Friday, 05 April 2019 12:50

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιου δημάρχου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Γεροβασίλη και Βίτσας συναγωνίζονται σε καταστολή και απειλές σε βάρος των προσφύγων σε Διαβατά και Σταθμό Λαρίσης

Written by
Rate this item
(0 votes)

diavata5 e1554399365388 600x394 1ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιου δημάρχου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας:

Γεροβασίλη και Βίτσας συναγωνίζονται σε καταστολή και απειλές σε βάρος των προσφύγων σε Διαβατά και Σταθμό Λαρίσης

Όχι πλάτες στη Χρυσή Αυγή για να γίνει φιέστα στον Σταθμό Λαρίσης το Σάββατο 6 Απρίλη

Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα επιστράτευσε η “κοινωνικά ευαίσθητη” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να καταστείλει την μετακίνηση των προσφύγων προς τα σύνορα όπου έλπιζαν ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι στην Ευρώπη. Από χθες βράδυ η Γεροβασίλη μπλόκαρε την μετακίνηση των προσφύγων από τον σταθμό Λαρίσης βάζοντας στη θέση του τρένου λεωφορεία “μόνο για Έλληνες” ενώ στα Διαβατά έστησαν σιδερόφρακτο κλοιό των ΜΑΤ και επιτεθήκαν στους πρόσφυγες που βρέθηκαν εκεί με τα παιδιά τους.

Είναι πρόκληση και βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς οι δηλώσεις Βίτσα που κατηγόρησε τους πρόσφυγες ως υποχείρια των διακινητών και ανθρώπους που τάχα “χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ανθρώπινη ασπίδα”, δανειζόμενος την χυδαία φρασεολογία των ιμπεριαλιστών που βομβαρδίζουν αμάχους με το πανομοιότυπο επιχείρημα.

Ο Βίτσας ισχυρίζεται ότι οι πρόσφυγες “φιλοξενούνται” στην Μόρια, τη Σάμο και τα νησιά την ώρα που τους έχουν εγκλωβίσει σε απάνθρωπες ανοικτές φυλακές. Ο Βίτσας δηλώνει χωρίς ντροπή ότι οι μετακινήσεις προσφύγων από τα νησιά δίνουν σήμα στους διακινητές από την Τουρκία για να στείλουν και άλλους πρόσφυγες στα νησιά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ρατσιστικό αποκλεισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα γκέτο ενώ έχει ξεκινήσει τις εξώσεις οικογενειών προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο αλλά δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν τις οικογένειες τους. Χιλιάδες πρόσφυγες, ασυνόδευτοι ανήλικοι που έχουν μέλη των οικογενειών τους περιμένουν μάταια εδώ και δύο χρόνια την δυνατότητα για επανένωση.

Την ώρα που ο Τσίπρας ανταγωνίζεται τον Ερντογάν για την πρωτοκαθεδρία του ελέγχου στα Βαλκάνια και τη Μ.Ανατολή τα βρίσκουν άνετα με την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ακόμη και στις παράνομες απελάσεις με παρακρατικό μηχανισμό κουκουλοφόρων στον Εβρο.

Ενώ προχωρά στην καταστολή των προσφύγων στα Διαβατά και στο Σταθμό Λαρίσης κάνει τα στραβά μάτια για την ναζιστική φιέστα μίσους της Χρυσής Αυγής που ετοιμάζει ο Μιχαλολιάκος απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης στα γραφεία-ορμητήριο που τους παρέχουν στην περιοχή το Σάββατο 6 Απρίλη.

Οι πρόσφυγες έχουν δίκιο να διεκδικούν να ανοίξουν τα σύνορα για να μετακινηθούν ελεύθερα και όχι να γίνονται δούλοι στα χέρια των διακινητών, που θρέφονται από τις επιλογές των κλειστών συνόρων των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Απαιτούμε να ακυρωθεί η ναζιστική φιέστα μίσους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να κλείσουν τα στρατόπεδα προσφύγων , να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση από τα νησιά και να μην διακοπεί το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων ώστε να μην καταλήξουν οι πρόσφυγες με τα παιδιά τους στα πάρκα.

Read 2068 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ