Friday, 26 February 2021 14:31

Η κυβέρνηση χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα προσφυγόπουλα θύματα κακοποίησης ενώ τα αποκλείει από παντού!

Written by
Rate this item
(0 votes)

prosfygopoula sxistoΗ κυβέρνηση χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα προσφυγόπουλα θύματα κακοποίησης ενώ τα αποκλείει από παντού!
Στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ επιχειρούν να συγκαλύψουν τις καραμπινάτες ευθύνες της για το σκάνδαλο του διορισμού του Λιγνάδη στη διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου πουλώντας ακόμη και ευαισθησία για τα προσφυγόπουλα και ιδιαίτερα για τα ασυνόδευτα!
Δεν πείθει κανένα και καμία η καθ ύλην αρμόδια  ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης Ειρήνη Αγαπηδάκη όταν διαφημίζει την παρέμβαση της στο εισαγγελέα για την διερεύνηση ευθυνών για την σεξουαλική κακοποίηση προσφυγόπουλων ως παράδειγμα αποφασιστικής στάσης της κυβέρνησης.
Αυτές τις μέρες ένα παιδί κάηκε ζωντανό στο στρατόπεδο της Θήβας, στο ίδιο όπου πριν μερικά χρόνια ένα άλλο έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε ανοιχτό βόθρο. Μία μέρα μετά, μια έγκυος μοναχική μητέρα  στο Καρά Τεπέ, στην απόγνωση της για την ακύρωση της απόφασης μετεγκατάστασης της στην Γερμανία, έβγαλε τα τέσσερα παιδιά της έξω από τη σκηνή και αυτοπυρπολήθηκε! Μάλιστα την διώκουν για αυτήν την πράξη!
Είναι πρόκληση, την ώρα που ο Μητσοτάκης δεν παραιτεί την Μενδώνη, να πουλάνε ευαισθησία για τα προσφυγόπουλα οι ίδιοι που τους έκαναν και τους κάνουν μαύρη τη ζωή. Διαλύσαν την πρόνοια για όλα τα παιδιά, ντόπιων και μεταναστών από το δημόσιο ενώ την ιδιωτικοποίησαν με απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες, ΜΚΟ και την Εκκλησία.
Μέχρι το προηγούμενο Δεκέμβρη του 2020 όλα τα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα βρίσκονταν σε πανάθλιες συνθήκες κράτησης σε στρατόπεδα, στην Αμυγδαλέζα και τα αστυνομικά τμήματα και μόνο μετά την  πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και  κατακραυγή άρχισε η μεταφορά σε δομές ανηλίκων. Στη διαδρομή τους τα προσφυγόπουλα, βρήκαν μπροστά τους “αγανακτισμένους κατοίκους”, τραμπούκους ακροδεξιούς στο Ωραιόκαστρο, Δημάρχους στην Χαλκίδα,  βουλευτές της ΝΔ στα Γρεβενά, τον Μπογδάνο στην Πλατεία Αμερικής. Ποιόν κοροϊδεύουν;
Αν χρειάζεται κάποιοι να λογοδοτήσουν είναι η ίδια η κυβέρνηση και να μας πληροφορήσει ποιος είναι ο αριθμός των εξαφανισμένων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην Ελλάδα.
Πάει πολύ λοιπόν να παριστάνουν τους προστάτες των παιδιών των προσφύγων στελέχη του Υπουργείου μετανάστευσης όταν η εγκατάλειψη, ο αποκλεισμός από τα σχολεία, η εξαθλίωση της ζωής σε σκηνές στο Καρά Τεπέ στο χιόνι και το λιοπύρι, το πέταγμα οικογενειών με ανήλικα στο δρόμο με τις εξώσεις, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του ρατσισμού της κυβέρνησης.
Γιατί είναι ευθύνη της κυβέρνησης, της Κεραμέωσ και του Μηταράκη ότι από τα 31.000 προσφυγόπουλα γράφτηκαν στα δημόσια σχολεία μόνο 13.000 ενώ τα θρανία είδαν ελάχιστα και πολύ λιγότερα είχαν πρόσβαση σε τηλεκπαίδευση; Τι μέτρα έχει πάρει η κυβέρνηση για να γραφτούν μέχρι τις 20 Μάρτη όλα τα προσφυγόπουλα σε νηπιαγωγεία και στην πρώτη δημοτικού.
Γιατί, είναι ευθύνη του Μηταράκη και της Αγαπηδάκη το πέταγμα στο δρόμο των αναγνωρισμένων προσφύγων, οικογενειών με πολλά παιδιά, αφού  τερμάτισαν το πρόγραμμα ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
Αυτή η κυβέρνηση με την ρατσιστική της εκστρατεία οδηγεί στο θάνατο πολλούς μικρούς Αϋλάν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και του Εβρου, όπoυ έχει απλώσει τους φράχτες και την FRONTEX, στερεί τα όνειρα και το μέλλον από τα παιδιά των προσφύγων που είναι έξω από τα σχολειά. Μάλιστα η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη προωθεί την “εκπαίδευση” των προσφυγόπουλων εντός στρατοπέδων. Τα γκέτο όπου έκλειναν οι ναζί τους Εβραίους ή η λευκή μειοψηφία των ρατσιστών τους μαύρους στην Ν.Αφρική δεν απέχουν καθόλου  από αυτές τις ανατριχιαστικές προσεγγίσεις.
Δεν μας εξαπατούν, μας εξοργίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τα προσφυγόπουλα από εκείνους που ούτε για την επανένωση δεν φροντίζουν με τους γονείς που έχουν βρεθεί στην Ευρώπη. Αν νοιάζονται κάποιοι για τα προσφυγόπουλα είναι πρώτα απ΄΄ όλους οι εκπαιδευτικοί τους οποίους έχει βάλει στο στόχαστρο η Κεραμέως, όπως και όλους τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς.
Θα μας βρούνε μπροστά τους!
Στις 8 Μάρτη, το εργατικό κίνημα δίνει την απάντηση του στη κυβέρνηση του σεξισμού, του ρατσισμού και της πανδημίας με την απεργιακή κινητοποίηση στην παγκόσμια μέρα της γυναίκας με συγκέντρωση στη Πλ.Κλαυθμώνος στις 1μμ.
Στις 20 Μάρτη διαδηλώνουμε στην Αθήνα στην Ομόνοια 3μμ , στην Θεσσαλονίκη στο Αγ,.Βενιζέλου στις 12μεσ και σε άλλες πόλεις για να μπει τέλος στην ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης, για ανοιχτά σύνορα, άσυλο, χαρτιά, στέγη για όλους, κλείσιμο των στρατοπέδων και ένταξη όλων στις πόλεις και τις γειτονιές, για εμβολιασμό όλων, για να πάνε όλα τα προσφυγόπουλα τα σχολεία!
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Read 658 times Last modified on Saturday, 27 February 2021 07:14

Latest from ΚΕΕΡΦΑ