Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Thursday, 12 March 2020 17:58

Δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου για τις 21 Μάρτη, Ομόνοια 3μμ: “Αφήστε τους να περάσουν, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, απελάστε τον Μητσοτάκη για να σωθούμε από το κορονοϊό και το ρατσισμό!”

Written by
Rate this item
(0 votes)

POSTER 21M OMONOIA copy1Δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου για τις 21 Μάρτη, Ομόνοια 3μμ: “Αφήστε τους να περάσουν, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, απελάστε τον Μητσοτάκη για να σωθούμε από το κορονοϊό και το ρατσισμό!”
Η ΚΕΕΡΦΑ κατήγγειλε την υποκρισία της κυβέρνησης που καταδιώκει πρόσφυγες την ώρα που τα νοσοκομεία δεν έχουν προσωπικό επαρκές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Ανακοίνωσε ότι θα γίνουν συλλαλητήρια στις 21 Μάρτη, την διεθνή μέρα κατα του ρατσισμού και του φασισμού στις παρακάτω πόλεις: Αφήστε τους πρόσφυγες να περάσουν!
Αθήνα, Ομόνοια 3μμ
Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου 12μεσ
Πάτρα, Πλατεία Γεωργίου 12μεσ
Χανιά, Πλατεία Αγοράς 12μεσ
Ηράκλειο, Λιοντάρια 12μεσ
Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία 12μεσ
Βόλος, Πλατεία Ελευθερίας 2μμ
Γιάννενα, Περιφέρεια 1μμ
Μυτιλήνη, Πλατεία Σαπφούς 12μεσ
Διαδηλώνουμε και διεκδικούμε!
Ανοίξτε τα σύνορα, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες!
Απελάστε τον Μητσοτάκη για να σωθούμε
από το κορονοϊό, το ρατσισμό και τους φασίστες!
Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους Δήμους, όχι για κυνηγητό προσφύγων!
Να μπει τέλος στις δολοφονίες και τους πνιγμούς προσφύγων στα σύνορα.
Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Στη φυλακή οι φασίστες.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις, η κοινή διακήρυξη κινήσεων απο 11 χώρες που καλούν στις 21 Μάρτη, η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και κατάλογος σωματείων και κινήσεων που καλούν :

Α.Δηλώσεις

Πέτρος Κωνσταντίνου, ΚΕΕΡΦΑ:
Θέλουμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις 21 Μάρτη ότι οι πρόσφυγες πρέπει να περάσουν, είναι καλοδεχούμενοι. Απελάστε τον Μητσοτάκη για να σωθούμε από τον κορονοϊό, το ρατσισμό και τους φασίστες. Με το κλείσιμο συνόρων στον Έβρο έχουμε ήδη δυο νεκρούς πρόσφυγες, τον Μοχάμαντ Αλ Αραμπ από τη Συρία και τον Μοχάμεντ Ζουλγκάρ από το Πακιστάν.
Έχουν το θράσος να συνεχίζουν την ρατσιστική εκστρατεία στα σύνορα, να εξαγγέλλουν νέα φυλακή Γκουαντάναμο στην Μαλακάσα την ίδια στιγμή που μας τρομοκρατούν για τον ιό. Σπαταλάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να κυνηγάνε κατατρεγμένους πρόσφυγες όταν τα νοσοκομεία δεν έχουν προσωπικό. Κινδυνεύουμε από τις πολιτικές που διαλύουν τα δημόσια νοσοκομεία, στέλνουν τον κόσμο στα σούπερ μάρκετ και στις ουρές να βρουν μια μάσκα για να γλιτώσουν.
Εμείς καλούμε όλο τον κόσμο στις 21 Μάρτη στην Αθήνα και άλλες 8 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Μαζί με άλλες 11 οργανώσεις από μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη συνυπογράφουμε κάλεσμα για έναν διεθνή σεισμό ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό.


Να σημειώσουμε ότι στον Έβρο και μάλιστα πάνω στο φράχτη έγινε διαδήλωση των γυναικών για τις 8 Μάρτη. Είναι μια απάντηση στις χυδαιότητες του Πέτσα ότι οι πρόσφυγες είναι πιόνια του Ερντογάν. Κανένα πιόνι δεν οργανώνει διαδηλώσεις για δικαιώματα. Μέσα στην Τουρκία υπάρχει ένα ολόκληρο κίνημα αλληλεγγύης με το οποίο είμαστε σε συντονισμό και παίρνουμε και την πληροφόρηση κόντρα στα ψέματα και το θράσος τους να αρνούνται ακόμα και το ότι υπάρχουν νεκροί.
Το σάιτ της ΚΕΕΡΦΑ δέχεται επιθέσεις και πέφτει. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, θα βρούμε τρόπο να μιλήσουμε στον κόσμο, με εξορμήσεις στις γειτονιές, πόρτα πόρτα και άτομο το άτομο. Παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και τώρα και του κορονοϊού για να μας έχουν μαντρωμένους, είτε στα καμπ είτε στα σπίτια μας. Δεν πρόκειται να τους δεχτούμε σαν σωτήρες, δεν μας έσωσαν ποτέ, πάντα θυσίαζαν τις ζωές μας για τα κέρδη τους.

Έφη Λατσούδη, Αλληλεγγύη Λέσβου: Αυτά που ζήσαμε πρόσφατα στη Λέσβο είναι οι χειρότερες στιγμές της τελευταίας εικοσαετίας. Οι τοπικοί άρχοντες στη Μυτιλήνη είναι αυτοί που λένε ότι οι πρόσφυγες είναι πρόβλημα στην περιοχή, όπως και οι ΜΚΟ. Και με τη λέξη ΜΚΟ εννοούν όλους όσους δε μιλάνε ενάντια στους πρόσφυγες, δεν συμφωνούν με τις επιθέσεις, είναι αλληλέγγυοι. Με αυτή τη λέξη μας στοχοποιούν όλους. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη: κάνουν μπλόκα στους δρόμους και σταματούν οποιονδήποτε πολίτη και ψάχνουν στο αυτοκίνητο μήπως υπάρχει κανένας πρόσφυγας ή ακόμα και γάλα για τους πρόσφυγες, πετάνε πέτρες αδιακρίτως σε όποιον δε σταματάει στα μπλόκα ή φαίνεται λίγο περίεργος, μέχρι και αυτό το περιστατικό με τη βάρκα που όλες και όλοι έχετε δει. Εκεί ζήσαμε και μια αγριότητα απέναντι σε μας, μια τεράστια απειλή. Προσπάθησαν και να μας χτυπήσουν όταν φεύγαμε.
Αυτό που γίνεται στα κοινωνικά δίκτυα είναι επίσης τρομακτικό, fake news, μίσος και πρόκληση σε βία. Εγώ το κατήγγειλα και ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες, είναι μια πρώτη απάντηση σε αυτή την πρόκληση οργανωμένης βίας. Στη δική μου περίπτωση δικαιώθηκα, είναι πολύ ανακουφιστικό όταν η δικαιοσύνη παίρνει θέση να σταματήσει αυτή τη βία. Ο κορονοϊός απειλεί τους πρόσφυγες και τους ντόπιους. Οι πολιτικές για την Υγεία, τους ανθρώπους αυτούς τους αντιμετωπίζουν σαν να μην είναι άνθρωποι. Σταματήσαμε να μιλάμε ακόμη και για τις συνθήκες στη Μόρια, το πλοίο που είναι χώρος κράτησης, την αναστολή του δικαιώματος στο άσυλο και μιλούσαμε μόνο για τη γενικευμένη βία. Ο αγώνας από δω και πέρα είναι και με τις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και να αλλάξει όλο αυτό, το ότι μιλάνε για τους πρόσφυγες σαν να είναι απειλή και για εμάς με τον χειρότερο τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς λες και είμαστε επίσης εχθροί.

Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος ΠΑ στη δίκη της ΧΑ: Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής είμαστε και αυτή τη φορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα στις 21 Μάρτη καταγγέλλοντας ότι την ώρα που δίνουμε με επιτυχία τη μάχη για τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης η κυβέρνηση με την πολιτική της και τα κυρίαρχα ΜΜΕ παράγουν τάγματα εφόδου σε όλη την Ελλάδα. Η διάλυση του κοινωνικού κράτους από τη μνημονιακή πολιτική και την εξυπηρέτηση του χρέους κινδυνεύει να παραδώσει ανυπεράσπιστη την κοινωνία στην πανδημία. Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν εγκαταλείπει τον ρατσισμό, τη σπατάλη δυνάμεων και χρημάτων και κυρίως τη διαμόρφωση ιδεολογίας φασισμού στον πληθυσμό με την ενθάρρυνση των ταγμάτων εφόδου. Την ώρα που καταγγέλλουμε την επί χρόνια ατιμωρησία της ναζιστικής βίας έχουμε ενθάρρυνση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων: συγκρότηση τρομοκρατικών οργανώσεων, απόπειρες ανθρωποκτονιών και ανθρωποκτονίες, πρόκληση σε διέγερση βιαιοπραγιών και άλλα πολλά αδικήματα περνούν ατιμώρητα.
Δεν είναι η πλειοψηφία της κοινωνίας έκφραση όλων αυτών των ομάδων. Η πλειοψηφία ήταν και παραμένει αντιρατσιστική και αντιφασιστική, αγωνιστική. Αυτή η πλειοψηφία οφείλει να κάνει την εμφάνισή της στις 21 Μάρτη για να ακουστεί πιο δυνατά από αυτούς που ακούγονται μέχρι τώρα. Είμαστε λοιπόν σε συνδυασμό και σε συντονισμό με ένα παγκόσμιο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου που διαδηλώνουν την ίδια μέρα. Με άλλες 8 πόλεις στην Ελλάδα που διαδηλώνουν την ίδια μέρα. Ενάντια στις πολιτικές που παράγουν πολέμους, περιβαλλοντικές καταστροφές, δημιουργούν προσφυγιά και μετανάστευση. Για να δείξουμε τον αληθινό εχθρό, που είναι το σύστημα, που παράγει πολέμους, εκμετάλλευση, περιβαλλοντικές καταστροφές. Για να διεκδικήσουμε ανοιχτά σύνορα. Εκτός από άσυλο και στέγη να αποκτήσουν πρόσβαση στις κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες στην ενδοχώρα. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για να κλείνουμε τα σύνορα. Πρέπει επίσης να ζητήσουμε τη συνέχιση και επιτάχυνση της δίκης. Να φτάσει μέχρι το τέλος, η απόπειρα ατιμωρησίας που εκφράστηκε με την εισαγγελική πρόταση να μη βρίσκει κοινωνικό έρεισμα. Αυτή η προσπάθεια κοινωνικής αποδοχής και νομιμοποίησης της φασιστικής δράσης πρέπει να ανακοπεί. Η εισαγγελική πρόταση προσπαθεί να τους διατηρήσει σε ατιμωρησία μετά από μια παράδοση 90 χρόνων, οφείλουμε να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και εκεί για να κάνουμε την ανατροπή. Με όλα αυτά η διαδήλωση της 21 Μάρτη φέτος έχει τεράστια σημασία.

Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης, ηθοποιός: παρά τις δυσκολίες και τα απρόοπτα που έχουν συμβεί με τις έκτακτες συνθήκες, ενάντια στον αποπροσανατολισμό και την κινδυνολογία για την «ασύμμετρη απειλή» είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την αντίσταση, το αντιφασιστικό κίνημα, του οποίου πρωτοβουλία ήταν και η πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Είναι μια κρίσιμη περίοδος που πλησιάζει και η έκδοση της απόφασης και γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε ένα δυνατό παρών στις 21 Μάρτη. Να μην δεχτούμε ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα και υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Ο ρατσισμός γίνεται θεσμικός, η κυρίαρχη ρητορική υιοθετεί καθαρά το φασιστικό λόγο και επιδιώκει να τον κάνει κοινό νου και προωθεί και στα σχολεία τη ρητορική του μίσους. Και αυτό πρέπει να σταματήσουμε. Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του κινήματος θα είμαι εκεί και το θεωρώ πολύ σημαντικό να δώσουμε όλοι ένα ηχηρό παρών. Ο κορονοϊός είναι κρίσιμος αλλά εξυπηρετεί και την καταστρατήγηση δικαιωμάτων όπως αυτό της συνάθροισης, είναι σαν να τους ήρθε «κουτί» για να γίνει ακόμα και αυτό κοινός νους. Πρέπει να αντισταθούμε και σε αυτό. Καλώ όλους τους ανθρώπους του κλάδου μου αλλά και όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους και προοδευτικούς να είναι στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ παρά όλη την τρομοκράτηση.

Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Ένωσης Ελλάδας «Η Ενότητα»: Στις 21 Μάρτη όλες οι κοινότητες μεταναστών είμαστε έτοιμοι να βγούμε στους δρόμους. Είναι πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη για πολλούς λόγους: όταν ακούμε για τον κορονοϊό κάθε άνθρωπος λέει να κλείνουν σχολεία κλπ. Τότε γιατί δεν κλείνουν και τα στρατόπεδα; Εκεί δεν συγκεντρώνονται χίλιοι, 2000, 5000 άνθρωποι; Δεν είναι άνθρωποι κι αυτοί; Στη Χίο και τη Μυτιλήνη ένα παιδί ή μια γυναίκα που θέλει να ζήσει απλώνει το χέρι και του πετάνε πέτρες για να πνιγεί και να πεθάνει. Παίρνει θάρρος ένας φασίστας όταν η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα ενάντια στους μετανάστες. Η κυβέρνηση τους άνοιξε τις πόρτες. Δίπλα μου είναι ο Αντνάν. Χτυπήθηκε χτες. Έχουμε καταγγείλει πάνω από 40 φορές ότι φασίστες κάνουν επιθέσεις χρησιμοποιώντας τρία αυτοκίνητα, ένα τζιπάκι, ένα σμαρτ και ένα μαύρο Όπελ. Η αστυνομία λέει ότι έκλεψαν έναν μετανάστη, και τι να κάνουμε, κάθε μέρα γίνονται τέτοια. Αυτό ανοίγει τις πόρτες στον ρατσισμό και τον φασισμό. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν καταγγελίες ότι σε μετανάστες έσκισαν τις λευκές κάρτες. Όταν η ίδια η αστυνομία δε σέβεται τους νόμους, πώς μπορούμε να περιμένουμε να τους σεβαστούν άλλοι; Όσο πρέπει να διώξουμε τον κορονοϊό άλλο τόσο πρέπει να διώξουμε το μίσος, είναι το ίδιο επικίνδυνο. Γι αυτό θα είμαστε στις 21 Μάρτη. Να κλείσουν τα στρατόπεδα, κι ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να νομιμοποιήσουν όλους τους μετανάστες.

Εύα Ντόκου, φοιτήτρια: η νεολαία δίνει τη μάχη ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες μέσα στις σχολές και στις γειτονιές. Οι φοιτητές το προηγούμενο διάστημα ανοίξαμε την κόντρα με την κυβέρνηση που πάει να τσακίσει τις σχολές. Παλέψαμε με καταλήψεις ενάντια στην κυβέρνηση που ξεπουλά τα πάντα ,την κυβέρνηση του ρατσισμού. Ξεκίνησε με το να αποκλείσει τους πρόσφυγες από την Υγεία και την Παιδεία στερώντας τους τον ΑΜΚΑ και τώρα κυνηγάει οικογένειες στα σύνορα. Οι ΦΣ του Παντείου, της ΣΔΟ και του ΠΑΔΑ, της ΑΣΚΤ και του Παιδαγωγικού καλούμε όλη τη νεολαία να είναι μαζί μας και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της 21 Μάρτη. Είναι σκάνδαλο ενώ κλείνουν σχολές και σχολεία και δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο ενάντια στον ιό αντιθέτως έχουν διαλύσει τα δημόσια νοσοκομεία να χαίρονται για τα 700 εκατομμύρια της ΕΕ, που θα τα χαραμίσουν για να φτιάξουν στρατόπεδα φυλακές για τους πρόσφυγες. Για κάθε ένα χέρι που σηκώνει πέτρα υπάρχουν άλλα χίλια που απλώνουμε σε αλληλεγγύη στους μετανάστες. Είμαστε στο πλευρό της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ, έχουμε γίνει ένα με το αντιφασιστικό κίνημα και δεν έχουμε πίστη στην αστική δικαιοσύνη, έχουμε όμως πίστη στην τάξη μας που έχει καταδικάσει τη ΧΑ κατά χιλιάδες στους δρόμους. Γι’ αυτό με τους φοιτητικούς μας συλλόγους είμαστε έξω από το δικαστήριο και θα συνεχίσουμε να είμαστε μέχρι να καταλήξουν στη φυλακή. Δεν μας φοβίζουν, μας φοβούνται. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη δύναμη, μπορεί να μην έχουμε τα ΜΜΕ και τα κανάλια αλλά έχουμε τις σχολές μας που όποιος περνάει απ’ έξω βλέπει ότι βροντοφωνάζουν «Ανοιχτά σύνορα» με πανό και αφίσες.

Τζοχόβα, πρόσφυγας από την Γκάνα, που ζει στο καμπ της Κορίνθου: Οι πρόσφυγες, οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες συμμετείχαμε στις 8 Μάρτη και είδαμε πως οι γυναίκες είναι μπροστά, ήταν μια φανταστική ημέρα. Τώρα πάμε να οργανώσουμε την 21 Μάρτη. Θα παλέψουμε για την ελευθερία μας και τα δικαιώματά μας που τα χρειαζόμαστε. Το δικαίωμα στο άσυλο είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα διαδηλώσουμε γι’ αυτό όλοι οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι το πιο αποκαρδιωτικό σημείο όλης της Ευρώπης, άνθρωποι χτυπούν την πόρτα για τις ζωές τους, για το δικαίωμα στο άσυλο, για να έχουν το σεβασμό που αξίζουν σαν ανθρώπινα όντα.

Αντνάν Μπατ, θύμα ρατσιστικής επίθεσης στον Άγιο Νικόλαο: το μεσημέρι στις 2 που πήγαινα για δουλειά, ένας νεαρός 15 με 18 ετών, πεζός, και δυο μεγαλύτεροι με αυτοκίνητο, μου επιτέθηκαν και με χτύπησαν με σιδηρογροθιά. Στο πρώτο χτύπημα μου άνοιξαν το κεφάλι, αυτό δε γίνεται με γυμνό χέρι. Κάθε μέρα γίνονται τέτοια στην περιοχή αυτή. Είχαν ένα Όπελ μαύρο. Με χτυπήσανε και φύγανε. Χτες που πήγα στην αστυνομία δεν πήραν την καταγγελία μου. Στη συνέχεια πήγα στον Ερυθρό. Μία γυναίκα περίπου 30 χρονών, Ελληνίδα, με βοήθησε πάρα πολύ. Φώναξε για βοήθεια στους γύρω, γιατί χτυπούσαν μπροστά σε όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν ήταν αυτή. Μου έφερε νερό, ήθελε να βοηθήσει όσο μπορούσε. Πήρε τηλέφωνο το 100, ήρθε η άμεση δράση μισή ώρα αργότερα.

Τζαβέντ Ασλάμ [απάντηση σε ερωτήσεις]: έχουμε καταγγείλει πάνω από 50 επιθέσεις σε αυτές τις περιοχές, Περιστέρι, Ρέντη, Νίκαια, Πειραιά, Κάτω Πατήσια, Άγιο Νικόλαο, Άνω Πατήσια. Είναι τα ίδια τρία αυτοκίνητα. 5-6 ομάδες που κάνουν αυτή τη δουλειά. Η αστυνομία δε δίνει σημασία γιατί τα θύματα είναι μετανάστες. Αυτό συμβαίνει τους τελευταίους 7-8 μήνες. Ένας φοβισμένος μετανάστης που έχει πάει 2-3 φορές στο τμήμα και δεν γίνεται τίποτα μετά δεν πηγαίνει ξανά. Πλέον έχουν πάρει τόσο θάρρος οι φασίστες που κάνουν επιθέσεις και κατά τη διάρκεια της μέρας. Οι περισσότερες επιθέσεις όμως γίνονται στις 5-6 που γυρίζουν οι μετανάστες από τη δουλειά και περιμένουν στις στάσεις των λεωφορείων, μέχρι περίπου 11 το βράδυ. Επίσης όσοι δεν έχουν χαρτιά φοβούνται να πάνε να καταγγείλουν. Στην αρχή (2009-2010) επιτίθεντο με μπλούζες ΧΑ. Κάποια στιγμή άρχιζαν να βάζουν στις ομάδες τους και 1-2 μετανάστες για να μπορούν να ισχυριστούν ότι ήταν τσακωμός μεταξύ μεταναστών. Γύρω στο 2013-2014 σταμάτησαν να φωνάζουν ρατσιστικές βρισιές για να μη φαίνεται το ρατσιστικό κίνητρο. Τα τελευταία 2 χρόνια άρχισαν να κλέβουν για να φαίνεται ότι το κίνητρο ήταν η ληστεία. Αλλάζουν τακτικές.

Β. ΚΟΙΝΉ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 11 ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 21 ΜΑΡΤΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Ο Κόσμος Ενάντια στον Ρατσισμό λέει "πρόσφυγες καλοδεχούμενοι"! Τις τελευταίες βδομάδες βλέπουμε τις σοκαριστικές και βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας, του στρατού και της ακροδεξιάς προς τους πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα. Την ίδια στιγμή, στα νησιά της Λέσβου και της Χίου, ντόπιοι και πρόσφυγες εξεγείρονται ενάντια στις ρατσιστικές πρακτικές, με διαδηλώσεις και γενικές απεργίες. Η οξύτητα της προσφυγικής κρίσης, και η ρατσιστική απάντηση, υπογραμμίζουν την επιλογή που έχουν κάποιοι από εμάς: Μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτός ο ρατσισμός - είτε ενεργητικά, είτε παθητικά με τη σιωπή μας - ή μπορούμε να κινητοποιηθούμε εναντίον του.
Το Σάββατο 21 Μάρτη, το διεθνές δίκτυο #WorldAgainstRacism οργανώνει διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, για την Ημέρα κατα των ρατσιστικών διακρίσεων του ΟΗΕ. Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς είναι διεθνής, είτε πρόκειται για τον Τραμπ στις ΗΠΑ, τον Σαλβίνι στην Ιταλία, είτε όσους προάγουν τη βία και τον αυταρχισμό σε άλλες χώρες. Ο ρατσισμός είναι επίσης ένα σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα που διογκώνεται.
Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, ισλαμοφοβίας και αντισημιτισμού, και στη δίωξη των κοινοτήτων Ρομά. Απορρίπτουμε την άνοδο του ρατσισμού ενάντια στις κινεζικές κοινότητες, καθώς το ρατσιστικό "εχθρικό περιβάλλον" δημιουργεί πανικό γύρω από τον κορονοϊό.
Η ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα της ΕΕ, αλλά και της ΗΠΑ, δίνει πρόσθετη και επείγουσα σημασία στο σύνθημα "πρόσφυγες καλοδεχούμενοι!" Αυτή τη στιγμή, με ανθρώπους να πρέπει να τρέξουν να σώσουν τις ζωές τους - από πολέμους, κλιματική καταστροφή, καταπίεση, φτώχεια - είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι το μόνο μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στη διεθνή αλληλεγγύη.
Το Σάββατο 21 Μάρτη, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα προτάξουν τις φωνές τους ενάντια σε όλες τις μορφές ρατσισμού, και προς υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Αυτές οι διαδηλώσεις βρίσκονται τώρα λιγότερο από δύο εβδομάδες μακριά. Σε αυτό το διάστημα κινήσεις σε όλο τον κόσμο θα συντονίζονται μεταξύ τους και θα δουλεύουν ώστε να κινητοποιήσουν περισσότερο κόσμο και περισσότερες χώρες για αυτές τις δράσεις. Στις 21 Μάρτη διαδηλώνουμε μαζί σε πολλές χώρες: Για τα δικαιώματα των προσφύγων, ενάντια στον ρατσισμό και την ακροδεξιά τρομοκρατία.
#worldagainstracism
Οι οργανώσεις:
Signed by organisations: • Stand Up To Racism, GB • Aufstehen gegen Rassismus, Germany • Comité 21 maart, Nederland • Fællesinitiativet mod racisme og diskrimination/United against racism and discrimination, Denmark • KEERFA, Greece • Plattform für eine menschliche Asylpolitik, Österreic • Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Catalunya • United Against Racism and Fascism – NYC, USA • Zjednoczeni Przeciw Rasizmowi, Poland • Associazione Nazione Rom e Consiglio Nazionale Rom Sinti Caminanti, Italy • Platform 21/03 against racism, Belgium

Γ. Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αφήστε τους πρόσφυγες να περάσουν!
Ανοίξτε τα σύνορα, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες!
Απελάστε τον Μητσοτάκη για να σωθούμε
από το κορονοϊό, το ρατσισμό και τους φασίστες!
Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους Δήμους, όχι για κυνηγητό προσφύγων!
Να μπει τέλος στις δολοφονίες και τους πνιγμούς προσφύγων στα σύνορα.
Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Στη φυλακή οι φασίστες.
Συλλαλητήρια:
- Αθήνα, Ομόνοια 3μμ
- Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου 12μεσ
- Πάτρα, Πλατεία Γεωργίου 12μεσ
- Χανιά, Πλατεία Αγοράς 12μεσ
- Ηράκλειο, Λιοντάρια 12μεσ
- Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία 12μεσ
- Βόλος, Πλατεία Ελευθερίας 2μμ
- Γιάννενα, Περιφέρεια 1μμ
- Μυτιλήνη, Πλατεία Σαπφούς 12μεσ

Στις 21 Μάρτη, συλλογικά, ενωτικά και αποφασιστικά πλημμυρίζουμε τους δρόμους για να εκφραστεί η οργή μας ενάντια σε μια κυβέρνηση βαρβαρότητας, που θυσιάζει στο βωμό της ρατσιστικής καταδίωξης των προσφύγων στα σύνορα την ίδια την υγεία των φτωχών ανθρώπων η οποία απειλείται από τον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια επίδειξη βαρβαρότητας και απανθρωπιάς έχει κηρύξει τον πόλεμο σε βάρος των προσφύγων στον Έβρο και τα νησιά, την ώρα που ο κορονοϊός εξαπλώνεται, απειλώντας ανθρώπινες ζωές φτωχών εξ αιτίας της υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Τριάντα χιλιάδες είναι τα κενά γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών που έφεραν τα μνημόνια και οι περικοπές στα νοσοκομεία, ενώ σπαταλήθηκαν δισεκατομμύρια για να χτιστούν στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και αλλού. Αν δεν προσληφθούν τουλάχιστον 30.000 στα νοσοκομεία για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η πανδημία, κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές από την πανδημία κορονοϊού!
Και όμως, αντί γι αυτό, η ρατσιστική παράνοια της κυβέρνησης χτυπάει κόκκινο! Γίνονται προσλήψεις χιλιάδων για τα σώματα καταδίωξης των κατατρεγμένων προσφύγων, σπαταλώνται 770 εκατομμύρια από την ΕΕ για φράχτες στον Έβρο, απωθήσεις βαρκών στο Αιγαίο και χτίσιμο φυλακών προσφύγων στα νησιά.
Κινδυνεύουμε από την εγκληματική πολιτική του Μητσοτάκη που βάζει σαν προτεραιότητα να κλείνει τα σύνορα για τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, της κλιματικής καταστροφής και της πείνας. Δεν κινδυνεύουμε από τις προσφυγομάνες που παίρνουν τα παιδιά αγκαλιά και προσπαθούν να ξεφύγουν από τις βόμβες στο Ιντλίμπ και την αθλιότητα των καμπ στην Τουρκία.
Είναι αδέρφια μας και αδελφές μας, οι πρόσφυγες και οι προσφύγισσες! Αφήστε τους να περάσουν! Είναι καλοδεχούμενοι!
Η κυβέρνηση στο ρατσιστικό πόλεμο στον Έβρο έχει βάψει τα χέρια της με το αίμα δύο τουλάχιστον προσφύγων. “ Δεν περνάνε πρόσφυγες από τη Συρία” έλεγε ο αρχιψεύτης Πέτσας, την ώρα που έπεφτε νεκρός από σφαίρα ο πρόσφυγας από την Συρία Μοχάμαντ Αλ Αραμπ. Και δεύτερος νεκρός είναι ο μετανάστης από το Πακιστάν, Μουχάμαντ Ζουλγκάρ. Προχώρησε σε βασανισμούς και εξευτελισμούς προσφύγων με δεκάδες τραυματίες να στέλνονται στην Τουρκία με βάρκες του στρατού ενώ πολλοί ξεγυμνώθηκαν για παραδειγματισμό!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε το δρόμο στους φασίστες βαφτίζοντας τους σε “εθνοφύλακες “ και “ανήσυχους ακρίτες” οι οποίοι καίνε δομές αλληλεγγύης σε πρόσφυγες, επιτίθενται σε εργαζόμενους και χτυπάνε δημοσιογράφους.
Ο Μητσοτάκης έχει την κάλυψη της Μέρκελ και του Μακρόν, της ΕΕ σε αυτήν εκστρατεία. Εκείνων δηλαδή που αιματοκυλούν τους λαούς με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά και κάνουν πλάτη σε Τραπεζίτες και μεγαλοκαρχαρίες. Ετοιμάζονται να ρίξουν ξανά εκατομμύρια για να τους σώσουν από την κατρακύλα του χρηματιστηρίου ενώ ο κόσμος πεθαίνει από κορονοϊό!
Γι αυτό και στην Ευρώπη, υπάρχει ξεσηκωμός για την ρατσιστική αθλιότητα στη Μόρια και τον Έβρο και σε δεκάδες χώρες ετοιμάζονται να διαδηλώσουν μαζί μας για ανοικτά σύνορα, κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, για να τσακιστεί η ακροδεξιά και φασιστική απειλή.
Η προσπάθεια να δαιμονοποιηθούν οι πρόσφυγες ως πιόνια του Ερντογάν για να δικαιολογηθεί η πιο ξεφωνημένη ρατσιστική επίθεση δεν θα περάσει! Οι πρόσφυγες, στη νεκρή ζώνη του Έβρου, πάνω στον φράχτη, στις 8 Μάρτη άνοιξαν διάδρομο για να διαδηλώσουν οι γυναίκες για τις 8 Μάρτη, την ώρα που στην Αθήνα εκατοντάδες προσφυγοπούλες από τα καμπ μαζί με σωματεία εργαζόμενων από τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους Δήμους έκαναν ακριβώς το ίδιο!
Οι πρόσφυγες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης που αγωνίζονται διεθνώς με την στήριξη των συνδικάτων και του κινήματος αλληλεγγύης για ένα καλύτερο κόσμο! Η εξέγερση στην Λέσβο και τη Χίο σταμάτησε το χτίσιμο των φυλακών προσφύγων.
Στις δύο όχθες του Αιγαίου και του Έβρου, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, δίνουμε τα χέρια στις 21 Μάρτη, διαδηλώνουμε ενάντια στα πολεμοκάπηλα και ρατσιστικά σχέδια του Ερντογάν και του Μητσοτάκη, που θυσιάζουν τις ανάγκες για τα κέρδη μιας μειοψηφίας μεγαλοκαρχαριών του πλούτου και καταρρακώνουν τις ζωές των προσφύγων.
Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις στις 21 Μάρτη ενάντια στη κυβέρνηση του Μητσοτάκη, της κυβέρνησης της λιτότητας που ρήμαξε τα νοσοκομεία ώστε να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν το κορονοϊό ενώ συνεχίζει να καταδιώκει τους πρόσφυγες. Θα νικήσουμε!
Δ.Καλούν στις 21 Μάρτη, Ομόνοια 3μμ
ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστικη απειλή
Πρόσφυγες από τα καμπ, κοινότητες μεταναστών
Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη, Συντονισμός εργατικής αντίστασης, Συντονιστικό σωματείων, συνδικαλιστών νοσοκομείων, Πρωτοβουλία για περιβαλλοντική καταστροφή και τη κλιματική αλλαγή, δημοτικές κινήσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων Αθήνας
ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΠΟΚΠ, ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, ΟΣΥΒΕΤ (τ. ΥΠΑΝ), Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Σύλλογος Εργαζομένων Λαϊκού Νοσοκομείου, Εννιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Παίδων Π. και Α. Κυριακού, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Η Αγία Όλγα», Σωματείο Εργαζομένων Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Ένωση Εργατοτεχνιτών Δήμου Αθήνας, Σωματείο Οδηγών Δήμου Αθήνας, Ανεξάρτητο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθήνας, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Μπραχαμίου,
ΕΛΜΕ: Β’Αθήνας, Γ ’Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Νότιας Αθήνας, Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου, Σιβιτανιδείου, Α. Λιοσίων, Δ’ Αν. Αττικής, Χανιών, Ρεθύμνου, Α΄Κυκλάδων, Σάμου, Β΄Εβρου, Β΄Αχαϊας, Ηλείας, Φωκίδας
Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Κορυδαλλού
Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς – Αγροτικής
Αντιπροσωπεία ΤΕΕ
Κοινοτικά Συμβούλια: 2ο Αθήνας, 6ο Αθήνας, 7ο Αθήνας
Ένωση Γονέων 3ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας, Κοινωνικό Ιατρείο Περιστερίου, ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο
Φοιτητικοί Σύλλογοι: Παντείου, ΑΣΚΤ, Παιδαγωγικού , ΣΔΟΚΕ - ΠΑΔΑ
Κοινότητες Μεταναστών: Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», Κοινότητα Καμερούν στην Ελλάδα, Μπαγκλαντεσιανή Κοινότητα Ελλάδας, Μπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο Ελλάδας, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, Νιγηριανή Κοινότητα Ελλάδας


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 257 times Last modified on Thursday, 12 March 2020 18:13

Latest from ΚΕΕΡΦΑ