Wednesday, 27 January 2021 18:49

Χυδαία και ντροπιαστική απόφαση του Δήμου Χαλκιδέων, επαίσχυντη και η στάση του Υπουργείου Παιδείας που συνολικά τροφοδοτεί και επιτρέπει τέτοιον ξεδιάντροπο ρατσισμό!

Written by
Rate this item
(0 votes)

prosfygopoula sxoleiaΧυδαία και ντροπιαστική απόφαση του Δήμου Χαλκιδέων, επαίσχυντη και η στάση του Υπουργείου Παιδείας που συνολικά τροφοδοτεί και επιτρέπει τέτοιον ξεδιάντροπο ρατσισμό!
Η επιστολή της Δημάρχου Χαλκίδας Ελένης Βάκα με την οποία ζητάει να μην φοιτούν προσφυγόπουλα του καμπ Ριτσώνα σε σχολεία της περιοχής είναι αποκρουστική και ανοικτά ρατσιστική. Τέτοιες ενέργειες αποθρασύνουν τα φασιστοειδή να προχωράνε σε επιθεσεις όπως στο Ωραιόκαστρο με την εισβολή σε δομή ανήλικων προσφύγων.
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και τους ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ρατσιστές και ρατσίστριες στη γωνιά τους:
1)Δεν υπάρχουν «μαθητές- Έλληνες» και «μαθητές-πρόσφυγες». Υπάρχουν μόνο ΜΑΘΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ, δηλαδή κάθε παιδί ηλικίας 6-17 και η πολιτεία ΟΦΕΙΛΕΙ βασει νόμου να τους/τις παρέχει δημόσια και δωρεάν Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση . Εάν η Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής δεν αποθάρρυνε στη συνάντησή της με τη Δήμαρχο πρακτικές που μιλούν για «επιβάρυνση» των σχολικών μονάδων, τότε πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη προς κάθε υπεύθυνο.
2) Να μην το σκέφτονται όσοι και όσες σχεδιάζουν πρακτικές «emergency» και τυπικής εκπαίδευσης μέσα στις δομές. Ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού, ζητά ΔΥΕΠ μέσα στο γκέτο της Ριτσώνας! Ήδη τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν περίτρανα οτι οι τάξεις Δ.Υ.Ε.Π. δεν οδήγησαν ποτέ στην ένταξη, αλλά ήταν τάξεις αποκλεισμού. Τώρα θέλουν να κάνουν πισογύρσιμα χρόνων και να φυλακίσουν παιδιά μέσα σε δομές εγκλεισμού εν μέσω πανδημίας.
3) «ακριβώς λόγω των υγειονομικών περιορισμών» οι εργαζόμενοι/ες εκπαιδευτικοί καταλαβαίνουν πια ξεκάθαρα από ποτέ ότι είναι η ώρα ξεσηκωμού όχι μόνο αντιρατσιστικού, αλλά και διεκδικήσεων για μαζικούς διορισμούς, για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, προσωπικό τάξεων υποδοχής, καθαριστριών, σχολικών νοσηλευτών και ψυχολόγων.
4) για τη «θωράκιση της υγείας και ασφάλειάς τους και δεύτερον την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου 2020» πρέπει να απαλλαγούμε από όλους εκείνους που βάζουν το κέρδος τους και τον ρατσισμό τους πάνω από τα σχολεία μας και τις ζωές μας!
ΥΓ.
Την Πέμπτη 28/1 θα είμαστε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 1μμ με εκπαιδευτικούς που ρωτάνε:"Γιατί κάποια θρανία είναι άδεια; Και στις 4μμ στη διαδικτυακή συνέντευξη της ΚΕΕΡΦΑ όπου οι Γ.Τσιάκαλος, καθηγητής ΑΠΘ, Εύα Ηλιάδη, εκπαιδευτικός και Γ.Τσιμουρής, καθηγητής Πάντειο θα συμβάλουν για το ζήτημα του ρατσιστικού αποκλεισμού των προσφυγόπουλων. Θα προβληθεί ζωντανά στη σελίδα της ΚΕΕΡΦΑ
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Read 565 times Last modified on Wednesday, 27 January 2021 18:53

Latest from ΚΕΕΡΦΑ