Print this page
Sunday, 04 November 2018 17:02

Πορεία του Πολυτεχνείου Σάββατο 17 Νοέμβρη, Πλατεία Κλαυθμώνος 3μμ

Written by
Rate this item
(0 votes)

Polytexnio 2018ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πορεία του Πολυτεχνείου Σάββατο 17 Νοέμβρη, Πλατεία Κλαυθμώνος 3μμ

Αντιφασιστική συγκέντρωση Τρίτη 13 Νοέμβρη 10πμ, Εφετείο Αθήνας, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Ποτέ ξανά χούντα, ποτέ ξανά φασισμός!
Να επιταχυνθεί ο ρυθμός της δίκης της ΧΑ

Σαρανταπέντε χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου απαξίωσε να συναντήσει και να συζητήσει για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής με αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ με επικεφαλής τον  Κώστα Μανταίο, πρόεδρο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντίστασης 1967-1974, στην οποία συμμετείχαν συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τους Αιγυπτίους αλιεργάτες, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές, δημοτικοί σύμβουλοι, θύματα φασιστικών επιθέσεων, κοινότητες μεταναστών.  Στη πύλη του υπουργείου βρέθηκε μάλιστα και μία κλούβα των ΜΑΤ! Φαίνεται ότι αυτό το υπουργείο δεν ανέχεται την παρουσία αντιφασιστικής δράσης στις πύλες του.
Στην πράξη, η δίκη της Χρυσής Αυγής κινδυνεύει να εκφυλιστεί από την κωλυσιεργία των συνηγόρων υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής και το Υπουργείο Δικαιοσύνης σφυρίζει αδιάφορα.
Την ώρα που εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ανησυχούν για την φασιστική απειλή, την ώρα που στην Ελλάδα τα τριάμισι χρόνια της διεξαγωγής της δίκης δεν φτάσανε για να ολοκληρωθεί η δίκη και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί, ο Υπουργός Δικαιοσύνης γυρνάει την πλάτη στις δίκαιες απαιτήσεις για την επιτάχυνση της δίκης των νεοναζί.
Αυτή η αντιμετώπιση αποθρασύνει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Είναι πρόκληση για το δημοκρατικό κόσμο η ανοχή στη διαδικασία εκφυλισμού της δίκης.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε τελικά με τους τους εκπροσώπους του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιο Σάρλη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Μαρία Γιαννακάκη, Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν υπήρξε η παραμικρή δέσμευση για λύση.
ΕΠΙΜΈΝΟΥΜΕ! ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΤΩΡΑ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:
1 Αποκλειστική απασχόληση των δικαστών και όχι μονάχα προέδρου και εισαγγελέα, για τη συγκεκριμένη δίκη.
2.Διεξαγωγή των συνεδριάσεων του δικαστηρίου στο Εφετείο και όχι στον Κορυδαλλό σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Παρασκευόπουλου.
3. Εντατικοποίηση των δικασίμων με καθημερινές συνεδριάσεις με στόχο να γίνονται 15 το μήνα.
4. Με διάθεση όλων των απαιτούμενων τεχνικών μέσων για να διεκπεραιώσει το έργο του το δικαστήριο.
Η αντιπροσωπεία στη συνάντηση ζήτησε να υπάρξει άμεσα η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με την πολιτική αγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, ώστε να δοθούν απαντήσεις στο υπόμνημα που έχει απευθύνει.
Θα μας βρούνε μπροστά τους!
Απέναντι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που κωφεύει κλιμακώνουμε τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.
Καλούμε σε αντιφασιστική διαδήλωση στο Εφετείο στις 13 Νοέμβρη στις 10πμ με αίτημα την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής, την άμεση μεταφορά στο Εφετείο.
KAI ΣΥΝΕΧΙΖΌΜΕ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!
Η φασιστική απειλή δυναμώνει στη Ευρώπη και τον Πλανήτη, καθώς ο πλανητάρχης Τράμπ έχει γίνει στήριγμα μιας επιθετικής ρατσιστικής εκστρατείας, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τον Τσίπρα να συνυπογράφουν στην ΕΕ πολιτικές κλεισίματος των συνόρων, στρατοπέδων συγκέντρωσης και μαζικών απελάσεων, πολιτικές που πνίγουν χιλιάδες στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Η άνοδος του Μπολσονάρο στη Βραζιλία, η συμμετοχή της ακροδεξιάς στις κυβερνήσεις στην Ιταλία και την Αυστρία έχουν τροφοδοτήσει παραπέρα τις επιθέσεις κατά μεταναστών, γυναικών, Ρομά, Εβραίων ξαναφέρνοντας τα φαντάσματα του μεσοπολέμου στο προσκήνιο.
Λέμε ΟΧΙ στο αίσχος του εγκλωβισμού στα νησιά και τον κοινωνικό αποκλεισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις! Ασυλο, στέγη, παιδεία, υγεία για τους πρόσφυγες.
Οι νεοναζί και η ακροδεξιά πατάνε πάνω στις εθνικιστικές εκστρατείας για την Μακεδονία, την Αλβανία, την Τουρκία, τις οποίες στηρίζει ανοικτά η ΝΔ του Μητσοτάκη, για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο και να προχωρήσουν ξανά σε επιθέσεις στις γειτονιές μας.
 Είναι απαράδεκτο να καλούνται σε επίσημες εθνικές εορτές , να φιγουράρουν δίπλα από υπουργούς, Δημάρχους και βουλευτές και να τους δίνει βήμα η ΕΡΤ για διαγγέλματα μίσους.

Read 2174 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ