Tuesday, 28 February 2012 07:15

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, 17 ΜΑΡΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 2ΜΜ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 4ΜΜ

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, 17 ΜΑΡΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 2ΜΜ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 4ΜΜ

Αθήνα 27/02/2012, κοινή ανακοίνωση σύσκεψης μεταναστών και προσφύγων

Εμείς οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν ήρθαμε στην Ελλάδα για τουρισμό, ήρθαμε παρά τη θέληση μας κατατρεγμένοι από τις βόμβες του ΝΑΤΟ, τις εξοντωτικές πολιτικές φτώχειας του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, τις δικτατορίες που στήριξαν κυβερνήσεις της ΕΕ και οι ΗΠΑ.
Αυτή την περίοδο στη Ελλάδα και την Ευρώπη, οι κυβερνήσεις χτυπάνε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όπως στις δικές μας χώρες, με χτύπημα του μεροκάματου, των συλλογικών συμβάσεων, μαζικές απολύσεις, διάλυση του κράτους πρόνοιας, ιδιωτικοποιήσεις ακόμη και στο νερό. Με αυτές τις πολιτικές λιτότητας μας έδιωξαν από τις χώρες μας ενώ κατέλυσαν και την δημοκρατία. Τα ίδια βλέπουμε να προωθούν και εδώ με τη κυβέρνηση Παπαδήμου, να συζητάνε ότι δεν χρειάζεται να γίνονται εκλογές αλλά να διορίζονται Τραπεζίτες, να βάζουν ακόμη και φασίστες σε υπουργεία.
Βρεθήκαμε από την αρχή στο στόχαστρο των κυβερνήσεων που προσπαθούν να μας κάνουν αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία της πολιτικής και του συστήματος τους που στηρίζεται στην άγρια εκμετάλλευση και το κέρδος. Όμως, στη Χαλυβουργία, στο ΑΛΤΕΡ, στην Ελευθεροτυπία δεν απολύουν οι μετανάστες αλλά τα αφεντικά. Στα νοσοκομεία δεν κόβουν τα φάρμακα, ούτε τα κλείνουν οι μετανάστες αλλά ο Λοβέρδος για να πλουτίσουν οι ιδιώτες και οι εταιρίες. Δεν κλείνουν οι μετανάστες τον Οργανισμό Εργατικής  κατοικίας, ούτε δίνουν δάνεια-παγίδα για σπίτια όπως οι Τραπεζίτες που αρπάζουν σπίτια και ο κόσμος κοιμάται στα παγκάκια και τα πάρκα.
Βρεθήκαμε στο κέντρο μιας ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης και του Καμίνη για να εκκαθαρίσει το κέντρο της πόλης από τους μετανάστες. Έτσι βγήκε μπροστά και η Χρυσή Αυγή, χέρι-χέρι  με την Αστυνομία σε ρατσιστικές επιθέσεις για να μετατρέψει τον Άγιο Παντελεήμονα σε γκέτο, όπως στη Νότια Αφρική με το απαρτχάιντ, όπως στη Γάζα με τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων. Εκατοντάδες έχουν μαχαιρωθεί και τραυματιστεί σε καθημερινές περιπολίες των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στη περιοχή Πλατείας Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα ενώ η Αστυνομία τους καλύπτει. Θέλουμε να σταματήσει  αυτή η φασιστική τρομοκρατία που θυμίζει τα εγκλήματα της  ναζιστικής κατοχής της Ευρώπης.
Δεν είναι δυνατό οι χιτλερικοί να ξαναπατήσουν πόδι στην Ελλάδα με τους νεοναζί της Χρυσής  Αυγής διότι εδώ έγινε το μεγαλύτερο κίνημα αντίστασης στη ναζιστική κατοχή με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες. Θέλουμε οι γειτονιές να ενώνονται με γέφυρες φιλίας και όχι να διαχωρίζονται με θρησκευτικό και ρατσιστικό μίσος κατά των μουσουλμάνων η κατά των ανθρώπων με άλλο χρώμα και εθνικότητα.
Αντί για νομιμοποίηση των μεταναστών και άσυλο στους πρόσφυγες έχουμε τον φράχτη του αίσχους στον Έβρο, όπως το τείχος του Ισραήλ που αποκλείει την Γάζα.Eχουμε τις ουρές ντροπής στη Π.Ράλλη, τους θανάτους στη θάλασσα και στα φορτηγά. Αντί για κέντρα υποδοχής προσφύγων έχουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ακόμη και τα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ απειλούν να μην τους δίνουν ιθαγένεια! Προωθούν κλείσιμο των διαπολιτισμικών σχολείων.
Αντί για ανθρώπινη μεταχείριση έχουμε το καθημερινό διωγμό των μικροπωλητών που για να αντιπαλέψουν την πείνα και να ζήσουν έξω από τα χέρια της μαφίας  προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο.  Στις επιχειρήσεις σκούπα παραβιάζονται οι δημοκρατικές ελευθερίες, καταπατείται η προσωπικότητα των ανθρώπων ενώ η ληστεία προσωπικών ειδών έχει γίνει συνήθεια στην Αστυνομία.
Βρεθήκαμε μαζί με τους εργαζόμενους στις Γενικές απεργίες με τα πανό της Ένωσης Μεταναστών Εργατών. Βρεθήκαμε στο πλευρό της ΠΟΕ-ΟΤΑ σπάζοντας τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησαν οι εργολάβοι. Βρεθήκαμε στο πλευρό των χαλυβουργών.
Καλούμε την ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, όλα τα σωματεία και τις απεργιακές επιτροπές, τους Δήμους, τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, τους καλλιτέχνες, τα κόμματα της αριστεράς, τις συνελεύσεις και όλες τις αντιρατσιστικές κινήσεις να δώσουν δυναμικό παρών στην αντιναζιστικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη με τη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 2μμ και την συναυλία στη Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις 4μμ.

Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων στην Ελλάδα, Επιτροπή Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα, Επιτροπή μεταναστών κατά της αστυνομικής βίας στην Αχαρνών, Επιτροπή μεταναστών από το Μπαγκλαντές, Μέλη Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών Αθήνας, Ζωγράφου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ελληνικού, Άραβες μετανάστες, Ένωση Μεταναστών Εργατών
Συγκροτήθηκε Οργανωτική επιτροπή:Τζαβέντ Ασλάμ. Τηλ 6955295322

Read 2649 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ