Sunday, 28 February 2021 16:30

Εγκληματική εγκατάλειψη προσφυγόπουλων στη Πλ. Βικτωρίας από τον Μηταράκη και τον Μπακογιάννη και πρόστιμα αντί για στέγαση!

Written by
Rate this item
(0 votes)

VICTORIAΕγκληματική εγκατάλειψη προσφυγόπουλων στη Πλ. Βικτωρίας από τον Μηταράκη και τον Μπακογιάννη και πρόστιμα αντί για στέγαση!
Με απίστευτο κυνισμό, ο Μηταράκης προχώρησε στον βίαιο τερματισμό του προγράμματος ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, της στέγασης ευάλωτων οικογενειών προσφύγων, γυναικών και παιδιών σε πολλά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.
Κάποιοι από αυτούς ξεπαγιάζουν στην Πλατεία Βικτωρίας από χθες.  Μάλιστα, τα λαγωνικά του Χρυσοχοίδη έτρεξαν σήμερα και μοίρασαν πρόστιμα για παραβίαση της καραντίνας!!! Λίγο μετά αξιωματικός της ΕΛΑΣ τους έδιωχνε από την πλατεία!
Την ίδια ώρα περισσεύουν τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης και η απύθμενη υποκρισία για την σεξουαλική κακοποίηση των προσφυγόπουλων από τον Λιγνάδη.
Η άκαρδη πολιτική της κυβέρνησης για τα προσφυγόπουλα έχει σημάνει πέταγμα στο δρόμο, με μόνη ζεστασιά την αγκαλιά των μητέρων τους. Ούτε σε ένα παγκάκι δεν μπορούν να ξεκουραστούν αφού ο Δήμαρχος Μπακογιάννης φρόντισε να τα κόψει από πέρυσι για να διώξει το προηγούμενο κύμα άστεγων προσφύγων από τις εξώσεις Μηταράκη.
Το κύμα των εξώσεων που αποφάσισε να υλοποιήσει ο Μηταράκης πετάει εκατοντάδες πρόσφυγες στο δρόμο αφού εκπνέει το τελεσίγραφο προς τις οικογένειες προσφύγων για αποχώρηση από τα ξενοδοχεία για τα οποία έχει διακόψει τις συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες.  Στην Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, την Σπάρτη, την Χαλκίδα, τους Αγίους Θεοδώρους πετιούνται άνθρωποι στο δρόμο ενώ αναμένεται νέο κύμα χιονιά. Η υπόσχεση μεταφοράς σε άλλη δομή είναι ένα ψέμα για να εξουδετερώσουν τις αντιδράσεις των προσφύγων ενώ στην πράξη αρκετοί μετακινούνται προς την Αθήνα σπρωγμένοι από την απόγνωση.
Πολλοί από τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες περιμένουν μάταια μήνες να προμηθευτούν έγγραφα και διαβατήρια ενώ η μοναδική μέθοδος επιτάχυνσης είναι να πέσουν στα νύχια κυκλωμάτων που καταφέρνουν να τα εξασφαλίζουν με λαδώματα.
Αυτή την περίοδο, που τα ξενοδοχεία είναι κλειστά είναι απαράδεκτο να κοιμούνται άνθρωποι στις πλατείες.
Είναι εγκληματική η στάση και του Δημάρχου Αθήνας, ο οποίος δεν υλοποιεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για εξασφάλιση ξενοδοχείων στους άστεγους.
Καλούμε το Δήμο της Αθήνας να στεγάσει άμεσα τους πρόσφυγες και να αναλάβει την ευθύνη. Η ΕΛΑΣ δεν έχει καμία δουλειά να καταδιώκει και να επιβάλλει πρόστιμα σε άστεγους πρόσφυγες.
Απαιτούμε να μπει τέλος στις απάνθρωπες εξώσεις Μηταράκη απο τα ξενοδοχεία. Να διευρυνθεί το πρόγραμμα φιλοξενίας ώστε κανενός άστεγος να μην βρίσκεται στο δρόμο.
Στις 20 Μάρτη θα δώσουμε την απάντηση μας με τα συλλαλητήρια κατά του ρατσισμού και του φασισμού, στην Αθήνα στην Ομόνοια 3μμ, στη Θεσσαλονίκη στο Αγ.Βενιζέλου 12μες και σε άλλες πόλεις.  
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Read 722 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ