Print this page
Monday, 08 October 2018 16:22

Η κινητοποίηση στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής των προσφύγων της Μαλακάσας ήταν μόνο η αρχή! Συνεχίζουμε με την Διεθνή Συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, 13 Οκτώβρη

Written by
Rate this item
(0 votes)

malakasa4ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Αιόλου 47, 5ος όροφος. Τηλ 2013232871

Η κινητοποίηση στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής των προσφύγων της Μαλακάσας ήταν μόνο η αρχή!
Συνεχίζουμε με την Διεθνή Συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, 13 Οκτώβρη


Η κινητοποίηση στην πύλη του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής των προσφύγων της Μαλακάσας με αίτημα την μετακίνηση τους σε σπίτια μέσα στις πόλεις έφερε στο προσκήνιο τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης σε μια δομή έξω από τον ιστό πόλης, με τεράστια έλλειψη υπηρεσιών.
Ένας ολόκληρος οικισμός στήνεται στη Μαλακάσα οδηγώντας στην απομόνωση τους πρόσφυγες. Η μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά γιγαντώνει τα υπάρχοντα κάμπ που έχουν μείνει χωρίς προσωπικό μετά την αποχώρηση των ΜΚΟ αλλά και εργαζόμενων που διέθεταν οι Δήμοι.
Στο υπουργείο συγκεντρώθηκαν εκατό περίπου πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά μαζί με συμπαραστάτες από την ΚΕΕΡΦΑ.
Ο Υπουργός Δημήτρης Βίτσας μαζί με στελέχη του Υπουργείου δέχτηκε σε συνάντηση εξαμελή αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων προσφύγων στην οποία συμμετείχε και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου. Οι πρόσφυγες ζήτησαν να μεταφερθούν σε σπίτια μέσα στις πόλεις. Το υπουργείο πρότεινε να μεταφερθούν σε σπίτια και ξενοδοχεία μέσα σε μία βδομάδα και κάποιες ευάλωτες ομάδες να αναχωρήσουν άμεσα.
Η επιτροπή των προσφύγων διέκοψε την συζήτηση και αφού συνεδρίασε με όλους τους πρόσφυγες στην είσοδο αποδέχτηκε την πρόταση του υπουργού να μεταφερθούν άμεσα οικογένειες με παιδιά, έγκυες γυναίκες και ανάπηρους σε σπίτια και γύρω στους 160 να μεταφερθούν σε σπίτια και ξενοδοχεία στα πλαίσια του προγράμματος εγκατάστασης προσφύγων μέσα σε μία βδομάδα.
Σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν τηρήσει την συμφωνία αυτή θα υπάρξει νέα κινητοποίηση.
Οι πρόσφυγες αποφάσισαν να πάρουν μέρος μαζικά στη Διεθνή Συνάντηση και την Πανελλαδική Συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού  το Σάββατο 13 Οκτώβρη στις 1μμ στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ., Πειραιώς και Π.Ράλλη.
Ο αγώνας για ανοιχτά σύνορα ενάνταισ την Ευρώπη-φρούριο, για να έρθουν όλοι οι πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα αλλά και για να υπάρχει ανθρώπινη φιλοξενία σε δομές και σπίτια μέσα στις πόλεις και όχι σε κάμπ θα ξεδιπλωθεί με μεγάλες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

Read 2246 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ