Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Print this page
Monday, 07 October 2019 20:11

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ

Written by
Rate this item
(0 votes)

paidi moria

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ
ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ
ΑΝΟΙΚΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ.
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που, με πρόσχημα την στέγαση ανηλίκων προσφύγων, παραχωρεί υπό μορφή χρησιδανείου (!) και μέχρι τις 31-12-2024, την κλειστή, από το 2013 από τον τότε υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, πτέρυγα «Μπόμπολα» του Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ» στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Είναι απύθμενο το θράσος αυτής της κυβέρνησης ότι τάχα νοιάζεται για τους ανήλικους πρόσφυγες. Στη πραγματικότητα είναι ένα μάτσο ρατσιστές, υποκριτές και ψεύτες.

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι θα έπρεπε να φιλοξενούνταν σε δημόσιες δομές σε μικρούς αριθμούς, μέχρι τριάντα, με την φροντίδα του κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού. Αντί για αυτό τους ανέλαβε ...ο υπουργός Προ.ΠΟ(!) με ένα μηχανισμό επιτήρησης από ΜΚΟ και σεκιουριτάδες, τσουβαλιάζοντας τους κατά εκατοντάδες σε χώρους επιτήρησης-κράτησης με τραγικά αποτελέσματα: ένα νεκρό παιδί από μαχαίρωμα στη Μόρια αλλά και ένα μαχαιρωμένο παιδί στη “δομή” του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, γεγονός που προσπάθησαν να το συγκαλύψουν.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που αδειάζει τις καταλήψεις στέγης σε πρώην ακατοίκητα κτίρια και κλειστά σχολεία που φιλοξενούσαν πρόσφυγες για να τους μεταφέρει σε απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι η ίδια κυβέρνηση που κόβει το ΑΜΚΑ και άρα την πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι η ίδια κυβέρνηση που θέλει να κάνει κόλαση τη ζωή των προσφύγων και μεταναστών και με τη ρατσιστική πολιτική της ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς και των φασιστών.

Ο Χρυσοχοίδης που παριστάνει ότι θέλει να δώσει γρήγορα λύση στην απάνθρωπη μεταχείριση των ανήλικων προσφυγόπουλων της Μόρια,ας σταματήσει τις εκκενώσεις των υπαρχόντων χώρων φιλοξενίας από το κίνημα αλληλεγγύης και ας γκρεμίσει τους τοίχους που έχτισε στην Πρασσά και στη Αχαρνών. Να φέρει και τα παιδιά στα σχολεία τους που τα έστειλε στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Η πτέρυγα Μπόμπολα πρέπει να ξαναλειτουργήσει ως χώρος του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» για να παρέχει υπηρεσίες υγείας σε ντόπιους και μετανάστες, όπως σωστά ζητάει το Σωματείο Εργαζομένων στο Αμαλία Φλέμινγκ, και όχι ως

χώρος φυλάκισης ανήλικων προσφύγων με τους μπάτσους να σουλατσάρουν σε όλο το νοσοκομείο.

Έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι όταν λένε ότι: «τα σημερινά κολαστήρια των προσφύγων, είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και όχι αντικειμενικό πρόβλημα έλλειψης δομών. Άλλωστε υπάρχουν εκατοντάδες άδεια κρατικά κτήρια και χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν, σ’ όλη την Ελλάδα. Είναι φανερό ότι η παραχώρηση της συγκεκριμένης πτέρυγας για τους πρόσφυγες είναι υποκριτική και μόνο ως πρόφαση χρησιμοποιείται».

Έχει άδικο η Δήμαρχος Πεντέλης Κεχαγιά που «φοβάται» την «αλλοίωση της πόλης» από την παρουσία 300 προσφύγων. Η αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεότυπων από τις δημοτικές αρχές συμπληρώνουν τον ρατσισμό της κυβέρνησης. Οι πρόσφυγες δεν είναι εγκληματίες. Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να απομονώσουν και τη κυβέρνηση και τη δήμαρχο και να σταθούν στο πλάι των εργαζόμενων στο νοσοκομείο και στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Απαιτούμε το άνοιγμα ανθρώπινων δημόσιων δομών στέγασης μέσα στις πόλεις για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και για τους ασυνόδευτους ανήλικους. Νοσοκομεία, σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες ορθάνοιχτα γι’ αυτούς.

Σας καλούμε όλες και όλους στην Πανελλαδική Συνέλευση και Διεθνή Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ το Σάββατο 12 Οκτώβρη στη Νομική.

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Φωτογραφια Αλέξανδρος Σταματίου


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 661 times Last modified on Monday, 07 October 2019 20:15

Latest from ΚΕΕΡΦΑ