Thursday, 29 September 2011 13:01

ΝΑΖΙ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΣ ; Συλλαλητήριο Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Χανίων,Παρασκευή 30/9/2011,6μμ

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

ΝΑΖΙ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΣ ;


Χθες το βράδυ (27/9), και ενώ στο χώρο του ΤΕΙ διαδραματιζόταν συλλογικό καφενείο στα πλαίσια των δράσεων ενάντια στο Νέο Νόμο Διαμαντοπουλου,15 άτομα ηλικίας από 17 μέχρι 21, επιτέθηκαν στη κατάληψη.  Ο στόχος τους προφανής, να τρομοκρατήσουν την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε ενεργό κομμάτι της κοινωνίας που αντιδρά .
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τους, φώναζαν ότι“ σπουδάζετε 15 χρόνια, θα σας θάψουμε, φύγετε από εδω” και άλλες ύβρεις.Κατέβασαν το πανό της κατάληψης, προσπαθόντας να το κάψουν ενώ υπήρξαν αντιδράσεις από την περιφρούρηση.
Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να χτυπήσουν 5 άτομα εκ των οποίων οι 2 απ'αυτους με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι που πήγαν στο νοσοκομείο.
Η ομάδα αυτή είναι γνωστή τόσο στη κοινωνία του ΤΕΙ, όσο και στη κοινωνία των Χανίων, για τις επιθέσεις τις σε ανυποψίαστους πολίτες, που απλά δεν τους “κάθονται στο μάτι”.
5 άτομα με σοβαρούς τραυματισμούς είναι το αποτέλεσμα της άνανδρης και συμμορίτικης επίθεσης. Τέτοια φαινόμενα σε περιόδους κρίσης και κινήματος είναι συχνά, καθώς τα ΜΜΕ και οι κυβερνώντες τάσονται ανοιχτά ενάντια στο φοιτητικό κίνημα. Το υπουργείο και τα φερέφωνα του ειναι ηθικοί αυτουργοί αυτών των επιθέσεων.
Καλούμε σε  Πορεία Αντιπληροφόρησης στην περιοχή της Χαλέπας την Παρασκευή 30/9 και ώρα 6 μμ με προσυγκεντρωση στο χώρο του ΤΕΙ. Καλούμε τους κατοίκους της Χάλεπας, τα Σωματεία, τις Οργανώσεις, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, να εναντιωθούν σε αυτές τις πρακτικές να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην τρομοκρατία.

ΤΕΙ Χανίων,  Τετάρτη 28/9/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΧΑΝΙΩΝ

Η επίθεση στην κατάληψη του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ στη Χαλέπα την Τρίτη το βράδυ χρειάζεται να πάρει μαζική ενωτική απάντηση από όλο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα. Η προχθεσινή επίθεση είναι συνέχεια των επιθέσεων που έχουν γίνει στην περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια ενάντια σε μετανάστες,το χάραγμα σβάστικας με ξυράφια καθηγήτριας στο χέρι, αλλά και των πρόσφατων φασιστικών επιθέσεων στην κατάληψη του Πολυτεχνείου και στην Αρχιτεκτονική σχολή. Οι φασιστικές συμμορίες κάνουν πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας οργανώνοντας επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες και κάθε μαχόμενο κομμάτι της κοινωνίας, όπως συνέδραμαν τα ΜΑΤ στην καταστολή των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 28-29 Ιούνη στο Σύνταγμα. Καλούμε τα σωματεία, την μαθητική κοινότητα, τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την επίθεση και να στηρίξουν το συλλαλητήριο που καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών την Παρασκευή στις 6μμ στο ΤΕΙ.

 

 

Read 4408 times Last modified on Tuesday, 04 September 2018 07:06