Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Friday, 13 March 2020 14:56

Συλλαλητήριο 21 Μάρτη, Ομόνοια, 3μμ, Απελάστε τον Μητσοτάκη για να σωθούμε από το κορονοϊό, το ρατσισμό και τους φασίστες!

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή-KEEΡΦΑ

Αφήστε τους πρόσφυγες να περάσουν!
Ανοίξτε τα σύνορα, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες!
Απελάστε τον Μητσοτάκη για να σωθούμε
από το κορονοϊό, το ρατσισμό και τους φασίστες!
Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους Δήμους, όχι για κυνηγητό προσφύγων!
Να μπει τέλος στις δολοφονίες και τους πνιγμούς προσφύγων στα σύνορα.
Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Στη φυλακή οι φασίστες.
Συλλαλητήρια:
- Αθήνα, Ομόνοια 3μμ
- Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου 12μεσ
- Πάτρα, Πλατεία Γεωργίου 12μεσ
- Χανιά, Πλατεία Αγοράς 12μεσ
- Ηράκλειο, Λιοντάρια 12μεσ
- Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία 12μεσ
- Βόλος, Πλατεία Ελευθερίας 2μμ
- Γιάννενα, Περιφέρεια 1μμ
- Μυτιλήνη, Πλατεία Σαπφούς 12μεσ

Στις 21 Μάρτη, συλλογικά, ενωτικά και αποφασιστικά πλημμυρίζουμε τους δρόμους για να εκφραστεί η οργή μας ενάντια σε μια κυβέρνηση βαρβαρότητας, που θυσιάζει στο βωμό της ρατσιστικής καταδίωξης των προσφύγων στα σύνορα την ίδια την υγεία των φτωχών ανθρώπων η οποία απειλείται από τον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια επίδειξη βαρβαρότητας και απανθρωπιάς έχει κηρύξει τον πόλεμο σε βάρος των προσφύγων στον Έβρο και τα νησιά, την ώρα που ο κορονοϊός εξαπλώνεται, απειλώντας ανθρώπινες ζωές φτωχών εξ αιτίας της υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Τριάντα χιλιάδες είναι τα κενά γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών που έφεραν τα μνημόνια και οι περικοπές στα νοσοκομεία, ενώ σπαταλήθηκαν δισεκατομμύρια για να χτιστούν στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και αλλού. Αν δεν προσληφθούν τουλάχιστον 30.000 στα νοσοκομεία για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η πανδημία, κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές από την πανδημία κορονοϊού!

Και όμως, αντί γι αυτό, η ρατσιστική παράνοια της κυβέρνησης χτυπάει κόκκινο! Γίνονται προσλήψεις χιλιάδων για τα σώματα καταδίωξης των κατατρεγμένων προσφύγων, σπαταλώνται 770 εκατομμύρια από την ΕΕ για φράχτες στον Έβρο, απωθήσεις βαρκών στο Αιγαίο και χτίσιμο φυλακών προσφύγων στα νησιά.
Κινδυνεύουμε από την εγκληματική πολιτική του Μητσοτάκη που βάζει σαν προτεραιότητα να κλείνει τα σύνορα για τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, της κλιματικής καταστροφής και της πείνας. Δεν κινδυνεύουμε από τις προσφυγομάνες που παίρνουν τα παιδιά αγκαλιά και προσπαθούν να ξεφύγουν από τις βόμβες στο Ιντλίμπ και την αθλιότητα των καμπ στην Τουρκία.
Είναι αδέρφια μας και αδελφές μας, οι πρόσφυγες και οι προσφύγισσες! Αφήστε τους να περάσουν! Είναι καλοδεχούμενοι!
Η κυβέρνηση στο ρατσιστικό πόλεμο στον Έβρο έχει βάψει τα χέρια της με το αίμα δύο τουλάχιστον προσφύγων. “ Δεν περνάνε πρόσφυγες από τη Συρία” έλεγε ο αρχιψεύτης Πέτσας, την ώρα που έπεφτε νεκρός από σφαίρα ο πρόσφυγας από την Συρία Μοχάμαντ Αλ Αραμπ. Και δεύτερος νεκρός είναι ο μετανάστης από το Πακιστάν, Μουχάμαντ Ζουλγκάρ. Προχώρησε σε βασανισμούς και εξευτελισμούς προσφύγων με δεκάδες τραυματίες να στέλνονται στην Τουρκία με βάρκες του στρατού ενώ πολλοί ξεγυμνώθηκαν για παραδειγματισμό!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε το δρόμο στους φασίστες βαφτίζοντας τους σε “εθνοφύλακες “ και “ανήσυχους ακρίτες” οι οποίοι καίνε δομές αλληλεγγύης σε πρόσφυγες, επιτίθενται σε εργαζόμενους και χτυπάνε δημοσιογράφους.
Ο Μητσοτάκης έχει την κάλυψη της Μέρκελ και του Μακρόν, της ΕΕ σε αυτήν εκστρατεία. Εκείνων δηλαδή που αιματοκυλούν τους λαούς με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά και κάνουν πλάτη σε Τραπεζίτες και μεγαλοκαρχαρίες. Ετοιμάζονται να ρίξουν ξανά εκατομμύρια για να τους σώσουν από την κατρακύλα του χρηματιστηρίου ενώ ο κόσμος πεθαίνει από κορονοϊό!
Γι αυτό και στην Ευρώπη, υπάρχει ξεσηκωμός για την ρατσιστική αθλιότητα στη Μόρια και τον Έβρο και σε δεκάδες χώρες ετοιμάζονται να διαδηλώσουν μαζί μας για ανοικτά σύνορα, κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, για να τσακιστεί η ακροδεξιά και φασιστική απειλή.
Η προσπάθεια να δαιμονοποιηθούν οι πρόσφυγες ως πιόνια του Ερντογάν για να δικαιολογηθεί η πιο ξεφωνημένη ρατσιστική επίθεση δεν θα περάσει! Οι πρόσφυγες, στη νεκρή ζώνη του Έβρου, πάνω στον φράχτη, στις 8 Μάρτη άνοιξαν διάδρομο για να διαδηλώσουν οι γυναίκες για τις 8 Μάρτη, την ώρα που στην Αθήνα εκατοντάδες προσφυγοπούλες από τα καμπ μαζί με σωματεία εργαζόμενων από τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους Δήμους έκαναν ακριβώς το ίδιο!
Οι πρόσφυγες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης που αγωνίζονται διεθνώς με την στήριξη των συνδικάτων και του κινήματος αλληλεγγύης για ένα καλύτερο κόσμο! Η εξέγερση στην Λέσβο και τη Χίο σταμάτησε το χτίσιμο των φυλακών προσφύγων.
Στις δύο όχθες του Αιγαίου και του Έβρου, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, δίνουμε τα χέρια στις 21 Μάρτη, διαδηλώνουμε ενάντια στα πολεμοκάπηλα και ρατσιστικά σχέδια του Ερντογάν και του Μητσοτάκη, που θυσιάζουν τις ανάγκες για τα κέρδη μιας μειοψηφίας μεγαλοκαρχαριών του πλούτου και καταρρακώνουν τις ζωές των προσφύγων.
Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις στις 21 Μάρτη ενάντια στη κυβέρνηση του Μητσοτάκη, της κυβέρνησης της λιτότητας που ρήμαξε τα νοσοκομεία ώστε να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν το κορονοϊό ενώ συνεχίζει να καταδιώκει τους πρόσφυγες. Θα νικήσουμε!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 1571 times Last modified on Friday, 13 March 2020 15:01

Latest from ΚΕΕΡΦΑ