Print this page
Tuesday, 20 November 2018 20:26

Ολοι στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 24 Νοέμβρη , 12 μες στο Μετρό Παλλήνης. Να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις στο Γέρακα Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Ολοι στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 24 Νοέμβρη , 12 μες στο Μετρό Παλλήνης

Να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις στο Γέρακα

Στις 28 Οκτωβρίου, μέρα που τιμάται η αντίσταση του λαού στη φασιστική και ναζιστική επιδρομή, μια ομάδα μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα συμπεριφέρθηκε προκλητικά στη μαθητική παρέλαση σαν χωριστή «διμοιρία» με εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα. Η τιμωρία τους από το σχολείο αποτέλεσε το έναυσμα για ένα παραλήρημα κηρυγμάτων μίσους, απειλών κι εκδίκησης από τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά κι από τη Ν. Δημοκρατία κ.ά. σε έναν ανταγωνισμό χυδαιότητας και προκλητικότητας. Παράλληλα, στα σχολεία του Γέρακα κι όχι μόνο, φασιστικές συμμορίες επιχειρούν με θράσος αλλεπάλληλες προκλήσεις, χύνουν άφθονο το εθνικιστικό τους δηλητήριο στους μαθητές και στις τοπικές κοινωνίες.

Την Δευτέρα 19 Νοέμβρη φασιστοειδή επιτέθηκαν σε κομμουνιστή οικοδόμο, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Η φασίστες ξανακάνουν την εμφάνισή τους, προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την αγανάκτηση του κόσμου για τις δραματικές συνέπειες των προγραμμάτων λιτότητας των μνημονίων, στρέφοντάς την ενάντια στους μετανάστες και πρόσφυγες, στους γειτονικούς λαούς, σε αλλόθρησκους, σε μειοψηφικές ομάδες, σε συνδικαλιστές και δημοκράτες πολίτες, σε αγωνιστές της Αριστεράς, σε καθέναν γενικότερα που δεν εκπληρώνει τις φυλετικές και ιδεολογικές «προδιαγραφές» τους. Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών και κουκουλοφόρων της Κατοχής και υμνητές του Χίτλερ και των ταγμάτων εφόδου, οι νοσταλγοί της Χούντας του ’67-’74 και χλευαστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το ’73 ξαναπιάνουν με κάθε ευκαιρία «δουλειά». Σ’ αυτή τη δράση τους εκμεταλλεύονται την ανοχή των αρχών και τη στάση μεγάλου μέρους των ΜΜΕ αλλά και μέρους του πολιτικού κόσμου που, ειδικά σήμερα με την πρωτοφανή κρίση, «διαμορφώνουν» ειδήσεις και καλλιεργούν απόψεις οι οποίες στην ουσία στρώνουν το δρόμο στους ναζί. Όλα αυτά γίνονται στο όνομα υποτίθεται του «έθνους» και του «κοινού καλού», ενώ υπηρετούν αδίστακτα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν, να εξαπατήσουν και να διχάσουν τον κόσμο, να τον στρέψουν ενάντια στον πιο αδύναμο, στον «ξένο», στον διαφορετικό.

Η νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έφθασαν πριν λίγα χρόνια να δολοφονήσουν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, να επιχειρήσουν δολοφονική επίθεση ενάντια στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε πάμπολλες άλλες περιπτώσεις χτυπούσαν, απειλούσαν, τραμπούκιζαν, δρούσαν αντεργατικά σαν μακρύ χέρι των αφεντικών. Η δυναμική αντίδραση και μαζικότητα του αντιφασιστικού κινήματος τους οδήγησε στη δικαιοσύνη και προφυλάκιση, η δράση τους περιορίστηκε τότε αισθητά, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης κι η τιμωρία τους χρονίζει απαράδεκτα, κυκλοφορούν προσωρινά πάλι ελεύθεροι, κι οι προκλήσεις αναβιώνουν, συχνά με διαφορετική ταμπέλα από τη Χ.Α., όσο οι εγκληματίες δεν μπαίνουν για τα καλά πίσω από τα κάγκελα. Ταυτόχρονα προσπαθούν να εκμεταλλευθούν και την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την Αμερική, που είναι κι αυτή αποτέλεσμα αφενός της κρίσης αλλά και των ρατσιστικών πολιτικών, των κλειστών συνόρων κλπ. που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις.

Οι δημοκράτες κι αντιφασίστες-αντιρατσιστές δεν κάθονται βέβαια με σταυρωμένα χέρια απέναντι σ΄ όλα αυτά. Η ΚΕΕΡΦΑ παίρνει πρωτοβουλίες, πασχίζει πάντα αποφασιστικά, ενωτικά σε κάθε αντιφασιστική κινητοποίηση. Διαδηλώσαμε μαζικά στις 15 και 18.9 στην 5η επέτειο της δολοφονίας Φύσσα, επίσης στο Πέραμα στις 20.10 αλλά και στις 13.11 στο Εφετείο, απαιτώντας να τιμωρηθούν με ισόβια οι δολοφόνοι και να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χ.Α., παλεύοντας να τσακιστεί κάθε απόπειρα της Χ.Α. ή άλλων φασιστικών ομάδων να σηκώσουν κεφάλι και να προκαλέσουν. Αυτό ήταν κι ένα βασικό σύνθημα στη μεγαλειώδη φετινή Πορεία του Πολυτεχνείου στις 17.11: ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ έγινε στις 29.10 και παράσταση στο Υπ. Δικαιοσύνης από δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α. και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων απαιτώντας την ουσιαστική επιτάχυνση της δίκης και μεταφορά της στο Εφετείο.

Απέναντι στην εθνικιστική-ρατσιστική-φασιστική πρόκληση στο Γέρακα και την ευρύτερη περιοχή, τοπικές συλλογικότητες με αντιφασιστικό προσανατολισμό αλλά κι απλοί πολίτες έχουν ξεσηκωθεί κι οργανώνουν την αντίδρασή τους. Δεν θα επιτρέψουμε το «αυγό του φιδιού» να εκκολαφθεί ούτε και στην περιοχή αυτή ούτε πουθενά. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε, να απομονώσουμε κάθε εκδήλωση ρατσιστικής κι εθνικιστικής βίας.

Για το λόγο αυτό η ΚΕΕΡΦΑ στηρίζει και συμμετέχει στην Αντιφασιστική Πορεία που οργανώνεται το Σάββατο 24 Νοέμβρη, με σημείο συγκέντρωσης κι αφετηρία το σταθμό μετρό/προαστιακού στην Παλλήνη, στις 12μεσ.

Καλούμε όλες κι όλους στην Πορεία στην Παλλήνη – Γέρακα!

Έξω οι φασιστικές συμμορίες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Οι νεοναζί δολοφόνοι πίσω από τα σίδερα! Να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χ.Α.!

Read 2371 times Last modified on Tuesday, 20 November 2018 20:33

Latest from ΚΕΕΡΦΑ