιντ Άλμπριτς,Πλατφόρμα για μια ανθρώπινη πολιτική ασύλου, Αυστρία
Ντενί Γκοντάρ, Πορεία Αλληλεγγύης, Γαλλία,
Μαρίνα Μοράντε, Ενότητα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, Καταλωνία
Kώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ
Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός
Κώστας Παπαδάκης,δικηγόρος-πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Δημήτρης Αγγελίδης, δημοσιογράφος Εφσυν
Στέλλα Πρωτονοταρίου, εκπαιδευτικός, Ανοικτή Πόλη
Συμμετοχή από την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Πέτρος Σαπουντζάκης, εκπαιδευτικός, Πολύχρωμο σχολείο
Ναταλία Ρασούλη, μουσικός
Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας
Τάσος Καραντής, δημοσιογράφος-Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας
Νασίμ Μπικάς, Πρόσφυγας από το Camp Μαλακάσας
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

Read 579 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ