Monday, 03 February 2020 12:31

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Μόρια, ναυλώστε καράβια για την άμεση μετακίνηση στον Πειραιά!

Written by
Rate this item
(0 votes)

poreia moria3.2 3ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΛΕΣΒΟΥ

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Μόρια, ναυλώστε καράβια για την άμεση μετακίνηση στον Πειραιά!

Η μαζική κινητοποίηση των προσφύγων στη Μυτιλήνη από τον καταυλισμό της Μόριας έβγαλε στο δρόμο την οργή για τις πανάθλιες συνθήκες διαμονής 18.750 ανθρώπων και για την εξοντωτική επιλογή του αναγκαστικού εγκλωβισμού στο νησί με βάση την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Η αστυνομική επιχείρηση καταστολής των δίκαιων αιτημάτων των προσφύγων κορυφώνει την χυδαία και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης κατά των αιτούντων ασύλου. Έφτασαν να σπαταλάνε 500 εκατομμύρια για “πλωτό φράχτη” λες και οι πρόσφυγες είναι πετρελαιοκηλίδα που πρέπει να περιοριστεί. Αντί να σπαταλάνε δισεκατομμύρια για κυνηγητό των προσφυγόπουλων , ας τα δώσουν για να φτιαχτούν δημόσιες δομές φροντίδας εδώ και τώρα με προσλήψεις προσωπικού σε Δήμους και νοσοκομεία.
Η πολιτική των περιφερειαρχών και δημοτικών αρχών είναι ένα άθλιο ρατσιστικό παζάρι με την κυβέρνηση σε βάρος των χιλιάδων προσφύγων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μικρά παιδιά, βρέφη και μανάδες.
Η κινητοποίηση τους δείχνει το δρόμο για να μπει τέλος στον ρατσιστικό αποκλεισμό στα νησιά. Είναι ώρα το Εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ, τα σωματεία των εργαζόμενων και οι φοιτητές μαζί με τα κινήματα και τις οργανώσεις της αριστεράς να μπουν στο πλευρό των προσφύγων και να αναγκάσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση ναύλωση καραβιών για την μεταφορά τους στην ενδοχώρα.
Το δικαίωμα στο άσυλο χρειάζεται αν γίνει επιτέλους σεβαστό, όπως και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή παραμονή, κάτι που είναι αδύνατο να γίνει στα χωράφια της Μόριας.
Να στηρίξουμε την κινητοποίηση των προσφύγων στη Μόρια, να δυναμώσουμε τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα στις 21 Μάρτη!

Read 2432 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ