Monday, 10 February 2020 12:19

Εκατοντάδες μετανάστες απεργοί πείνας ζητούν ελευθερία και νομιμοποίηση-ηχητικό ντοκουμέντο

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

Εκατοντάδες μετανάστες απεργοί πείνας ζητούν ελευθερία και νομιμοποίηση

https://www.facebook.com/keerfapage/videos/3093878350644204/
 

Πάνω από τετρακόσιοι μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Ιδία και άλλες χώρες ξεκίνησαν σήμερα απεργία πείνας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Παρανέστι της Δράμας σύμφωνα με μήνυμα που έστειλαν στην ΚΕΕΡΦΑ.
Βρίσκονται στο στρατόπεδο μετά από τις ρατσιστικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ τους τελευταίους μήνες. Αρκετοί έχουν πολλά χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, ακόμη και πάνω από δέκα. Κάποιοι είχαν άδειες παραμονής και έληξαν επειδή δεν εξασφάλισαν τα ένσημα αφού οι εργοδότες δεν τα απέδιδαν. Άλλοι είδαν απορρίψεις σε αιτήσεις ασύλου μετά από χρόνια ολόκληρα αναμονής.
Είναι αδιανόητο αιτούντες ασύλου με εργασία να συλλαμβάνονται στα χωράφια και να ρίχνονται στις φυλακές.
Εκεί οδηγεί η εφαρμογή των νέων ρατσιστικών νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ που μετατρέπει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για τις χρεοκοπημένες πολιτικές τους που σπέρνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Πριν από λίγες μέρες εκατοντάδες μετανάστες εργάτες γης βγήκαν στους δρόμους του Μαραθώνα ενάντια στον εργοδότη που πυροβόλησε εργάτες και ζήτησαν τα δεδουλευμένα. Εκει οδηγεί η δαιμονοποίηση των μεταναστών από τις πολιτικές του ρατσισμού, σε νέες Μανωλάδες.
Καλούμε τα συνδικάτα,τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης των μεταναστών και των προσφύγων να στηρίξουν τους απεργούς πείνας και να απαιτήσουν την απελευθέρωση και την νομιμοποίηση όλων χωρίς αποκλεισμούς.
Θα μας βρούνε μπροστά τους, στην Πανεργατική Απεργία στις 18 Φλεβάρη μαζί μετά συνδικάτα και στις 21 Μάρτη στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Read 1512 times Last modified on Monday, 10 February 2020 12:27

Latest from ΚΕΕΡΦΑ