Thursday, 19 September 2019 13:34

Ρατσιστικές επιχειρήσεις Χρυσοχοίδη την ώρα που ο Μητσοτάκης επιτίθεται στα συνδικάτα και τις ελευθερίες

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Aharnon MATΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ρατσιστικές επιχειρήσεις Χρυσοχοϊδη την ώρα που ο Μητσοτάκης επιτίθεται στα συνδικάτα και τις ελευθερίες

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει μπροστά τον Χρυσοχοϊδη με τα ΜΑΤ σε νέες εκκενώσεις καταλήψεων στέγης, αυτή τη φορά στην οδό Αχαρνών.
Είναι μια απροκάλυπτη επιχείρηση αποπροσανατολισμού μιας κυβέρνησης, που βρίσκεται με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο και αντιμετωπίζει την πρώτη Γενική Απεργία, την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, ως απάντηση την επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών με την επιβολή του φακελώματος των εργαζόμενων.
Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Αθήνας Μπακογιάννης αξιοποιεί τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ κατά των προσφύγων για να “εξευγενίσει” την πόλη από τους ανεπιθύμητους, να στρώσει κόκκινα χαλιά για τους πλούσιους κατόχους χρυσής βίζας, οι οποίοι με μερικές χιλιάδες ευρώ εξαγοράζουν άδειες παραμονής για να κερδοσκοπήσουν σε ακίνητα στην Αθήνας. Η “ανάπτυξη για όλους” της ΝΔ βρωμάει ρατσισμό και καταστολή. Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το έδαφος για την ακροδεξιά, τους φασίστες του Βελόπουλου και τους υπόδικους χρυσαυγίτες.
Η κυβέρνηση υλοποιεί τα μέτρα του ΚΥΣΕΑ και αναβαθμίζει τη ρατσιστική πολιτική του αποκλεισμού των προσφύγων από τις πόλεις και του εγκλεισμού σε απομονωμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης με άθλιες συνθήκες .
Πρόσφυγες εκτοπίζονται ξανά από την Αθήνα και από περιοχές, όπου τα παιδιά τους φοιτούσαν σε σχολεία και οι ίδιοι έχουν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αιτήσεων για άσυλο που έχουν υποβάλει. Ενώ αρκετοί παρακολουθούνται από νοσοκομεία, όπως ανάπηροι, έγκυες γυναίκες, τραυματίες πολέμων κλπ.
Οι συνθήκες ζωής στα στρατόπεδα είναι πανάθλιες και χειροτερεύουν με το στοίβαγμα άρον-άρον σε σκηνές εκατοντάδων, όπως έγινε στη Μαλακάσα, όπου πάνω από 600 πρόσφυγες βρίσκονται σε πρόχειρες σκηνές με κίνδυνο να τις παρασύρει η πρώτη μπόρα του φθινοπώρου.
Όμως, η αθλιότητα των συνθηκών πάει χέρι-χέρι με την απανθρωπιά του αποκλεισμού και της γκετοποίησης των στρατοπέδων αλλά και την αφαίρεση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Χιλιάδες προσφυγόπουλα δεν έχουν εγγραφεί στα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Όμως εκεί που είναι γραμμένα δεν πάνε διότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει μέσα για την μεταφορά τους, κάτι που συμβαίνει ακόμη και στην Αθήνα στον Ελαιώνα.
Η μετακίνηση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι πανάκριβη και η κυβέρνηση έχει δώσει το πράσινο φως να αποκλείονται από την δωρεάν μετακίνηση οι πρόσφυγες από τη Μαλακάσα. Πρόσφατα προχώρησαν σε κινητοποίηση.
Είναι ώρα να απαντήσουμε στις ρατσιστικές εκστρατείες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οργανώνοντας τις κινητοποιήσεις και απαιτώντας ανοιχτά σύνορα, οι πρόσφυγες μέσα στις πόλεις, με άσυλο και στέγη, περίθαλψη και όχι αποκλεισμένοι σε στρατόπεδα-γκέτο, σε νέες Αμυγδαλέζες.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους να δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στην κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση, στις 12 Οκτώβρη, στη Νομική Αθήνας για να πάρουμε πρωτοβουλίες ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

Read 1576 times Last modified on Friday, 20 September 2019 08:52

Latest from ΚΕΕΡΦΑ