Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Print this page
Friday, 27 March 2020 19:41

Οταν προσφυγομάνες γεννάνε αβοήθητες στο καμπ Ελευσίνας, ο Μηταράκης τα μετατρέπει όλα σε απροσπέλαστα γκέτο εξάπλωσης του κορονοϊού! Στηρίξτε τώρα την καμπάνια για την άμεση εκκένωση των καμπ

Written by
Rate this item
(1 Vote)

STAY HOME CARTOONΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Οταν προσφυγομάνες γεννάνε αβοήθητες στο  καμπ Ελευσίνας, ο Μηταράκης τα μετατρέπει όλα σε απροσπέλαστα γκέτο εξάπλωσης του κορονοϊού!

Στηρίξτε τώρα την καμπάνια για την άμεση εκκένωση των καμπ και την μεταφορά σε σπίτια και ξενοδοχεία!

Η αυτοκτονία του εικοσάχρονου πρόσφυγα στη Μόρια, κραυγαλέα απόδειξη της αθλιότητας των καμπ άφησε ασυγκίνητη την κυβέρνηση και το Μηταράκη που συνεχίζουν το ρατσιστικό κατήφορο.
Το κυβερνητικό αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» καταρρέει μέρα με τη μέρα, μέτρο με το μέτρο, καθώς η Ν.Δ. προχωρά σε ολοένα πιο σκληρές ρατσιστικές επιθέσεις εναντίων των προσφύγων και αιτούντων άσυλο που εξακολουθούν να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής στα υπερπληθή στρατόπεδα.
Και καθώς το αφήγημα καταντά πια μια υποκριτική κοροϊδία, αποκαλύπτεται το επικίνδυνο για τις ζωές όλων μας ρατσιστικό σχέδιο της Κυβέρνησης να εγκαταλείψει χιλιάδες πρόσφυγες/ισσες, οικογένειες και παιδιά στο έλεος της επιδημίας και της υγειονομικής εξαθλίωσης. Ενώ η αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου κορυφώνεται με εκκλήσεις από παντού να καλούν για άμεση εκκένωση των στρατοπέδων, απομάκρυνση από τα νησιά και ουσιαστική περίθαλψη των ευάλωτων ομάδων σε δημόσια νοσοκομεία και αξιοπρεπή σπίτια, η Κυβέρνηση προχωρά σήμερα σε σκληρά νέα μέτρα που προβλέπουν την περαιτέρω γκετοποίηση των στρατοπέδων ώστε να μην κινείται τίποτα.
Να μην κινείται ακόμα και ασθενοφόρο για να μεταφέρει έγκυο γυναίκα κατά τον τοκετό της! Γιατί δεν είναι μόνο τα ΚΥΤ των νησιών που γίνονται φυλακές εξόντωσης χωρίς επαρκή ιατρικό έλεγχο. Τις εβδομάδες κατά τις οποίες ο Χαρδαλιάς καλούσε να επιδείξουμε «ατομική ευθύνη» και να μείνουμε σπίτι, γυναίκα σε στρατόπεδο της Ελευσίνας αναγκάστηκε να γεννήσει βράδυ στο «δωμάτιο» της, καθώς φαίνεται ότι κανένα ασθενοφόρο δεν διέσχισε ποτέ την πύλη του στρατοπέδου, την οποία διαχειρίζεται και επιβλέπει η Αστυνομία. Ποια είναι λοιπόν η κρατική ευθύνη για γυναίκες που γεννάνε μόνες σε ένα στρατόπεδο, εν μέσω μιας πανδημίας;
Αλλά η Κυβέρνηση δεν σταματά εκεί. Ενώ ανακοινώνει δαπάνες ύψους 11 εκατομμυρίων για την επικοινωνιακή καμπάνια του Covid-19, προχωρά ταυτόχρονα στο πάγωμα της καταβολής του μηνιαίου χρηματικού βοηθήματος που χορηγείται στους αιτούντες άσυλο (CASH)… έως την τοποθέτηση ΑΤΜ εντός των δομών μη τυχόν και κυκλοφορούν οι πρόσφυγες εκτός καμπ. Επίδομα το οποίο -όσο πενιχρό και αν είναι- είναι απαραίτητο για τις οικογένειες που το λάμβαναν μέχρι σήμερα, για την αγορά τροφίμων, ειδών υγιεινής και φαρμάκων. Τους καταδικάζουν σε θάνατο από πείνα.
Είναι πρόκληση να διατηρούν το γκέτο της Μόρια με 20.000 πρόσφυγες, γυναίκες , παιδιά , ανάπηρους ηλικιωμένους σε σκηνές, σε συνθήκες ενεργούς υγειονομικής βόμβας  και να στέλνουν τοπικές εταιρίες για να στήσουν εμπορικά καταστήματα τροφίμων(!) δίπλα στα ψευδεπίγραφα “ιατρεία”-κοντέινερ ελέγχου για τον κορονοϊό ωστε να  απαγορευτεί κάθε μετακίνηση.
«Μείνετε σπίτι», αλλά αν είστε προσφύγισσα, γεννήστε κιόλας εκεί. «Βγαίνετε μόνο για σουπερμάρκετ», αλλά αν είστε πρόσφυγες μην τολμήσετε. «Μην συναθροίζεστε», αλλά αν είστε οικογένειες που ζείτε σε σκηνές, θα βάλουμε την αστυνομία να σας φυλάει για να μείνετε εκεί.
Τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ΑΜΚΑ στοιβάζονται στα στρατόπεδα της ντροπής, η Κυβέρνηση με κρατική ευθύνη τους αποστερεί από τα μόνα μέτρα που μπορούν να τους προφυλάξουν ουσιαστικά.
Επιτέλους να τελειώνουμε με αυτούς τους ρατσιστές που σχεδιάζουν την εξόντωση προσφύγων σε γκέτο!
Σας καλούμε να στηρίξτε την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για να τους σταματήσουμε!
Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, επίταξη ξενοδοχείων-σπιτιών για τους πρόσφυγες τώρα!

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/kyvernisi_voyli_dimoi_eyropaiki_enosi__kleiste_ta_stratopeda_sygkentrosis_epitaxi_xenodoheionspition_gia_toys_prosfyges_tora/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-919151-kleiste_ta_stratopeda_sygkentrosis_epitaxi_xenodoheionspition_gia_toys_prosfyges_tora&utm_term=zgKydb%20el&fbclid=IwAR1ZIp9Yy-Zzx24vwxtVQzhxMvl_6rZK0T3T1I1RfN6ArOEAjg2TCH0EeQo


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 374 times Last modified on Friday, 27 March 2020 19:50

Latest from ΚΕΕΡΦΑ