Print this page
Sunday, 09 December 2018 20:59

16 ΜΑΡΤΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Written by
Rate this item
(1 Vote)

poster16m201816 ΜΑΡΤΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Ελλάδα, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Αυστρία, Πολωνία, Ολλανδία, Κύπρος, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Ν.Κορέα

Για ένα κόσμο χωρίς νεοναζί και ρατσισμό
Τσακίστε τους φασίστες Ανοιχτά σύνορα
Στις 16 Μάρτη 2019 κινήματα σε όλη την Ευρώπη και τον Πλανήτη διαδηλώνουμε για να νικήσει η ελπίδα και η αλληλεγγύη την απανθρωπιά των κυβερνήσεων που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και στρώνουν το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού. Στην Βρετανία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Γαλλία, την Πολωνία,την Δανία, την Ολλανδία, την Τουρκία, την Κύπρο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, συνδικάτα και ακτιβιστές του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος συντονιζόμαστε για να βάλουμε φρένο στο ρατσιστικό κατήφορο των κυβερνήσεων και για να τσακίσουμε τους φασίστες.
Στις 16 Μάρτη ορθώνουμε το ανάστημα μας απέναντι στις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης- φρούριο, στα κλειστά σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους φράχτες, την FRONTEX και τις περιπολίες θανάτου στη Μεσόγειο που πνίξανε χιλιάδες πρόσφυγες στο βωμό των ρατσιστικών συμφωνιών ΕΕ με την Τουρκία και τη Λιβύη. Λέμε ναι στα ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να κλείσουν οι Μόριες, όλοι οι πρόσφυγες στις πόλεις σε σπίτια, όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία! Τέλος στις πολιτικές αποκλεισμού των προσφύγων. Ψήφο στους μετανάστες και ίσα δικαιώματα!
Στις 16 Μάρτη, υψώνουμε τη φωνή μας για να πούμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στο φασισμό σε όλη την Ευρώπη. Ο Τράμπ τους ενισχύει, ο πρώην σύμβουλος του Στήβ Μπάνον στήνει γραφείο στις Βρυξέλλες  για να συντονίσει την διεθνή δράση των φασιστών μπροστά στις ευρωεκλογές του επόμενου Μάη το 2019. Θα μας βρούνε μπροστά τους!
Στις 16 Μάρτη, στέλνουμε το μήνυμα ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση στη Βουλή και τα δημοτικά συμβούλια, αλλά μόνο στη φυλακή, με επιτάχυνση της
δίκης και καταδίκη για την δολοφονική εγκληματική οργάνωση που έστησαν παριστάνοντας το “νόμιμο κόμμα”. Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν να φοράνε μάσκες για να ξεγελάσουν το κόσμο, πότε του “αγανακτισμένου γονέα”, άλλοτε το “πατριώτη” η του “ μακεδονομάχου” για να χύνουν ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων και των γειτονικών λαών στα Βαλκάνια και τη Τουρκία. Καμιά ανοχή της συμμετοχής των νεοναζί σε επίσημες φιέστες στο πλευρό υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καμία προβολή στην ΕΡΤ.
Στις 16 Μάρτη, βροντοφωνάζουμε ότι είναι ώρα να αλλάξουμε την κοινωνία, για να ζήσουμε χωρίς εκμετάλλευση, ρατσισμό, νεοναζί, σεξισμό και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Η δολοφονία του Ζάκ/Ζackie Κωστόπουλου μας εξοργίζει και μας οδηγεί να παλέψουμε για το δικαίωμα να είμαστε διαφορετικοί/ες χωρίς φόβο σε ένα κόσμο πολύχρωμο. Η φυλάκιση της καθαρίστριας για δέκα χρόνια μας πεισμώνει να παλέψουμε για ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες, ίση αμοιβή,  για να μπει τέλος στη σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο, στο σπίτι και στη δουλειά.
Στις 16 Μάρτη, καλούμε τους  εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με τα συνδικάτα τους, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες,τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους μετανάστες με τις κοινότητες τους, τους πρόσφυγες από τα κάμπ, την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, τις δημοτικές κινήσεις, τις τοπικές συλλογικότητες να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι δυναμικό παρών στα συλλαλητήρια!
Ελάτε να οργανώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, για να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές και την φασιστική απειλή!

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή •6 932828964 •2103232871 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.• www.antiracismfascism.org 

Read 3291 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ