Sunday, 10 September 2023 16:35

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

 Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Πρόσφυγες καίγονται στη Δαδιά και πνίγονται στην Πύλο STOP στην κυβέρνηση που κάνει πλάτη στους ναζί του Κασιδιάρη, στους δολοφόνους του Μιχάλη Κατσουρή και του Σιζάρ Σαφτάρ.
Στα 10 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επανεκλεγμένη τον Ιούνη κυβέρνηση της ΝΔ, απλώνει ξεδιάντροπα το χέρι στους ναζί Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη. Προχωρά σε μαζικές δολοφονίες προσφύγων από την Πύλο μέχρι τη Δαδιά και αφήνει το Κασιδιάρη από τη φυλακή να εκλέξει συμβούλους στο Δήμο της Αθήνας. Προσκάλεσε τη φασίστρια Μελόνι για να επικυρώσει τα ανοίγματα της στην ακροδεξιά.
Είναι η κυβέρνηση που ανέθεσε στην Αστυνομία να συνοδεύει «διακριτικά» το τάγμα εφόδου Κροατών και ντόπιων ναζί φτάνοντας στη δολοφονία στη Ν. Φιλαδέλφεια του Μιχάλη Κατσουρή. Επιχειρούν να καλύψουν τους φασίστες μιλώντας για «οπαδική βία». Στις 12 Αυγούστου επιχείρησαν να συγκαλύψουν την δολοφονία του Σιζάρ Σαφτάρ, του Πακιστανού εργάτη Λαϊκών αγορών που δέχτηκε επίθεση από φασιστοειδή όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν. Διέρρευσαν στα ΜΜΕ ότι επρόκειτο για «συμπλοκή μεταξύ ομοεθνών».

Τις μέρες των πυρκαγιών, η κυβέρνηση των εμπρησμών των δασών έπαιξε ξεδιάντροπα το χαρτί του ρατσισμού φορτώνοντας τη πρόκληση των πυρκαγιών στον Έβρο στους μετανάστες και ενεργοποιώντας ένα ολόκληρο φασιστικό συρφετό να τους καταδιώκει μέχρι θανάτου με ρατσιστικές δηλώσεις των υπουργών Καιρίδη και του Οικονόμου. Το ίδιο παρακράτος των επαναπροωθήσεων έφτασε να συλλαμβάνει με περιπολίες πρόσφυγες και να καλεί ανοιχτά σε πογκρόμ κατά των προσφύγων. Την ώρα που δεν υπήρχε προσωπικό και μέσα στη Πυροσβεστική για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σπατάλησαν εκατομμύρια για Ραφάλ και φράχτες ενώ η Αλεξανδρούπολη, η βάση εξόρμησης για τον πόλεμο στη Ουκρανία και ο «στρατηγικός ενεργειακός κόμβος» δεν είχε τα μέσα να προστατέψει ούτε το νοσοκομείο της πόλης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ στις μεγάλες αποτυχίες της, την κλιματική κρίση, τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, την εμπλοκή στους πολέμους και τους ανταγωνισμούς έχει εξαπολύσει μια χυδαία ρατσιστική εκστρατεία που επιχειρεί να μετατρέψει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους φασίστες.
Ενώ οι φασίστες απειλούν ατιμώρητοι να εκτελέσουν ακτιβιστές του αντιρατσιστικού κινήματος όπως ο διασώστης Ιάσωνας Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, η Μενδώνη προχωρά σε έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από τα γραφεία του στη Ερμού 134 διότι έδωσε τη δυνατότητα να γίνει εκδήλωση καταγγελίας του εγκλήματος στη Πύλο, επιβάλλοντας την πιο άγρια λογοκρισία για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες του Λιμενικού για τη μαζική δολοφονία.
Η μάχη ενάντια στα επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου και την κάλυψη τους από την ΕΛΑΣ, ακολουθώντας την είσοδο στη Βουλή των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη, χρειάζεται να πάει χέρι-χέρι με την σύγκρουση με την δολοφονική ρατσιστική εκστρατεία των κλειστών συνόρων, των φραχτών στο Έβρο, των επαναπροωθήσεων στη θάλασσα. Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες, να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα εγκλήματα της Πύλου και της Δαδιάς, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, άσυλο και χαρτιά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, οι ζωές τους μετράνε!
Συνεχίζουμε στο πλευρό της πολιτικής αγωγής να δίνουμε τη μάχη για να τιμωρηθούν με μεγαλύτερες ποινές σε β’ βαθμό στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Στηρίζουμε τη πρωτοβουλία δικηγόρων για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στη Πύλο.
Δυναμώνουμε το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα ξανά στους εργασιακούς χώρους, την εκπαίδευση, τις γειτονιές ώστε να μην αφήσουμε σπιθαμή εδάφους στους ναζί Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη.
Δίνουμε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ελάτε στις εκδηλώσεις για να οργανώσουμε τη δύναμη για να τσακίσουμε την επίθεση της κυβέρνησης των δολοφόνων προσφύγων που κάνει πλάτη στους φασίστες!
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 Ν. Φιλαδέλφεια ,Τετάρτη 14/9, 7μμ, Κεντρική Πλατεία
Oμιλητές: Κώστας Παπαδάκης, πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ, Μάκης Σπαθής, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αποστόλης Καψάλης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γιώργος Ράγκος, ΚΕΕΡΦΑ Βόρεια
 Νίκαια,Δευτέρα 11/9, 7μμ, Πλατεία Αγίου Νικολάου
Ομιλητές: Κώστας Παπαδάκης, πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ, Θωμάς Σίδερης, δημοσιογράφος, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα.» , Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη
Πετράλωνα, Τετάρτη 13/9, 7μμ, Πλατεία Μερκούρη
Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος θυμάτων ρατσιστικής βίας και οικογένειας Σαχζάτ Λουκμάν, Μάριος Λώλος, φωτορεπόρτερ, Ράνια Καλαντζή, πρόεδρος ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου, Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός, ΓΣ ΟΕΝΓΕ
Περιστέρι Πέμπτη, 14/9, 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου
Ομιλητές: Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος θυμάτων ρατσιστικής βίας και οικογένειας Σαχζάτ Λουκμάν, Ματίνα Τριανταφύλλου, Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας, Θένια Ασλανίδη, γιατρός Αττικό, Νίκος Κοτρώτσιος, Σύλλογος Δασκάλων Αιγάλεω
 Εξάρχεια,  Παρασκευή 15/9, 7μμ, Κηπάκι Τσαμαδού
Κώστας Παπαδάκης, πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ, Γιάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος Golden Dawn Watch, Aνδρέας Ζαννιάς, μέλος ΔΣ Β ΕΛΜΕ Αθήνας
Παγκράτι
Σάββατο 16/9, 7μμ
Πλατεία Βαρνάβα
Ομιλητές: Κώστας Παπαδάκης, πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ, Μαρία Χαρχαρίδου, νοσηλεύτρια, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζόμενων ΓΝΑ Γεννηματάς, Γιάννης Σηφακάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συντονιστικό ΚΕΕΡΦΑ, Δημήτρης Καρέλλας, επιστημονικός συνεργάτης Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Σπουδών ΠΟΑΔΑ
https://www.facebook.com/photo/?fbid=682097147293548&set=pcb.682098017293461
1 Σεπτεμβρίου 2023

Read 2299 times Last modified on Sunday, 10 September 2023 17:08

Latest from ΚΕΕΡΦΑ