Tuesday, 23 June 2020 10:41

Οι ζωές των προσφύγων μετράνε από τον Ελαιώνα μέχρι τον ΄Εβρο και τα νησιά

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
 21 Ιουνίου
Οι ζωές των προσφύγων μετράνε από τον Ελαιώνα μέχρι τον ΄Εβρο και τα νησιά

Πάνω από τριακόσια άτομα στοιβάχτηκαν στο στρατόπεδο του Ελαιώνα τις τελευταίες μέρες. Λεχώνες, νεογέννητα και μικρά παιδιά στην πλειοψηφία τους. Είναι το στρατόπεδο που ο Μηταράκης εξήγγειλε ότι θα πέταγε στο δρόμο 300 πρόσφυγες μέχρι την 1η Ιούνη, κάτι που το ανέστειλε μέχρι την 1η Ιούλη! Το μόνο που δεν ανέστειλε είναι το μισάνθρωπο δόγμα “κάντε τους τον βίο αβίωτο” για να μην έρχονται στην χώρα...Επίσης ισχυρίζεται ότι οι εξώσεις είναι αναγκαίες για να φύγουν επιτέλους οι πρόσφυγες από την Μόρια! Σοβαρά; Για να καταλήξουν στον Ελαιώνα;;;
Οι συνθήκες είναι τραγικές στον Ελαιώνα, ύπνος στο πάτωμα και ένα μπουκάλι νερό την ημέρα το άτομο που όμως τις τελευταίες ημέρες έγινε ένα μπουκάλι στα δύο άτομα. Κακές συνθήκες και ζέστη έχουν εξαντλήσει τους πρόσφυγες. Πολλοί από αυτούς παρουσιάζουν σημεία αφυδάτωσης και εμπύρετα.
Καταγγέλλουν ότι σήμερα περίμεναν ασθενοφόρο για μιάμιση ώρα, όταν η δομή είναι μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές νέων ανθρώπων. Στη πύλη βρίσκονταν μάνα με βρέφος με υψηλό πυρετό και ένα δεύτερο παιδί που έκανε επανειλημμένα εμετό. Άραγε, ο Δήμος της Αθήνας που έχει τη διαχείριση του καμπ δεν έχει αντιληφθεί ότι χρειάζεται να λειτουργεί υπεύθυνα όλο το 24ωρο για να μην κινδυνεύουν ζωές βρεφών; Στα καμπ ζούν άνθρωποι, όχι άχρηστα αντικείμενα.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να υλοποιηθεί η απόφαση του Δήμου Αθήνας για άμεση στέγαση των προσφύγων σε ξενοδοχεία και σπίτια μέσα στις πόλεις με έκτακτη επιχορήγηση πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Οι ζωές των προσφύγων μετράνε και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κρατικό ρατσισμό να αφήνει να χάνονται άνθρωποι , ούτε στα σύνορα, ούτε στον Ελαιώνα.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 26 Ιούνη στο Σύνταγμα 7μμ και την εκδήλωση-συναυλία το Σάββατο 27 Ιούνη στις 7μμ στα Γήπεδα Μπάσκετ του Ρουφ, Πειραιώς 160.



Read 1518 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ