Sunday, 26 April 2020 09:58

Αστυνομικοί στο ΑΤ Καμινίων διέκοψαν βίαια την προσευχή του ραμαζανιού, με τραυματισμό κρατούμενου μετανάστη χωρίς χαρτιά

Written by
Rate this item
(1 Vote)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αστυνομικοί στο ΑΤ Καμινίων διέκοψαν βίαια την προσευχή του ραμαζανιού, με τραυματισμό κρατούμενου μετανάστη χωρίς χαρτιά
https://www.facebook.com/keerfapage/videos/314421882861080/

Σε βίντεο και ηχητικά που έστειλαν  μετανάστες χωρίς χαρτιά από το κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Καμινίων καταγγέλλουν την άσκηση βίας, με χρήση τέϊζερ, την πρώτη μέρα του ραμαζανιού των μουσουλμάνων, στις 23 Απρίλη.
Οι μουσουλμάνοι μετανάστες, σύμφωνα με τη θρησκεία τους, πριν από την προσευχή, πλένουν το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια τους και γι αυτό ζήτησαν να ανοίξει ο χώρο για να πάνε να πλυθούν. Πριν ολοκληρώσουν αυτήν την κίνηση, αστυνομικός απαίτησε να πάνε να κλειστούν αμέσως στο κελί.
Στην διακοπή αυτή, αντέδρασε μετανάστης, εξηγώντας ότι αυτά κάνουν  στο ραμαζάνι για να πάρει την απάντηση “εμένα τι με νοιάζει”. Στη διαμαρτυρία για την παρεμπόδιση, ο αστυνομικός πήρε ένα όργανο-τέϊζερ”, υποστηρίζουν οι κρατούμενοι, και χτύπησε τον Αλί Ρεχμάν στο χέρι, τραυματίζοντας τον.
Οι μετανάστες, μετά από αυτό, μπήκαν φοβισμένοι στο κελί και η προσευχή διακόπηκε. Χθες ανακοίνωσαν ότι ξεκινάνε απεργία πείνας.
Η ΕΛΑΣ ισχυρίζεται ότι έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για την αντιμετώπιση των ημερών του ραμαζανιού, καθώς η επιχείρηση σκούπα  έχει γεμίσει τα κέντρα κράτησης και τα αστυνομικά τμήματα, με έξι χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά. Αρκετοί απά αυτούς ζουν και εργάζονται πολλά χρόνια στην Ελλάδα, για αυτό άλλωστε μιλάνε ελληνικά και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους αστυνομικούς.
Στην πράξη, ο θεσμικός ρατσισμός και η καταστολή οδηγούν σε διαρκή περιστατικά αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ρατσιστικών διακρίσεων, όπως στην περίπτωση των μεταναστών στο ΑΤ Καμινίων.
Όμως, το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα περιστατικά προκαλώντας διαμαρτυρίες των κρατούμενων και απεργίες πείνας: ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου και Παρανεστίου, ΑΤ Περιστερίου, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αγίας Παρασκευής, Δραπετσώνας.
Η πρακτική της συγκάλυψης εκδηλώνεται συστηματικά με άμεση μετακίνηση των απεργών πείνας στην Αμυγδαλέζα ή σε άλλα τμήματα. Στην περίπτωση της Δραπετσώνας, ο διοικητής του ΑΤ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων του Δήμου Κερατσινίου, Πειραιά και Αθήνας, ότι άρχισε ΕΔΕ...αλλά δεν προκύπτει τίποτα που να καταδεικνύει ξυλοδαρμό για να τον διαψεύσουν λίγη ώρα μετά ο οι ίδιοι οι κρατούμενοι…
Δεν  πρόκειται λοιπόν για μεμονωμένα περιστατικά αλλά αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, που μαντρώνει πρόσφυγες και μετανάστες στις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες, χωρίς δυνατότητα εφαρμογής μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού.
Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως για την βία που ασκήθηκε στο ΑΤ Καμινίων.
Απαιτούμε να μπει τέλος στην ρατσιστική αυθαιρεσία και βία των αστυνομικών οργάνων στα κρατητήρια. Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά.
Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 11πμ.

Read 3252 times Last modified on Sunday, 26 April 2020 19:59

Latest from ΚΕΕΡΦΑ